Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Σούπερ Πανσέληνος στην Παρθένο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/03/super-σούπερ-Πανσέληνος-στην-Παρθένο-Μάρτιος-2020-Ερμής-Ιχθύες-Ιχθύς-προβλέψεις-αστρολογία-ζώδια-Ελλάδα-Κύπρος.jpg

“Η Πανσέληνος – το μαντάλα του ουρανού” γράφει ο Τομ Ρόμπινς και πράγματι έτσι μου φαίνεται η Πανσέληνος της Δευτέρας. Η Πανσέληνος του Μαρτίου στην 19η μοίρα της Παρθένου. Και είναι μια ισχυρή Πανσέληνος, όχι μόνο επειδή ο Ήλιος στέκεται απέναντι χορεύοντας βαλς με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, αλλά γιατί στον Αιγόκερω συναντάμε μαζί Άρη, τον Παλλάς (Αθηνά Παλλάδα), Δία και Πλούτωνα να στέκονται μαζί σαν ένας υπερπλανήτης και να σχηματίζει όψη τριγώνου με την Σελήνη.

 

Το αρχέτυπο της Παρθένου (όπου κι αν το έχουμε στον γενέθλιο χάρτη μας) εκδηλώνει την μεγαλοπρέπεια και την πληρότητα του Παραδείσου στην Γη. Δηλαδή είναι κάτι το υπερβατικό, το πως ακόμα και η συνειδητή, προσεκτική ενασχόλησή μας με τον υλικό κόσμο (η φασίνα, η οργάνωση κλπ) μπορεί να χτίσει μια γέφυρα μεταξύ Γης και Ουρανού. Ακούγεται αστείο ίσως σε κάποιους αλλά ας σκεφτούμε όταν περπατάμε σε έναν όμορφο σχεδιασμένο χώρο, ίσως αισθανθήκαμε αυτή την ειρήνη και την αρμονία που εκπέμπεται να εγκαθίσταται και μέσα μας. Στο άρθρο για τον ανάδρομο Ερμή που είναι στάσιμος την στιγμή της Πανσελήνου εξηγώ λίγο περισσότερο για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις απλές καθημερινές ασχολίες για να ανυψωθούμε πνευματικά. Επίσης στο άρθρο αυτό αναφέρω και για την στασιμότητα του Ερμή που συμβαίνει την στιγμή της Πανσελήνου.

Ανάδρομος Ερμής Φεβρουάριος – Μάρτιος 2020

 

Αυτή την στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται στους Ιχθύες, άρα είμαστε πιο συναισθηματικοί και ονειροπολούμε περισσότερο. Οι τρόποι με τους οποίους ασχολούμαστε με τα επίγεια μπορεί να μεταβάλει, το ξύπνημα, την αφύπνισή μας. Άλλωστε αν τα όνειρά μας είναι να ενσαρκωθούν και να υλοποιηθούν, χρειάζονται ένα δοχείο, κάπως να εκδηλωθούν. Έτσι, όσα κάνουμε για να οργανώσουμε την ζωή μας και να διαμορφώσουμε (ή δημιουργήσουμε) τον χώρο γύρω μας είναι εξίσου σημαντικά με τον οραματισμό που έχει προηγηθεί. Για παράδειγμα: αν θέλω να ζω πιο ελεύθερη γιατί νιώθω ορισμένες στιγμές μια καταπίεση, έναν εγκλωβισμό, σίγουρα θα βοηθήσει να τραβήξω τις κουρτίνες να μπει φως, να ανοίξω τα παράθυρα να ανανεωθεί ο αέρας.

 

Τώρα που ο Ήλιος είναι στους Ιχθύες (και με την Πανσέληνο απέναντι, στην Παρθένο) μπορούμε όλοι – και ειδικά όσοι έχουν έντονο Ποσειδώνα στον γενέθλιο χάρτη – να λάβουμε μηνύματα, οράματα για αυτό που είμαστε καθορισμένοι να γίνουμε, σαν να παίρνουμε μια γεύση του μέλλοντος το οποίο μας καλεί. Αυτή η Πανσέληνος είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας εμποδίζουν να φτάσουμε εκεί. Μπορεί να μας εμποδίζουν δικαιολογίες που μας φόρτωσαν άλλοι, ή ο δικός μας φόβος πως δεν θα τα καταφέρουμε ή η λογική να φωνάζει πως δεν είμαστε έτοιμοι. Όμως είναι η ταπεινότητα να εμφανιστούμε για όσα σημαντικά μας περιμένουν, έστω κι αν δεν είμαστε τέλεια προετοιμασμένοι. Το να ακολουθήσουμε το πεπρωμένο είναι αυτό που έχει αξία γιατί όσο κι αν περιμένουμε, η ώρα ποτέ δεν θα είναι “ιδανική”. Και ας θυμόμαστε πως αρκετές ευκαιρίες εμφανίζονται μπροστά μας διότι εμείς ήδη έχουμε κάνει τα κρίσιμα πρώτα βήματα, έχουμε δηλώσει με την στάση μας πως είμαστε έτοιμοι για νέες εμπειρίες.

 

Από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου, η Πανσέληνος “πέφτει” μέσα στον 12ο οίκο, ενώ ωροσκόπος είναι ο Ζυγός. Ο άξονας 6ου-12ου οίκου μιλά για την απομόνωση και για την υγεία – ψυχική και σωματική. Η Πανσέληνος αυτή τονίζει όσα ήδη ξέρουμε πως θα μας απασχολήσουν τις επόμενες μέρες δηλαδή, πως χρειάζεται να περιοριστούμε λίγο και να προσέχουμε την υγεία μας. Από την άλλη, η μεγάλη αυτή πλανητική ενέργεια στον Αιγόκερω βρίσκεται στον 4ο οίκο που συμβολίζει την πατρίδα, το σπίτι μας, όσα μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια και τώρα κλονίζονται από διάφορες πλευρές (Πλούτωνας, Άρης, Αθηνά Παλλάδα, Δίας και λιγότερο ο Κρόνος). Αυτή η ενέργεια θα καθυστερήσει να ηρεμήσει όσο είναι ενεργή και η σύνοδος Δία – Πλούτωνα. Είναι εξαιρετικά ενεργή και θα κορυφωθεί σε έναν μήνα, οπότε όλος ο Μάρτιος θα είναι “δύσκολος” όπου η σύνοδος αυτή βρίσκεται στον κάθε γενέθλιο. Κοιτάξτε που “πέφτει” η πλανητική αυτή ενέργεια στον γενέθλιο χάρτη σας. Τι συμβολίζει ο εν λόγω οίκος; Ό,τι κι αν είναι δηλώνει κάποιον πόνο/απώλεια (Πλούτωνας) που τώρα δυναμώνει στην υπερβολή του (Δίας) και ζητά εκτόνωση (Άρης ανάμεσά τους).

Όπως πάντα, όταν λέμε πως μια Πανσέληνος είναι “σούπερ”  εννοούμε απλώς πως βρίσκεται λίγο πιο κοντά στην Γη και συχνά αυτό έχει ως αποτέλεσμα  να την αισθανόμαστε εντονότερα. Το σίγουρο είναι πως είναι πιο όμορφη ως θέαμα. Οπότε το βράδυ της Δευτέρας, της μέρας που οι περισσότεροι θα σου πουν ότι δεν πολυσυμπαθούν, ας κάνουμε την διαφορά και ας απολαύσουμε όσα έχουμε. Το σπίτι μας που το διατηρούμε έτσι καθαρό, το σώμα μας φροντισμένο και το φεγγάρι που θα είναι και πάλι ολόγιομο και φωτεινό.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

ΥΓ. Αν ήταν να βάλω μουσική υπόκρουση στην Πανσέληνο αυτή: Eugen Doga – Gramophone

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.