Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ερμής στον Τοξότη 2017

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/11/Ερμής-Τοξότης-Δίας-Κρόνος-συμβουλές-ζώδια-προβλέψεις-scroll_of_wisdom_by_sarafiel.jpg

Η μετάβαση του Ερμή από τον Σκορπιό στον Τοξότη είναι σαν να ο αγγελιοφόρος των θεών να εισπνέει ανάσα καθαρού αέρα καθώς βγαίνει από τα υγρά βάθη και εισέρχεται στη σφαίρα των ευκαιριών και της ανακάλυψης. Συχνά λέγεται πως η διέλευση του Ερμή από τον Τοξότη μας δίνει σοφία και μας κάνει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με μεγαλύτερη «ελαφρότητα» και χιούμορ, ειδικά μάλιστα έπειτα από τη σοβαρότητα του Σκορπιού. Αν και αυτό είναι αλήθεια για όσους έχουν ήδη την αντίστοιχη τάση στο γενέθλιο να υποδεχτούν τα χαρακτηριστικά αυτά, θα έλεγα περισσότερο πως ο Ερμής τώρα στον Τοξότη βοηθά να απαντήσουμε τα «γιατί» που δημιουργήθηκαν κατά τη διέλευσή του στον Σκορπιό.

 

Ο Ερμής ξεκινάει το μακρύ ταξίδι του στον Τοξότη το βράδυ της Κυριακής 05/11/2017 και θα παραμείνει πολύ περισσότερο απ’ ότι συνηθίζει για να αποχωρήσει με τον καινούργιο χρόνο στις 10 Ιανουαρίου 2018. Ο λόγος για την παρατεταμένη διαμονή του είναι η ανάδρομη κίνηση του πλανήτη η οποία ξεκινάει σε έναν μήνα, στις 04/12 και θα διαρκέσει έως και τις 22/12. Ναι, σχεδόν όλος ο Δεκέμβρης εκτός της γιορτινή εβδομάδα και τις πρώτες ημέρες του, θα είναι υπό την επήρεια του ανάδρομου Ερμή. Αλλά και ο Νοέμβρης ακόμα επηρεάζεται έμμεσα, καθώς ο πλανήτης θα διανύει ουσιαστικά τις ίδιες μοίρες.

 

Σημείωση: Καθώς ο Ερμής μπαίνει στον Τοξότη σχηματίζει σύνοδο με τον αστεροειδή Νο.55 «Πανδώρα». Δες τι συμβολίζει η Πανδώρα ΕΔΩ

 

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε συνολικά την μακριά διέλευση του Ερμή από τον Τοξότη;

Αρχικά μπορούμε να παρατηρήσουμε το πώς ο τρόπος επικοινωνίας μας, ακόμα και ο εσωτερικός διάλογος με τον εαυτό μας, εστιάζονται συχνά στην ανάγκη μας να έχουμε δίκιο – να είμαστε σωστοί. Οι περισσότεροι δρούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο Ερμής από τον Τοξότη προσπαθεί να εξαλείψει τέτοιες συμπεριφορές με σκοπό να συνδεθούμε με τον ανώτερο εαυτό μας. Να αντικαταστήσει την ανάγκη μας να μην κάνουμε λάθος και κατ’ επέκταση την τάση να δικαιολογούμαστε ή ακόμα χειρότερα να κατηγορούμε τους άλλους για αυτά. Θα δείτε πως η διέλευση του Ερμή από τον Τοξότη και η αναδρόμησή του (ειδικά λόγω της στενής επαφής που έχει με τον Κρόνο) προσφέρει ευκαιρίες να δουλέψουμε σε τέτοιες συνήθειες, βάζοντάς μας σε καταστάσεις οι οποίες πυροδοτούν παρόμοιες αντιδράσεις. Για παράδειγμα θα έρθουμε αντιμέτωποι συχνότερα με ανθρώπους οι οποίοι διατυπώνουν απόψεις τις οποίες θεωρούμε εξωφρενικές και αρνούνται να σταματήσουν παρά του ότι μας βλέπουν ξεκάθαρα ενοχλημένους.

 

Φαντάζει ενοχλητικό; Ναι, ο Τοξότης μπορεί να μας εκνευρίσει πάρα πολύ αν το θέλει. Είναι όμως ταυτόχρονα ο μύστης, ο σοφός του ζωδιακού, εκείνος στον οποίον αναζητούμε απαντήσεις. Το αρχέτυπο του Τοξότη είναι αρκετά ευρύ στις εκφράσεις του, όπως ακριβώς και ο Δίας, ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιό του. Ο Ερμής αντίθετα είναι επιλεκτικός και διαθέτει την ικανότητα να συνθέτει πληροφορίες από διαφορετικούς κόσμους και καταστάσεις. Σίγουρα όταν βρίσκεται κανείς σε ένα μονοπάτι της σοφίας είναι πάντα χρήσιμο να έχει την ικανότητα της εμπειρίας και σε πολλαπλούς κλάδους. Είναι σαν να περπατά κάποιος το μονοπάτι του πνευματισμού. Οι συνδυαστικές εμπειρίες που προσφέρουν τα διαφορετικά συστήματα μπορούν να χαρίσουν πιο ολοκληρωμένη και ουσιαστική εικόνα, να δώσουν μεγαλύτερη κατανόηση στον μαθητή. Ανεξάρτητα ποιο μονοπάτι απ’ όλα θα επιλέξει στο τέλος, η εμπειρία (Τοξότης) και η γνώση (Ερμής) μας οδηγούν ευκολότερα στη Σοφία.

 

Έτσι αντίστοιχα, όταν μελετάμε τη γλώσσα συστημάτων των οποίων δεν ακολουθούμε, μαθαίνουμε να κατανοούμε εκείνους που το κάνουν. Προσοχή χρειάζεται για τους επόμενους δυο μήνες καθώς υπάρχει αρκετά έντονη η τάση να μεταδώσουμε τις ιδέες και τις κοσμοθεωρίες μας. Αυτή η ενέργεια κυριαρχεί ούτως ή άλλως σε αρκετούς ανθρώπους, αλλά με τον Ερμή στον Τοξότη θεωρούμε πως η ιδέα μας είναι η πιο δίκαιη, η πιο σοφή και «καθολικά σωστή», ενώ εμπνεόμαστε να τη μεταδώσουμε. Γινόμαστε (ή γίνονται οι άλλοι γύρω μας) αρκετά πειστικοί κι έτσι μπορεί να ξεχάσουμε πως με το να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να λαμβάνει πληροφορίες εμπλουτίζουμε τη γνώση και τελικά αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε! Όταν κανείς είναι πολύ απορροφημένος με το να πείθει ή να «μετατρέψει» την πίστη του άλλου, καταλήγει άκαμπτος και στάσιμος στα σημεία που θα μπορούσε να εξελίσσεται. Είναι όπως το γνωμικό του Dalai Lama: «Όταν μιλάς επαναλαμβάνεις πάντα αυτό που ξέρεις. Όταν όμως ακούς, μπορείς να μάθεις κάτι νέο».

 

Όπως πάντα, αυτή η διέλευση μας επηρεάζει όλους, ανεξαρτήτως ζωδίου. Η πλανητική ενέργεια στο σύνολό της είναι πάντα μία, αυτό που αλλάζει είναι το πόσο επιρρεπής είμαστε στην κίνηση κάθε πλανήτη και σε ποιόν τομέα της ζωή μας. Έτσι τώρα, αυτή η διέλευση επηρεάζει ιδιαίτερα τα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ μπορούν να διδαχτούν πολλά επίσης Κριοί, Ζυγοί και Υδροχόοι.

 

Ευχαριστώ για την ανάγνωση, εύχομαι ο Ερμής στον Τοξότη να μας γεμίσει με ειλικρίνεια, γενναιοδωρία και να μας βοηθήσει να ανεξαρτητοποιηθούμε από ανθρώπους και ιδέες που κρατούν τη νόηση εγκλωβισμένη.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

ΥΓ. Κατά τη στιγμή της εκκίνησης της αναδρόμησής του, ο Ερμής σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Χείρωνα από τους Ιχθύες. Για την ακρίβεια, το εν λόγω τετράγωνο έφτασε στο ζενίθ του μόλις προχθές 02/11/2017. Περισσότερα για το πώς ερμηνεύεται ⏩ΕΔΩ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.