Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Η Σελήνη στα 12 ζώδια

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/06/Σελήνη-στα-12-ζώδια-αστρολογία-selini-krios-tauros-didumoi-karkinos-lewn-parthenos-zugos-skorpios-toxotis-aigokerws-udroxoos-1280x808.jpg

Οι περισσότεροι ρωτάνε τι Ζώδιο είσαι, αναφερόμενοι μόνο στη θέση του Ήλιου, άντε και τον Ωροσκόπο. Και σίγουρα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τον χαρακτήρα, αλλά ξεχνάνε πως εξίσου σημαντικό με τα προηγούμενα είναι ο συναισθηματικός μας κόσμος, ο τρόπος που ερωτευόμαστε, που αγαπάμε, που νιώθουμε, αυτά δηλαδή ακριβώς που συμβολίζει η Σελήνη!

Αφού διαβάσεις για τη θέση της δικής σου Σελήνης, δες πως μπορείς να “φροντίσεις” τον Ήλιο και τη Σελήνη σου

Σελήνη στον Κριό ♈

Ένα άτομο με Σελήνη στον Κριό είναι κυριαρχικό, ανεξάρτητο και θαρραλέο. Θα ξεχωρίσει γρήγορα, θα βγει μπροστά και θα δείξει ενθουσιασμό για οτιδήποτε συγκεντρώνει κατά καιρούς το ενδιαφέρον του. Απέφυγε να του δώσεις εντολές ή να γκρινιάζεις ασταμάτητα εκτός αν θες να αντικρίσεις την ευέξαπτη πλευρά του. Είναι άτομο ευθύ στις πράξεις και τα λόγια. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το φλογερό ταμπεραμέντο του. Θα πονέσει αλλά δεν θέλει να δείξει αδυναμία ενώ αν σου ζητήσει υποστήριξη ή φροντίδα σημαίνει πως βρίσκεται σε πολύ μεγάλη ανάγκη και σου έχει ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Μη του τη προδώσεις.

 

Σελήνη στον Ταύρο ♉

Η Σελήνη στον Ταύρο, αναζητά την ασφάλεια. Ναι, αυτό ξεκινά με τη συγκέντρωση υλικών αγαθών και χρημάτων, μπορεί να εκφραστεί ως προσκόλληση σε πρόσωπα ή πράγματα από το παρελθόν και η συναισθηματική προσαρμογή δεν είναι το καλύτερό της. Αλλά είναι η μόνη που διαθέτει τέτοιον αισθησιασμό και αγάπη για τις μικρές απολαύσεις που κάνουν τη ζωή ευχάριστη και σίγουρα ξέρει να τις χαίρεται! Είναι πιστή, μετριοπαθής, συγκρατημένη και θέλει να παραμένει δραστήρια. Τόσα πράγματα να νιώσει, τόσες ηδονές να αισθανθεί. Η Σελήνη εδώ βρίσκεται σε έξαρση, στη καλύτερή της θέση κι έτσι μπορεί να βιώνει ευτυχία. Γίνεται κτητική, είναι αυτό που τη κάνει τόσο αφοσιωμένη. Είναι ήρεμη και υπομονετική, είναι αυτό που μπορεί να τη κάνει να βγάλει τον Ταύρο από μέσα της αν τη φτάσεις στα όριά της.

 

Σελήνη στους Διδύμους ♊

Η πιο ευφυής Σελήνη, με κλίση στην επιστήμη και τη λογοτεχνία. Η φύση της Σελήνης αυτής είναι πολύ ευχάριστη. Ξέρει να επικοινωνεί με σαφήνεια και προσπαθεί να αξιοποιήσει τα χαρίσματά της για να ακούσει άλλους ανθρώπους με τα προβλήματά τους. Όπως κάθε τι έξυπνο, διαθέτει επίσης χιούμορ και ρυθμό. Οι συναισθηματικές δεσμεύσεις συχνά την εγκλωβίζουν γιατί φορτώνουν με υπερβολικές ανάγκες. Μπορεί να φαντάζει σε άλλους έτσι απόμακρη, αλλά πληγώνεται και φοβάται πολύ περισσότερο απ’ όσο δείχνει. Δε θα σου ανοίξει όλα τα χαρτιά της, αφού δεν την ενδιαφέρει να γίνετε ένα συναισθηματικά. Μη ξεχνάς πως είναι δίδυμος από τη φύση της, έχει ήδη κάποιον που έχει ενωθεί μαζί του, τον εαυτό του. Αυτό που θέλει είναι να επικοινωνήσει, να ανταλλάξει ιδέες, απόψεις και όνειρα.

 

Η Σελήνη στον Καρκίνο ♋

…ή αλλιώς η Σελήνη στο σπίτι της, στο αρχοντικό της, στη φυσική της θέση. Η θέση της εδώ είναι πιο δυνατή από οποιαδήποτε άλλη που σημαίνει πως τα συναισθήματα και η διαίσθηση εντείνονται. Σκέψου αυτόν που έχει τη Σελήνη του εδώ σαν έναν super ήρωα με ικανότητα να νιώθει περισσότερο από τους άλλους. Αρκετές φορές βέβαια μια τέτοια δύναμη καταλήγει να δημιουργεί προβλήματα, αφού η Σελήνη γίνεται κυκλοθυμική και αναζητά κάτι να την ηρεμήσει. Η Σελήνη στον Καρκίνο χρειάζεται το μητρικό πρότυπο μιας που η σχέση με τη μητέρα είναι συνήθως διαταραγμένη. Αλλά ακόμα κι όταν δεν είναι, είναι σίγουρα έντονη και καθοριστική για το άτομο. Έτσι, η Σελήνη αυτή γεννά πρότυπο οικογενειάρχη που αναζητά να κατασταλάξει γρήγορα γιατί έτσι νιώθει ζεστασιά και ασφάλεια. Και πίστεψέ με, τυχεροί όσοι είναι δίπλα σε έναν τέτοιον super ήρωα!

 

Σελήνη στον Λέοντα ♌

Να μια φιλόδοξη Σελήνη! Αναλαμβάνει δράση, ενθουσιάζεται, παθιάζεται και είναι απίστευτα ειλικρινής. Έτσι αναζητά και τον έρωτα, τολμηρό, μεγάλο, πιστό και παθιασμένο. Η Σελήνη εδώ έχει μια τάση να αναζητά το δράμα κι αν δε το βρίσκει, τότε το δημιουργεί. Όλα χρειάζεται να έχουν στυλ και να είναι σαν βγαλμένα από ταινία! Η Σελήνη στο πιο βασιλικό ζώδιο φοράει κορώνα και παρασύρει όλο το περίγυρό της να ζει τη μαγεία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μη τη στεναχωρήσεις, να μην την προσγειώσεις σε μια ρεαλιστική πραγματικότητα. Σε αντάλλαγμα θα σε μαγέψει με τη καλοσύνη και την γενναιοδωρία της την ώρα που διατηρεί την ανεξαρτησία της. Ξέρει να τραβά τα βλέμματα, δίνει σημασία στην εμφάνιση και απολαμβάνει τη προσοχή. Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και σίγουρα όποιος παραμένει δίπλα της, θα καταλάβει το γαλάζιο της αίμα!

 

Σελήνη στη Παρθένο ♍

Η Σελήνη εδώ σκέφτεται και υπεραναλύει όλες τις καταστάσεις. Το μυαλό δεν ησυχάζει και θα αναρωτηθείς γιατί άραγε η Σελήνη που συμβολίζει το συναίσθημα γίνεται τόσο… πρακτική; Είναι άραγε το συναίσθημα πρακτικό; Ναι, η Σελήνη εδώ ξέρει να βρίσκει τη πιο αποτελεσματική μέθοδο για να πετύχει κάτι και συχνά χαρακτηρίζεται ψυχρή και διώχνει τους ανθρώπους μακριά της. Είναι γιατί μπερδεύονται πως η σκέψη λειτουργεί για το συμφέρον, ενώ η Σελήνη χρησιμοποιεί απλώς ότι έχει ώστε να προστατέψει συναισθηματικά τον ντροπαλό, φοβισμένο και κάπως καταπιεσμένο εαυτό της. Στον έρωτα έλκεται από εκείνα ακριβώς που αποφεύγει και αυτός είναι ο λόγος που φτάνει στο τέλος να κριτικάρει. Στη πράξη θέλει απλώς ταπεινά να βοηθήσει και να προσφέρει όλο της το είναι. Και όσοι είναι δίπλα της, ξέρουν πως είναι πάντα εκεί, διορθώνοντας ακόμα και τη πιο μικρή λεπτομέρεια με μια βαθιά συναισθηματική αγάπη.

 

Η Σελήνη στον Ζυγό ♎

Εδώ έχουμε μια Σελήνη με τρόπους! Εξαιρετικά ευγενική, ευχάριστη και φυσικά δίκαιη όπως θα περίμενε κανείς από τον Ζυγό. Αποφεύγει με κάθε τίμημα τσακωμούς, αντιπαραθέσεις και δυσάρεστα συναισθήματα, οπότε αν είσαι από αυτούς που αναζητούν ανθρώπους που κάνουν σκηνές, φωνάζουν και τσακώνονται, καλύτερα να μείνεις μακριά της. Ο χαρακτήρας της είναι τέτοιος που την κάνει άμεσα αγαπητή στους γύρω της, ξέρει να ακούει, να σε βγάλει από μια δύσκολη κατάσταση. Το δύσκολο για εκείνη είναι να μάθει να υπερασπίζεται τα δικά της θέλω, να ζει ανεξάρτητη, χωρίς να ενδιαφέρεται για την επιδοκιμασία των άλλων. Γενικά θέλει να ζει ήρεμα και να μην κουράζεται σωματικά πολύ. Θα ξεχωρίσει ειδικά σε στιγμές κρίσεων λόγω της ψυχραιμίας και των δύσκολων αποφάσεων που μπορεί μια – κατά τ ’άλλα αναποφάσιστη Σελήνη – να λάβει.

 

Σελήνη στο Σκορπιό ♏

Εδώ η Σελήνη βρίσκεται στο Ζώδιο της πτώσης της, και γι’ αυτό γίνεται μυστικοπαθής και αρκετά κυριαρχική. Εκδηλώνει ζήλια και γενικά θα πρόσεχα να μην την εκνευρίζω. Αλλά να ξέρεις πως αν σε αγαπήσει άνθρωπος με Σελήνη στον Σκορπιό θα το κάνει με πραγματικό πάθος καθώς όλα τα συναισθήματα είναι σε ένταση. Ναι, είναι αρκετές φορές οξύθυμος αλλά ξέρει να υποχωρεί όταν ανταποκριθείς με καλοσύνη. Το χάρισμα αυτής της Σελήνης είναι πως μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις σου, να διακρίνει το βάθος και τα μυστικά σου. Θέλει να νιώθει πως έχει τον έλεγχο σε όλα, ειδικά στις σχέσεις. Ααα και το σεξ… εδώ το πάθος συναντάται σε τόση αφθονία που το σεξ είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη σωματική ικανοποίηση, είναι τελετουργία ακόμα κι όταν είναι περιστασιακό. Με τόση αυτοπεποίθηση, δύναμη και θάρρος, η Σελήνη εδώ αν και σε «πτώση» μπορεί να ανέβει κοινωνικά πολύ περισσότερο από κάθε άλλη.

 

Σελήνη στον Τοξότη ♐

Η Σελήνη του φιλόσοφου, του στοχαστή. Δεν είναι τυχαίο πως εδώ είχαν Σελήνη προσωπικότητες όπως ο Ουμπέρτο Έκο, ο Πάμπλο Πικάσο και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Γενικά, εδώ η Σελήνη επιλέγει έναν φιλοσοφημένο τρόπο ζωής. Αγαπάει τα ταξίδια, την ελευθερία, την ανεξαρτησία. Δεν αντέχει οτιδήποτε την περιορίζει, χρειάζεται να υπάρχει πάντα ένας τρόπος διαφυγής. Ναι, αυτό τους δυσκολεύει στις μακροχρόνιες σχέσεις αφού αρκετοί θα προσπαθήσουν να τους πνίξουν στη ρουτίνα των δικών τους αναγκών. Η Σελήνη εδώ είναι άκρως ερωτική και σαν τον θεό έρωτα, η Σελήνη στον Τοξότη, κρατάει μια φαρέτρα κι εκτοξεύει τα βέλη της δεξιά κι αριστερά. Τι πρέπει να θυμάσαι; Πως είναι αισιόδοξοι, γενναιόδωροι και τα θετικά τους χαρακτηριστικά είναι μεταδοτικά! Ξέρουν να είναι αληθινοί φίλοι όσο τους δίνεις χώρο και αν ενωθείς μαζί τους ερωτικά, θα χρειαστούν εξίσου και τον χώρο μα και τη φιλία σου.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω ♑

Στον Αιγόκερω, η κατά τ’ άλλα άκρως συναισθηματική Σελήνη, γίνεται σοβαρή και ψύχραιμη. Σου φαίνεται παράξενο; ο Αιγόκερως βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το φυσικό της σπίτι, τον Καρκίνο. Η Σελήνη εδώ προτιμά να βαδίζει στον πεπατημένο δρόμο, κι έτσι έχει συντηρητικές απόψεις. Εξάλλου, αν κάτι έχει αποδειχθεί σίγουρα επιτυχημένο, γιατί να το αλλάξουμε; Έτσι, η Σελήνη εδώ ξέρει πώς να ανέβει στη κορυφή και να έχει δύναμη. Δε φοβάται την αποτυχία, αφού αντιλαμβάνεται πως είναι μέσα στο πρόγραμμα και αυτό τη γεμίζει με επιπλέον εμπειρία. Η Σελήνη στον Αιγόκερω κερδίζει εύκολα τον σεβασμό, ακόμα και όταν με το καυστικό της χιούμορ χτυπάει με τα κατσικίσια της κέρατα τους άλλους εκεί που πονάνε. Ορισμένοι χρειάζεται από κάποιον να ακούσουν την αλήθεια. Συναισθηματικά έχει ανάγκη από ασφάλεια και δημιουργεί εύκολα οικογένεια την οποία μπορεί να στηρίξει κιόλας αφού η Σελήνη από μόνη της συμβολίζει τη μητρότητα και εδώ βρίσκεται στο Ζώδιο της πατριαρχίας, οπότε ενώνει τις δυο αυτές ενέργειες.

 

Σελήνη στον Υδροχόο ♒

Πρόκειται για την πιο έξυπνη Σελήνη του Ζωδιακού. Και δε μιλάω για την εξυπνάδα που προέρχεται από τη γνώση του Διδύμου, ούτε την εξυπνάδα του φιλόσοφου που συναντάμε στον Τοξότη. Εδώ η Σελήνη είναι τόσο έξυπνη που σου φαίνεται πως μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Εκτός από την σπιρτάδα της όμως, την χαρακτηρίζει η γοητεία. Είναι δύσκολο να μη σε σαγηνεύσει κάποιος με Σελήνη στον Υδροχόο. Ενδιαφέρεται για τις μεγάλες ιδέες, τη πολιτική, την οικολογία και άλλες κοινωνικές ιδεολογίες και αν σε ενδιαφέρουν ακριβώς τα ίδια, τότε έχεις μια ευκαιρία να ανοιχτεί συναισθηματικά αυτή η Σελήνη. Που όμως όταν το κάνει, να ξέρεις δε θα σε κατακρίνει ποτέ, θα είναι πάντα ειλικρινής, θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος, από αυτούς που φαίνονται τόσο στα δύσκολα όσο και στα εύκολα. Στα αρνητικά, είναι Σελήνη κτητική και ζηλιάρα, χαρακτηριστικά που δεν θα αντέξει στον άλλον. Θέλει να αισθάνεται ελεύθερη και όποια σχέση κι αν δημιουργήσει θα έχει έντονο το στοιχείο της φιλίας κι έτσι τα μέλη της θα πρέπει να είναι ανεξάρτητα.

 

Σελήνη στους Ιχθύες ♓

Η Σελήνη εδώ είναι πολύ ευαίσθητη με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται. Στα αρνητικά, χρειάζεται να μάθει να αντιμετωπίζει τον σκληρό κόσμο, τον ανθρώπινο πόνο και την αδιαφορία. Στα θετικά, είναι ίσως η πιο ρομαντική του Ζωδιακού και η πιο διαισθητική. Απλώς «καταλαβαίνει» χωρίς να χρειάζονται λόγια. Ναι, συχνά αυτό το ένστικτο τη μπερδεύει όπως θα μπερδευτείς κι εσύ όταν τη δεις αφηρημένη να ονειροπολεί με τα μάτια ανοιχτά. Φυσικά, η Σελήνη εδώ δε μεταμορφώνεται σε αθώο ψαράκι που το εξαπάτησε και το πλήγωσε ο κόσμος επειδή είναι λίγο πιο επιρρεπής και αναζητά τη λύτρωση μέσα από κάτι ανώτερο. Αν τη πλησιάσεις μη μπερδευτείς πως η Σελήνη αυτή δε θα σε πληγώσει/εκνευρίσει/ξενερώσει. Και δεν είναι πως θα το κάνει επίτηδες ή ότι δε προσπαθεί, είναι πως όπως και ο ωκεανός(Ιχθύς) έτσι και η Σελήνη, είναι το μεγαλύτερο μέρος ανεξερεύνητο και δε μπορείς να ξέρεις τι θα συναντήσεις όταν το εξερευνήσεις.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ερμής στα 12 ζώδια

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.