Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Πανσέληνος στην Παρθένο

Τα χαράματα της Παρασκευής 02 Μαρτίου πραγματοποιείται η Πανσέληνος στο ζώδιο της Παρθένου και συγκεκριμένα στην 11η μοίρα. H μοίρα αυτή έχει το νόημα: «μετά τον γάμο, ο γαμπρός διώχνει το πέπλο μακριά από τη νύφη». Με τη Σελήνη στο ζενίθ της φωτεινότητάς της στεκόμενη απέναντι από τον Ήλιο στους Ιχθύες, μου δημιουργείται η αναγκαιότητα να μιλήσω για την εξισορρόπηση των δύο πολικοτήτων.

 

Στις αρχαίες κοσμολογίες ο άνδρας θεός εμφανίζεται έχοντας 3 ρόλους, ως υιός, σύζυγος και πατέρας του γυναικείου στοιχείου της φύσης (Παρθένος). Η φύση εκφράζει τα πάντα γύρω μας και ζητά την συνεχή εξέλιξη (Πανσέληνος σε μεταβλητό ζώδια). Η φύση έχει μεγάλη πνευματική σημασία καθώς δεν υποτάσσεται σε καμία δύναμη, παρά λειτουργεί συνεργατικά με το αρσενικό πόλο, τον θεό Ήλιο. Η συμβολική σκηνή του γάμου υποδεικνύει τα κοινωνικοπολιτιστικά πρότυπα και το πώς μέσα από αυτά μπορούν να ενωθούν οι δύο πολικότητες που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Έτσι ο Ήλιος λαμβάνει το αρσενικό στοιχείο στο μεγάλο παιχνίδι και η ανδρική του παρουσία υλοποιεί τα συνεχή οράματα της θηλυκής Σελήνης.

 

Καθώς όλοι διαθέτουμε μέσα μας -σε διαφορετικό βαθμό- και τις δύο αυτές πολικότητες με τον ίδιο τρόπο που διαθέτουμε επίσης στοιχεία και από τα δύο ζώδια που τώρα τα εκπροσωπούν (Παρθένος, Ιχθύες), η πρόκληση της Πανσελήνου αντιστοιχεί στο να αναγνωρίσουμε ποια πολικότητα υπερισχύει μέσα μας (γιν ή γιανγκ) και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε μόνοι μας να διώξουμε το πέπλο εκείνο που καταπιέζει την άλλη.

 

3 μεγάλα πλανητικά σώματα επίσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην τωρινή Πανσέληνο, ο Κρόνος – οριοθετώντας την αναγκαστική εξέλιξη, ο Ουρανός – παρακινώντας μας να την πετύχουμε και ο Ποσειδώνας – ο οποίος υμνεί την σπουδαιότητά της. Έτσι, σε αντίθεση με άλλες Πανσελήνους που οριοθετούν μέρες κατά τις οποίες  υστερούμε συναισθηματικής ισορροπίας, η φετινή Πανσέληνος στη Παρθένο σιγουρεύεται πως νιώθουμε καθοδηγημένοι ώστε να ισοζυγήσουμε οποιαδήποτε αστάθεια βιώνουμε μέσα μας.

 

Ποιους επηρεάζει;

Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει όπως πάντα όλα τα ζώδια, αλλά γίνεται περισσότερη αντιληπτή σε όσους έχουν Ήλιο (ζώδιο), Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 11η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων (Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες, Δίδυμοι).

 

Κάτι ακόμα: συνήθως λέμε πως η μέρες γύρω από τη Νέα Σελήνη είναι ιδανικές για νέα ξεκινήματα, ενώ οι μέρες γύρω από τη Πανσέληνο προσφέρουν ευκαιρίες για συναισθηματική ηρεμία, ανασκόπηση κλπ. Όμως παρατηρώντας τον χάρτη της Πανσελήνου αυτής από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου, μου γίνεται ξεκάθαρο πως ακόμα κι αν θέλουμε να παραμείνουμε αδρανείς, κάτι μέσα μας τραβά προς τις πράξεις, τη κίνηση. O Ωροσκόπος της Πανσελήνου για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα (αλλά και την ίδια τη χώρα) είναι στο ζώδιο του Τοξότη και σχηματίζει σύνοδο με τον πολεμιστή πλανήτη Άρη. Παρακινεί να διεκδικήσουμε, να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Χρειάζεται κάποια προσοχή να μην το παρακάνουμε με τη σωματική καταπόνηση και όσα προσωπικά στοιχεία μοιραζόμαστε με τους άλλους. Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου για όσους βρίσκονται στη Κύπρο από την άλλη (και για την ίδια την χώρα της Κύπρου), είναι Αιγόκερως και ο Κρόνος βρίσκεται ακριβώς πάνω στην ακμή του Ωροσκόπου. Αυτό σημαίνει πως η Κρόνια ενέργεια της σεμνότητας και της ψυχραιμίας είναι παρούσα ως μια αυστηρή δύναμη – η οποία όμως είναι καλοδεχούμενη προκειμένου να λειτουργούμε σωστά στη δομή της κοινωνίας. Η Πανσέληνος εδώ συμβαίνει στον 2ο οίκο και σπρώχνει το πέπλο σε ζητήματα οικονομικών, διαλύοντας ψευδαισθήσεις καθώς η Πανσέληνος ρίχνει το ισχυρό Φως της.

 

Τέλος, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει αρκετά προβλήματα μεταξύ των συντροφικών κυρίως σχέσεων (λόγω και του ⏩τετραγώνου Αφροδίτης-Άρη), είναι γεγονός πως όταν η Αφροδίτη και ο Άρης είναι ανάδρομοι – που θα γίνουν και οι δύο φέτος καθιστώντας το 2018 απαιτητικό για τις σχέσεις – χωρίζουν αρκετά ζευγάρια. Είναι όμως επίσης γεγονός πως καθώς η ενέργεια χτίζεται προς εκείνη τη κατεύθυνση, κι έχοντας ένα μεγάλο διάστημα να εκτονωθεί, αρκετοί σύντροφοι νιώθουν πως η κατάσταση έφτασε αυτό που λέμε «στο απροχώρητο» και αποφασίζουν πως ο χωρισμός αποτελεί μονόδρομο. Η Πανσέληνος εντείνει την ανάγκη αποχώρησης, αλλά ας μην ξεχνάμε πως καθώς η Σελήνη στέκεται απέναντι από τον Ήλιο, τα αρχέτυπα κοιτάζουν και διακρίνουν εις βάθος το ένα το άλλο σε όλο τους το μεγαλείο. Όπως και το νιόπαντρο ζευγάρι της 11ης μοίρας της Παρθένου, στέκονται και αξιολογούν, νιώθουν κοντά μα και τόσο μακριά (πράγματι η Σελήνη βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο που είναι δυνατόν κατά τη Πανσέληνο). Η ανάγκη για ανεξαρτητοποίηση, για ανακάλυψη της προσωπικότητας έξω από τον περιορισμό και τους συμβιβασμούς της σχέσης μεγαλώνει, όμως εκεί που υπάρχει ακόμα και μια μικρή σπίθα αγάπης, αυτή δύναται τώρα να αναζωπυρώσει όταν είναι και οι δύο διατεθειμένοι να προσπαθήσουν. Πως;

  • επικεντρώνοντας στα θετικά της σχέσης, παρά στα προβλήματα.
  • Δίνοντας περισσότερη ενέργεια στα κομπλιμέντα, παρά στην άσκηση κριτικής. Γιατί είναι γνωστό πως διοχετεύοντας ενέργεια σε όσα μας αρέσουν, θα δούμε περισσότερα.
  • Αναζητώντας τη βοήθεια ειδικού, κάποιου σύμβουλου σχέσεων ή ψυχολόγου.

Προσωπικά εύχομαι να έχουμε μια γαλήνια Πανσέληνο, να αισθανθούμε την εξελικτική ενέργειά της και να την αξιοποιήσουμε προκειμένου να ισορροπήσουμε εσωτερικά.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.