Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Πανσέληνος στον Ταύρο 2017

Η Σελήνη στον Ταύρο και ο Ήλιος στο απέναντι ζώδιο του Σκορπιού δημιουργούν το πρωί του Σαββάτου 04/11/107 τη Πανσέληνο του Νοέμβρη. Άρα ναι, θα είναι το φεγγάρι όμορφα ολόγιομο φωτισμένο και ορατό από το βράδυ της Παρασκευής!

 

Κοιτάζοντας τον χάρτη και τις όψεις που σχηματίζονται παρατηρώ πως δεν χρειαζόμαστε αυτή τη περίοδο κάποια εξωτερική ενέργεια (καθώς αυτή βρίσκεται ήδη εντός) και αυτό μπορεί να υπεραπλουστεύσει τις καταστάσεις με την ανταλλαγή ενέργειας που συμβαίνει τώρα στον Σκορπιό. Η συγχώνευση του ενεργειακού μας πεδίου με κάποιο άλλο – είτε πρόκειται για πρόσωπο, βιβλίο, πνευματική πρακτική κλπ –  αποτελεί μια εμπειρία επέκτασης των περιορισμών του παρελθόντος. Και εκείνο που προκύπτει, η εσωτερική εμπειρία που γίνεται αισθητή, είναι η ουσία της ψυχής, η οποία σε αυτή τη περίπτωση έγινε προσβάσιμη από μια εξωτερική αφορμή.

 

Μέσα από την πολικότητα του Σκορπιού και του Ταύρου δημιουργείται μια ισορροπία μεταξύ της αυτάρκειας και της δύναμης του εαυτού. Πρόκειται για την εγγενή δύναμη (Σκορπιός) της αυτοεκτίμησης (Ταύρος) και τον τρόπο τον οποίον η ανταλλαγή ενέργειας σημαίνει πάντα και ανταλλαγή αξίας. Εκείνο από το οποίο προσπαθώ να απομακρυνθώ κι εκείνο το οποίο διεκδικώ  δηλώνουν την εκτίμηση που τρέφω για τον ίδιο μου τον εαυτό. Με τον ίδιο τρόπο, ο τρόπος που εκτιμούμε κι ελέγχουμε αντίστοιχα τον εαυτό μας, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίον μοιραζόμαστε την ενέργεια προς τα έξω.

 

Τώρα που ο Ήλιος από τον Σκορπιό φωτίζει πλήρως τη Σελήνη στον Ταύρο, μπορούμε πιο συνειδητά να αντιληφθούμε το πώς η εκάστοτε ανταλλαγή ενέργειας, φτάνει τελικώς να επηρεάζει την καλλιέργεια του εαυτού μας. Για να δώσω ένα παράδειγμα ώστε αυτό να γίνει καλύτερα αντιληπτό, ένας άνθρωπος που χαμογελάει πολύ στη ζωή του, φτάνει δηλαδή να ανταλλάσσει θετικά κύματα ενέργειας αρκετά συχνά, κάποια στιγμή θα δημιουργήσει ρυτίδες, το πρόσωπό του με τα χρόνια παίρνει τη μορφή του χαμόγελου που είχε πάντα ζωγραφισμένο πάνω του. Έτσι, ο τρόπος με τον οποίον ανταποκρινόμαστε, αντιδρούμε και εκφράζουμε το συναίσθημα ή την προτροπή, χτίζει σταδιακά τόσο την εμφάνιση όσο και την ψυχή.

 

Καθώς κοιτάζω τον χάρτη τη στιγμή της Πανσελήνου, παρατηρώ μια υπεροχή του υδάτινου στοιχείου και μια ισορροπία μεταξύ των άλλων 3. Ο Ήλιος και ο Ωροσκόπος (από Ελλάδα και Κύπρο) βρίσκεται στο Νερό, η Σελήνη στη Γη, ο αστεροειδής Ceres «Δήμητρα» (που είναι εξοδικός σε στο ταυ τετράγωνο της Πανσελήνου) στη Φωτιά, και τέλος στον Αέρα βρίσκεται η Αφροδίτη με τον Άρη που κυβερνούν τα ζώδια της Πανσελήνου. Σκέφτομαι το πώς και ο ίδιος ο Σκορπιός διαθέτει μέσα του, αν και υδάτινος, τα 4 στοιχεία. Σίγουρα το Νερό υπερισχύει, αδιαμφισβήτητα το ζώδιο του Σκορπιού ανήκει στο στοιχείο αυτό. Και φυσικά μετά παίρνουμε υπόψη μας το χαρακτηριστικό σύμβολο αρχέτυπο του ζωδίου, τον Φοίνικα. Εδώ έχουμε ένα πουλί (Αέρας) το οποίο ανανεώνεται παραδίδοντας το κορμί του στην Φωτιά και αναγεννώντας τον εαυτό του από τις στάχτες (Γη). Καθαρό σύμβολο του Σκορπιού από πάρα πολλές απόψεις, δείχνει πως τώρα μπορεί η Σελήνη να βρίσκεται στον Ταύρο, αλλά η ενέργεια της Πανσελήνου ανήκει τελικώς σε αυτή τη μεταμορφωτική του Σκορπιού. Του Φοίνικα που γνωρίζει τον εαυτό του με τόσο μεγάλη ακρίβεια (αυτογνωσία) που έχει έλεγχο ακόμα και του κύκλου της ζωής του.

 

Τόσο η ικανότητά μας να ξεδιπλώνουμε παλιότερα στρώματα της ύπαρξης με σκοπό να βρούμε παρηγοριά στο παρελθόν, όσο κι εκείνη να προχωράμε προς τις νέες επιθυμίες (Σκορπιός) ενισχύουν την εμπειρία της αυτοεκτίμησης (Ταύρος). Και οι δυο αυτές ενέργειες, όπως και τα ζώδια που τις αντιπροσωπεύουν, είναι σταθερές με τρόπο που μπορούν να αγγιστρωθούν σε έναν τόπο ο οποίος είναι από τη φύση του κτητικός. Ο Σκορπιός είτε δεν θα μπορεί να απελευθερωθεί και θα αναγκαστεί έτσι να σταθεροποιηθεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής ή (στην αντίπερα όψη του ίδιου νομίσματος), δεν θα προσκολληθεί ομαλά σε τίποτα πέρα της συνεχής αλλαγής/καταστροφής/φλεγόμενης ζωής. Ο Ταύρος θα ακολουθεί ρουτίνες ζωής, βάση όσων του πρόσφεραν ευχαρίστηση στο παρελθόν και θα αντισταθεί στην αλλαγή όπως το ζώο του ταύρου, χρησιμοποιώντας στην ανάγκη ακόμα και τη γείωση που προσφέρουν τα κέρατα, ακινητοποιώντας τον στην ίδια θέση.

 

Έτσι αυτή η Πανσέληνος αφορά όλα εκείνα τα σημεία τα οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς, όλα εκείνα από τα οποία αρνούμαστε να ξεφύγουμε, επηρεάζει όλους εμάς που επιμένουμε ξεροκέφαλα σαν τον Ταύρο σε ξεπερασμένες συνταγές ευτυχίας. Δυστυχώς δεν υπάρχει μια γενική έξοδος ώστε να ξεπεράσουμε την ενέργεια αυτών των αρχετύπων. Ο Σκορπιός πάντως συσχετίζεται με τη Ψυχή και προσφέρει πάντα μια ισχυρή εσωτερική ώθηση φωτίζοντας την ίδια στιγμή το μονοπάτι που πρέπει να διανύσουμε ώστε να απελευθερωθούμε. Να αναγνωρίσουμε τη φύση της ψυχικής επιθυμίας. Κι έτσι αντί απλώς να αναζητούμε τον εαυτό μας εξωτερικά σε όλα εκείνα με τα οποία είμαστε ήδη εξοικειωμένοι, να αναζητάμε εσωτερικά μια ανώτερη απόλαυση.

 

ΥΓ. Ο Ήλιος σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και σύνοδο με τον Δία κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου – ας μην υποτιμήσουμε τη δύναμη μιας ευχής ή της προσευχής.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.