Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/10/νεα-Σελήνη-Ζυγός-Κριός-Ουρανός-αντίθεση-ταξίδι-αταραξία-selini-αστρολογία.jpg

Η Νέα Σελήνη στις 19 Οκτώβρη στην 26η μοίρα του Ζυγού μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη, αρμονική, ερωτική και… ταξιδιάρα! Όμως – όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές – χρειάζεται κι εμείς να τη βοηθήσουμε να εκφραστεί ευνοϊκά.

 

Αυτό τώρα συμβαίνει κυρίως λόγω της ανάμειξης του Ουρανού από μια ακριβής όψη αντίθεσης. Συγκεκριμένα, ο ανάδρομος Ουρανός βρίσκεται επίσης στην 26η μοίρα του απέναντι όμως Ζωδίου, στον Κριό. Έτσι χρειάζεται τώρα να γίνει κατανοητό: Πάντα υπάρχει περισσότερο – κι έτσι ακριβώς και η ευτυχία η ίδια εξαπλώνεται. Βασικά τα πάντα επεκτείνονται, όλα δύναται να μεγαλώσουν. Για καλό ή για κακό. Στο χέρι μας λοιπόν είναι να οραματιστούμε (χάρισμα που προσφέρει ο Ουρανός) ένα καλύτερο αύριο με περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά. Περισσότερα χρήματα, περισσότερη εμπιστοσύνη, αυτάρκεια, περισσότερη Αγάπη.

Διάβασε επίσης: Ανάδρομος Ουρανός στον Κριό

 

Το αρχέτυπο του Ζυγού, το ζώδιο που συναντάμε τώρα τον Ήλιο και τη Σελήνη, (ενώ βρίσκεται επίσης και η Αφροδίτη) μας θέλει να εναρμονιστούμε με τους άλλους. Αυτό σημαίνει -στην αρνητική του εκδήλωση, πως τώρα είναι δυσκολότερο να εκφράσουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Είναι όπως τα παιδιά στο δημοτικό τα οποία πασχίζουν συχνά να μοιάσουν σε πιο δημοφιλής συμμαθητές τους προκειμένου να γίνουν αγαπητοί – να εναρμονιστούν με το περιβάλλον. Φαντάσου τώρα να κάνουμε και το ίδιο στις σχέσεις μας ως ενήλικες. Αντί να είμαστε αυτό που είμαστε δηλαδή, να προσπαθούμε αντίθετα να είμαστε αυτό που θέλουν οι άλλοι. Μια τέτοια στάση αποτελεί έλλειψη ειλικρίνειας και πραγματικά – είναι ίσως η πιο αρνητική εκδήλωση αυτής της Νέας Σελήνης. Ένας δρόμος προς αποφυγή. Στην θετική της μορφή μπορούμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα τους άλλους (ο Ερμής στον Σκορπιό συμβάλλει ήδη προς αυτή την κατεύθυνση), να αντιλαμβανόμαστε τις ενέργειες του χώρου και τα συναισθήματα που εκπέμπουν οι άνθρωποι μέσα σε αυτόν. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε οποιαδήποτε περίσταση.

Διάβασε επίσης: Αφροδίτη στον Ζυγό 2017

 

Μένοντας στις ίδιες σκέψεις, θέλω να σημειώσω πως με το να ΜΗΝ αισθάνεται κάποιος υποχρεωμένος να είναι δυστυχισμένος επειδή κάποιος άλλος είναι, έχει αναπτύξει ένα είδους αυτονομίας το οποίο είναι πραγματικά ξεχωριστό! Ας μην μπερδέψουμε αυτή την αυτονομία με έλλειψη ενσυναίσθησης. Απλώς με την αρνητικότητα που κυριαρχεί στον κόσμο, το να καταφέρνει κανείς να μένει ανεπηρέαστος, διατηρώντας καθαρό το μυαλό να παίρνει αποφάσεις, και τη καρδιά του πέρα από τα όρια των άκρων, είναι μια σπάνια σούπερ δύναμη. Αυτό δε σημαίνει πως εκεί πρέπει όμως και να σταματήσει. Εμείς οι ίδιοι έχουμε τον έλεγχο της δόνησης που εκπέμπουμε και συχνά -δυστυχώς – δεν τον αξιοποιούμε. Και δεν αναφέρομαι στο να μην αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον. Αυτό θα ήταν σαν ένα δέντρο που κρατάει όλο το οξυγόνο για τον εαυτό του! Εκπέμπουμε την ηρεμία και τη γαλήνη ώστε να εμπνεύσουμε έμπρακτα και τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Αυτό μας διδάσκει μεταξύ άλλων η νέα αυτή Σελήνη.

 

Ανέφερα στην αρχή του κειμένου πως η ενέργεια της Νέας Σελήνης είναι ταξιδιάρα. Αυτό έχει τις ρίζες του αρχικά στο ότι η μοίρα πάνω στην οποία συναντιούνται το φεγγάρι με τον Ήλιο, η 26η Ζυγού, διαθέτει την ερμηνεία «ένα αεροπλάνο σαλπάρει ψηλά στον καθαρό ουρανό». Αλλά ακόμα και ο πλανήτης Ουρανός που επηρεάζει άμεσα στη νέα αυτή Σελήνη σχετίζεται από τη φύση του με τα ταξίδια αν και με την έννοια περισσότερο της αστρικής προβολής, ή με τη συνάντηση που συμβαίνει στη χώρα των ονείρων ή ακόμα και με την αίσθηση αυτή πως φεύγεις από το σώμα σου για λίγο, σηκώνεσαι μέσα από την ανάγκη του Ουρανού να δραπετεύσει. Ο Ουρανός ουσιαστικά θέλει να απελευθερωθεί απ’ οτιδήποτε τον κρατά δέσμιο. Το παρελθόν, οι συμβάσεις, το κατεστημένο. Ο Ουρανός τώρα (και λόγω της πρόσφατης αντίθεσης που δημιούργησε και με τον Δία) εξακολουθεί να μας ωθεί σε μια γέννηση με το να κατευθυνθούμε πάνω (σε ανώτερα επίπεδα) κι έξω (στην αντικειμενικότητα). Το καλύτερο; Ο ουρανός καθώς φαίνεται τώρα με τη Νέα Σελήνη είναι καθαρός, επιτρέποντας τις… πνευματικές πτήσεις ακόμα και στους πιο αρχάριους.

 

Εάν ψάχνεις ιδέες για τον τρόπο με τον οποίον ίσως θα μπορούσες να ευνοηθείς μέσα από μια προσευχή σε αυτή τη νέα Σελήνη, η σταθεροποίηση και η εστίαση είναι λέξεις κλειδιά. Παρατηρώντας τον χάρτη των ημερών βλέπω πως είναι δυσκολότερο απ’ ότι συνήθως να μετριάσει κανείς τους φόβους και την εσωτερική ένταση όταν προσπαθεί να χαλαρώσει, ειδικά εάν έχει ως σκοπό να επιτύχει το ακριβώς αντίθετο. Με απλά λόγια, ο διαλογισμός που πάντα βοηθά, τείνει να μην συμβαίνει ανεμπόδιστα. Είναι πιο δύσκολο να αποφύγουμε ή απλώς να σταματήσουμε τις αρνητικές σκέψεις. Έτσι, μια εναλλακτική μέθοδος σταθεροποίησης της σκέψης είναι προτιμότερη ώστε να συντονιστούμε με την επιθυμία περισσότερο απ’ ότι με τον φόβο. Ένας ταιριαστός τρόπος προκειμένου να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο παρόν είναι η εστίαση σε ένα σύμβολο (κάνοντας κλικ στη φωτογραφία δίπλα μπορείς να δεις το σύμβολο μεγεθυμένο). Το συγκεκριμένο σύμβολο – ύμνος στην γεωμετρία, χρονολογείται πολλούς αιώνες πίσω και βρίσκεται χαραγμένο σε διάφορα μέρη του κόσμου από αρκετούς πολιτισμούς. Περισσότερα για αυτό μπορείς να διαβάσεις ⏩ΕΔΩ, αν και προτείνω να διαλογιστεί κανείς πρώτα κοιτάζοντάς το, ανεπηρέαστος από την ιστορία του. Το όνομά του: «Λουλούδι της Ζωής».

 

Ευχαριστώ για την ανάγνωση! Η στήριξή σας σε ⏩εποχές που η Αστρολογία προωθείται λανθασμένα, είναι πολύτιμη 💙

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.