Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Τα ζώδια αφηρημένα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/05/Τα-Ζώδια-αφηρημένα.jpg

Κριός: Η αφηρημάδα του Κριού ξεπερνάει κάθε ορισμό που θα μπορούσαμε να δώσουμε στη λέξη. Τον δικαιολογούμε μεν, με τόσα πράγματα που ασχολείται ταυτόχρονα αλλά μη περιμένεις πως θα απολογηθεί κιόλας για το χαρακτηριστικό του αυτό. Θα σου απαντήσει με ένα ξερό «Δεν ήταν και τόσο σημαντικό», ακόμη κι αν για εσένα είναι (βλ. επέτειος)

 

Ταύρος: Ο Ταύρος δεν αφαιρείται, εκτός αν χρειάζεται να βιώσει μια απόλαυση με όλες του τις αισθήσεις. Αποσυντονίζεται πολύ σπάνια και μόνο σε περιόδους μεγάλης πίεσης που κάθε άλλος δε θα άντεχε ούτε το 1/5. Τότε εκνευρίζεται πάρα πολύ γιατί δε μπορεί να το δεχθεί πως υπέπεσε σε ένα τέτοιο τραγικό λάθος απροσεξίας και θα κοιτάξει να ρίξει το φταίξιμο σε οποιονδήποτε άλλον.

 

Δίδυμος: Ένας Δίδυμος δύσκολα θα παραδεχθεί πως ήταν αφηρημένος. Πιστεύει πως το μυαλό είναι συνεχώς σε εγρήγορση, αλλά τι να κάνουμε; Η αφηρημάδα συμβαίνει και στους καλύτερους (βλ. Διδύμους)! Και για να το δικαιολογήσει (γιατί σίγουρα δε του συνέβη απλώς από απροσεξία) θα επικαλεστεί κάθε δικαιολογία που μπορεί να σκαρφιστεί «Δεν αφαιρέθηκα, είχε γενέθλια ο Περικλής και ήμουν μαζί του», ακόμη κι αν ο Περικλής είναι ο σκύλος του.

 

Καρκίνος: Ο Καρκίνος είναι κλασσικό παράδειγμα αφηρημένου ανθρώπου. Σε βαθμό που το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες να του πάρεις είναι ένας ανιχνευτής κλειδιών (γιατί ευτυχώς το κινητό μπορεί να το καλέσει). Σε ξεγελάει, γιατί η μνήμη του είναι αρκετά καλή αλλά τι να το κάνεις όταν του ζητάς πρακτικά πράγματα και θέλεις να βασιστείς επάνω του;

 

Λέων: Η αυτού μεγαλειότητά του αφαιρείται πολύ συχνά αλλά προφανώς και δεν ευθύνεται γι’ αυτό! Είχε προνοήσει να σου πει πως χρειάζεται κάποιον δίπλα του για αυτόν ακριβώς το λόγο στη καθημερινότητά του. Ξέρεις μωρέ, να του διαβάζει τα βιβλία (γιατί δε μπορεί – αφαιρείται) και να του λέει πότε ανάβει πράσινο το φανάρι (γιατί καταλαβαίνεις… αφαιρείται!). Στο είχε πει, εσύ δεν έκανες τίποτα- δική σου η αφηρημάδα λοιπόν.

 

Παρθένος: Ο Παρθένος ο σωστός δεν αφαιρείται! Έχει προνοήσει γι’ αυτό, παίρνοντας ανάλογες βιταμίνες και κολλώντας post-it σε κάθε ορατή επιφάνεια. Είναι μόνιμα προσγειωμένος στη πραγματικότητα κι αν κάνει το λάθος και φερθεί απρόσεκτα… ε τότε δε θα συγχωρήσει ποτέ τον εαυτό του.

 

Ζυγός: Ο Ζυγός είναι το Ζώδιο που αφαιρείται πιο συχνά. Δεν είναι να απορείς που σε στήνει στα ραντεβού, δε σε πήρε τηλέφωνο ή παραλείπει να κάνει απλά καθημερινά πράγματα. Βλ. να μαγειρέψει ή να πληρώσει το ρεύμα.

 

Σκορπιός: Θα μπορούσαμε να αποδώσουμε πολλά αρνητικά στον Σκορπιό αλλά η αφηρημάδα δεν είναι ένα από αυτά. Αν όντως αφαιρέθηκε θα είχε έναν πραγματικά σοβαρό λόγο. Μα τις περισσότερες φορές θα το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για κάτι που δεν ήθελε εξ’ αρχής να κάνει «Αφαιρέθηκα μωρέ γι’ αυτό δε πήρα τη μανούλα σου τηλέφωνο για τα γενέθλιά της».

 

Τοξότης: Ο Τοξότης δεν αφαιρείται, απλώς βάζει προτεραιότητες! Δηλαδή τι τον νοιάζει και να ξεχάσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, εάν ο σκοπός του είναι να περπατήσετε για να έχει περισσότερο χρόνο μαζί σου; Και τι τον νοιάζει να αφαιρεθεί μπροστά στη τηλεόραση, εάν θέλει να δει την ομάδα του;

 

Αιγόκερως: Αφηρημάδα και Αιγόκερως δε πάνε παρέα. Σα προσγειωμένο Ζώδιο της Γης, είναι συνεχώς αφυπνισμένος για κάθε τι που μπορεί να συμβεί αν και για τα περισσότερα έχει ήδη προνοήσει. Κι αν μια-δυο φορές στη ζωή του συμβεί (κούφια να είναι η ώρα) διαθέτει την ωριμότητα να ζητήσει συγνώμη και την υπευθυνότητα να διορθώσει άμεσα το λάθος του.

 

Υδροχόος: Αν ο Υδροχόος απασχολεί το μυαλό του με κάτι σημαντικό (πράγμα που συμβαίνει αρκετά συχνά) αδυνατεί να αντιλαμβάνεται ταυτόχρονα το περιβάλλον του και ναι, αφαιρείται. Σε σημείο μάλιστα που θα ξεχάσει την εξώπορτα ανοικτή, τα κλειδιά πάνω στη μηχανή για να μη μιλήσω για τις ανούσιες κατ’ εκείνος καθημερινές υποχρεώσεις που αγνοεί ακόμη και την ύπαρξή τους.

 

Ιχθύς: Ένας Ιχθύς είναι μόνιμα αφηρημένος. Μια επίσκεψη στο σπίτι του θα σε πείσει! Θα δεις συχνά θερμοσίφωνο ή φούρνο αναμμένα χωρίς λόγο, ληγμένο γάλα στο ψυγείο και τον ίδιο με απλανές βλέμμα, κάπου χαμένο να ονειροπολεί, αφηρημένο στις σκέψεις του. Με την αφηρημάδα που έχει, είναι σκέτο θαύμα που ζει!

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.