Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/06/παρατηρητές-αστρολογία-Φαίδρα-αστρονομία-Ρέγκουλους-Αντάρης-Αρχάγγελοι-Φομαλώ-Αλντεμπαράν-Τοξότης-Ιχθύες-Δίδυμος-Παρθένος.jpg

Υπάρχουν 4 αστέρια που έχεις σίγουρα δει στον ουρανό, έστω κι αν δε γνωρίζεις τα ονόματά τους, καθώς είναι τα τέσσερα πιο φωτεινά μετά από τους πλανήτες όπως η Αφροδίτη και ο Δίας.

Τα αστέρια αυτά ήταν ανέκαθεν γνωστά στους ναυτικούς, τους στρατιώτες και τους ιερείς των αιώνων αφού χρησιμοποιούνταν για πλοήγηση αλλά και για πνευματική καθοδήγηση.

Τα ονόματά τους πολλά: στην αρχαία Περσία τα ονόμαζαν τα 4 βασιλικά αστέρια, τα τέσσερα αστέρια των αρχαγγέλων για τους Χριστιανούς εσωτεριστές, ενώ στον Βουδισμό είναι γνωστά ως οι 4 ουράνιοι βασιλείς. Είναι επίσης γνωστά ως οι «τέσσερις φύλακες» ή απλά οι «παρατηρητές», ένα όνομα αρκετά ποιητικό το οποίο πάντα προτιμούσα.

Μεμονωμένα έχουν γνωρίσει διάφορα ονόματα σε μεγάλους πολιτισμούς της Γης αλλά εδώ θα σας δώσω τα κύρια ονόματά τους καθώς και τη σημερινή τους αστρολογική θέση. Αυτά τα αστέρια δεν κινούνται σαν τους πλανήτες, μα λόγω της μετάπτωσης των ισημερινών οι θέσεις τους αλλάζουν ελαφρά μέσα στα χρόνια. Η κίνησή τους είναι πάρα πολύ αργή που παλαιότερα θωρούσαν πως ήταν απλώς στάσιμα στον ουρανό κι έτσι ανήκουν στην ομάδα αυτή που ονομάζονται απλανείς αστέρες.

Αλντεμπαράν – ο παρατηρητής της Ανατολής που του αποδίδεται ο Αρχάγγελος Μιχαήλ. Το μάτι του Ταύρου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 10° των Διδύμων.

Ρέγκουλους – ο παρατηρητής του Βορρά και του αποδίδεται ο Αρχάγγελος Ραφαήλ. Είναι η καρδιά του Λιονταριού και βρίσκεται τώρα στην 0° της Παρθένου.

Αντάρης – ο παρατηρητής της Δύσης που του αποδίδεται ο Αρχάγγελος Ουριήλ και είναι ένα μεγάλο κόκκινο αστέρι και είναι η καρδιά του Σκορπιού αν και βρίσκεται πλέον στην 10° του Τοξότη.

Φομαλώ  – ο παρατηρητής του Νότου και το όνομά του πηγάζει από το Αραβικó «Φουμ Αλ Χουτ» που σήμαινε «το στόμα του ψαριού». Του αποδίδεται ο Αρχάγγελος Γαβριήλ  και βρίσκεται στην 3° των Ιχθύων.

 

Εάν έχεις τον Ήλιο ή τη Σελήνη πολύ κοντά σε κάποια από τις παραπάνω μοίρες του ζωδιακού, τότε αυτό είναι το «τυχερό» σου αστέρι, ο φύλακας Άγγελός σου. Συνδέονται επίσης με τους 4 ανέμους, τους 4 καβαλάρηδες της αποκάλυψης και τους 4 νάνους της Σκανδιναβικής κοσμολογίας.

Είναι πανέμορφα να τα παρατηρείς στον νυχτερινό ουρανό ή ακόμα και να αναζητήσεις φωτογραφίες στο internet (εγώ συνέλεξα ορισμένες και τις έβαλα παρακάτω με τη σειρά που αναγράφονται στο άρθρο). Εκατομμύρια ψυχές τα έχουν κοιτάξει, έχουν ονειρευτεί, έχουν προσευχηθεί κι έχουν καθοδηγηθεί μέσα στους αιώνες.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.