Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Σούπερ Πανσέληνος στον Ζυγό

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/04/Πανσέληνος-Ζυγός-Κριός-Αιγόκερως-αστρολογία-αστρολόγος-Φαίδρα-Θεολόγη-αρχέτυπο-αυτογνωσία-ζώδια.jpg

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 08.04 πραγματοποιείται η Πανσέληνος του Απρίλη στο ζώδιο του Ζυγού και είναι υπέρλαμπρη! Αν έχετε την ευκαιρία κοιτάξτε την το βράδυ της Τρίτης (ή και της Τετάρτης), ιδανικά λίγο μετά την δύση του Ηλίου που θα φαίνεται και τεράστια.

Αστρολογικά έχει επίσης μεγάλη αξία, μιας που στο παιχνίδι μπαίνουν τώρα (εκτός από τον Ήλιο και την Σελήνη) η πλανητική συστάδα στον Αιγόκερω που αποτελείται από Πλούτωνα, Δία και τον αστεροειδή της Αθηνάς Παλλάδας (Pallas). Σχηματίζουν αυτό που αστρολογικά λέμε “ταυ τετράγωνο” στα Παρορμητικά που δείχνει πως μας πιάνει αυτή η αίσθηση πως κάτι χρειάζεται να γίνει ΑΜΕΣΑ. ΤΩΡΑ.

 

Όπως βλέπω την ενέργεια αυτής της Πανσελήνου μου βγάζει μια εικόνα πως είμαστε όλοι πολεμιστές – φίλοι μεταξύ μας. Το αρχέτυπο του Κριού (πολεμιστή) ενώνεται με τον Ζυγό (σχέσεις) και άρα δείχνει μια ισότητα μεταξύ μας, πως είμαστε ο καθένας μια προσωπικότητα αλλά μαζί μοιραζόμαστε κοινό στόχο αλλά και κοινό κώδικα τιμής. Και πράγματι αυτό συμβαίνει τώρα. Είμαστε πολεμιστές γιατί πολεμάμε έναν εχθρό αυτή την στιγμή, αλλά έχουμε ειρήνη μεταξύ μας. Και επίσης (λόγω και του Αιγόκερου) καταφέρνουμε να θέσουμε όρια, να καταστήσουμε γνωστά τα προσωπικά μας σύνορα.

 

Κάτι που τονίζεται σε αυτή την ενέργεια είναι η παρορμητική ενέργεια κατά την οποία αισθανόμαστε ενστικτωδώς πως χρειάζεται να κάνουμε κάτι, αλλά δεν γνωρίζουμε τι, πως να δράσουμε ακριβώς. Αυτό συμβαίνει γιατί ο πολεμιστής Κριός θέλει να ξέρει τι κατακτά, να έχει άμεση επαφή με τις νίκες του. Όταν είναι όλα αόριστα είναι εύκολο η συσσωρευμένη ενέργεια να εκφραστεί ως θυμός. Πριν καν το καταλάβει ή έχει χρόνο να σκεφτεί, μπορεί να ξεσπάσει. Η Σελήνη στον Ζυγό λειτουργεί εν μέρη ως αντίβαρο καθώς μας βοηθά να αντιληφθούμε αυτές τις στιγμές. Για παράδειγμα: Ας μην κρυβόμαστε, κάτι το άγχος, κάτι ο περιορισμός, κάτι που βλέπουμε τα ίδια άτομα συνέχεια, είναι πιο πιθανό να εκνευριστούμε. Μαζί τους. Μια κουβέντα εδώ, μια ειρωνεία εκεί, αυτή η κατάσταση προκαλεί περισσότερη απογοήτευση. Όμως με την Πανσέληνο στον Ζυγό μπορούμε να αισθανθούμε αυτή την συντροφικότητα και να προλάβουμε να σκεφτούμε πριν ξεστομίσουμε κάτι που θα χαλάσει την διάθεση όλων. Είναι το αρχέτυπο των πολεμιστών μετά την μάχη, όταν κάθονται το βράδυ γύρω από την φωτιά και ανταλλάσσουν ιστορίες, μοιράζονται το φαγητό τους και απολαμβάνουν το φεγγάρι.

 

Βρίσκω επίσης ταιριαστή (και αστεία) την ερμηνεία της μοίρας που συμβαίνει η Πανσέληνος, η 18η του Ζυγού κατά τους συμβολισμούς sabian λέει “μια συμμορία κλεφτών, κρύβεται”. Σίγουρα μιλάμε για κλέφτες, άρα ίσως η πρώτη μας σκέψη θα είναι πως για να κρύβονται ξεφεύγουν από την δικαιοσύνη. Όμως αν το σκεφτούμε λίγο διαφορετικά, ίσως δούμε πως στην αρχή φερθήκαμε κι εμείς λίγο “ύπουλα” να το πω. Άθελά μας ομολογουμένως, μπορεί ο οποιοσδήποτε να υπήρξε “κλέφτης” ή φορέας. Όμως τώρα κρυβόμαστε και ελπίζουμε μαζί να κρυφτεί και οτιδήποτε ήταν αυτό που φέραμε. Δεν πράξαμε ενάντια σε κάποιον νόμο, αλλά τώρα ηθικά παραμένουμε κρυμμένοι όχι γιατί θέλουμε να ξεφύγουμε από την φυλακή, αλλά επειδή ακριβώς παλεύουμε για την ελευθερία.

Επίσης μου αρέσει πως μιλάει για συμμορία, δείχνοντας αυτή την ένωση πολλών, αυτό που κάνουμε τώρα μαζικά.

 

Ένα τραγούδι που βρίσκω ταιριαστό με την Πανσέληνο. Εκτός από το στυλ που δένει άριστα με την αστρολογική ενέργεια, ακόμα και τα λόγια ταιριάζουν με την εποχή:

When in the springtime of the year
When the trees are crowned with leaves
When the ash and oak, and the birch and yew
Are dressed in ribbons fair

When owls call the breathless moon
In the blue veil of the night
The shadows of the trees appear
Amidst the lantern light…

 

Περισσότερα για την σύνοδο του Δία με τον Πλούτωνα που τετραγωνίζει την Πανσέληνο

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.