Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ωροσκόπος: Ιχθύες ♓

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/11/Ωροσκόπος-Ιχθύς-Ιχθύες-Αστρολογικό-Καπέλο-ζώδια-τι-ωροσκόπο-έχω-Ποσειδώνας-Δίας-χαρακτηριστικά-Φαίδρα-wroskopos-1280x800.jpg

Ο ωροσκόπος σαν έννοια είναι κάτι που όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει, γνωρίζουμε ίσως και σε ποιο ζώδιο ανήκει ο δικός μας. Όμως τι είναι πραγματικά;

O ωροσκόπος είναι το σημείο εκείνο του ζωδιακού που ανατέλλει την στιγμή της γέννησής μας. Όταν δηλαδή ανατέλλουμε κι εμείς. Είναι το σημείο που αν μπορούσαμε να δούμε παντού γύρω μας ανενόχλητοι κατά την στιγμή της γέννησης, το σημείο που βρίσκεται εντελώς ανατολικά, στον ορίζοντα.

Έτσι, το ζώδιο που ανατέλλει, το σημείο εκείνο, μας βοηθά κι εμάς να ανατείλλουμε και μας χρωματίζει. Δεν μας καθορίζει (όπως ΤΙΠΟΤΑ δεν μας καθορίζει) αλλά επηρεαζόμαστε ευκολότερα ως προς την εμφάνισή μας, ως προς το πως εμφανιζόμαστε στον κόσμο. Όπως τα αστέρια και οι πλανήτες εμφανίζονται στην ανατολή και ξεκινούν να ανεβαίνουν, έτσι κι εμείς, εμφανιζόμαστε από την μήτρα της Γης και εμφανιζόμαστε στον κόσμο.

Είναι ο ωροσκόπος εκείνο το σημείο που μαρκάρει ολόκληρο τον χάρτη, που του δίνει προσανατολισμό. Είναι η λεγόμενη οικοθεσία, οι οίκοι που λέμε του χάρτη. Ο ωροσκόπος είναι η ακμή (το ξεκίνημα) του 1ου οίκου (υπάρχουν σύνολο σε όλους τους χάρτες 12 οίκοι, όσα και τα ζώδια).

 

Οι Ιχθύες έχουν για κυβερνήτη τον Ποσειδώνα (τον θεό της θάλασσας με την τρίαινα) και για παραδοσιακό κυβερνήτη (πριν ανακαλυφθεί ο Ποσειδώνας δηλαδή) τον Δία. Αν έχεις ωροσκόπο στους Ιχθύες δεν σημαίνει πως είσαι Ιχθύς , αλλά είσαι παιδί του ωκεανού, του Ποσειδώνα. Και πάντα συμβουλεύω να διαβάζεις τις προβλέψεις για τον ωροσκόπο καθώς συνήθως έχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια από το ζώδιό σου (αυτό ισχύει γενικά, όχι μόνο για τους Ιχθύες). Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία να κοιτάξεις που βρίσκεται ο Ποσειδώνας και ο Δίας (κυβερνήτες των Ιχθύων) στον γενέθλιο χάρτη σου. Σε ποιο ζώδιο; Τι όψεις σχηματίζουν;

Αληθεύει πως γίνομαι ο ωροσκόπος μου μετά τα 30;

Γενικά ο ωροσκόπος στους Ιχθύες σε κάνει να ταιριάζεις παντού. Όπως το νερό παίρνει το σχήμα του δοχείου που το βάζεις, έτσι κι εσύ προσαρμόζεσαι σε κάθε κατάσταση χωρίς δυσκολία. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει μόνο μία συνταγή για τον ωροσκόπο σου. Εξαρτάται κατά πολύ από το περιβάλλον και τις επιρροές που παίρνεις. Περισσότερο από άλλους ωροσκόπους δηλαδή. Γι’ αυτό και είναι ο πιο δύσκολος ωροσκόπος να τον κατανοήσουν. Γιατί μπορεί να εκφραστεί σαν να είναι οποιοσδήποτε άλλος. Παρόλα αυτά θα δώσω εδώ τα βασικά.

 

Οι Ιχθύες ονειροπολούν και έχουν μεγάλη φαντασία, χαρακτηριστικά που τα παίρνει και ο ωροσκόπος. Κι εντάξει, αυτό έχει το αρνητικό πως σε κάνει αφηρημένο και δεν είσαι ο ικανότερος να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις. Αλλά ας το παραδεχτούμε! Σε όλους αρέσει να ονειρεύονται. Και στην τελική το κάθε τι που κάνουμε, δεν γίνεται να το πετύχουμε αν πρώτα δεν το φανταστούμε.

 

Η σκιά του ωροσκόπου σου είναι πως δεν σε λες και τον πιο αντικειμενικό! Σίγουρα σε αυτό παίζει ρόλο και το που βρίσκεται ο Ήλιος και ο Ερμής, όμως ως επί το πλείστον, ο ωροσκόπος Ιχθύς πιστεύει πως τα πράγματα απλά θα γίνουν με τον τρόπο που ελπίζει. Πράγμα που συχνά σου βγαίνει σε κακό, καθώς ο κόσμος είναι μια μίξη από την ελεύθερη βούληση πολλών ατόμων.

 

Οι σκιές (που ανέφερα και στην παραπάνω παράγραφο) δεν είναι απαραίτητο πως θα εκδηλωθούν, αλλά έχουν την τάση να το κάνουν όταν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την ενέργεια. Θα έχεις ακούσει ίσως να μιλούν για ναρκωτικά και ουσίες με αυτόν τον ωροσκόπο. Εγώ θα σου πω ότι αυτό δεν ισχύει περισσότερο από άλλους. Αυτό που ισχύει είναι η ανάγκη να δραπετεύσεις και να ζήσεις σε μια μπουρμπουλήθρα που όλα είναι ρόδινα.

 

Κάτι που καλό να προσέξεις με ωροσκόπο Ιχθύ, είναι αυτή προσαρμοστικότητα που παίρνεις από την Μεταβλητή Ποιότητα που πιθανόν να υπερισχύει στον χάρτη σου, σε κάνει μεν να ταιριάζεις παντού, αλλά από την άλλη δυσκολεύεσαι να βρεις εσύ ο ίδιος που “ανήκεις”, που κουμπώνεις καλύτερα. Δεν πειράζει, οι Ιχθύες μας διδάσκουν πως μπορούμε να είμαστε όλα ταυτόχρονα, ακόμα και αντιφατικά. Όπως το σύμβολο του ζωδίου, των δύο ψαριών που κοιτάζουν προς αντίθετες κατευθύνεις και συμβολίζουν το όλον. Όμως δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό δεν το δέχονται και εύκολα σε κατηγορούν για κάλπικο, πως απλά “αντιγράφεις” ιδέες και απόψεις.

Μεταβλητή Ποιότητα

 

Κάτι ακόμα που έχω παρατηρήσει, είναι πως είσαι αυτό που λέμε “σιγανό ποταμάκι”. Με την έννοια πως μένεις ήρεμος και δεν τους γεμίζεις το μάτι, αλλά τελικά όταν σε γνωρίζουν βλέπουν έναν πλούσιο ψυχικό και πνευματικό κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που συνηθίζουν να προσκολλούνται επάνω σου αναζητώντας την σπουδαία και διακριτική αναγνώριση που προσφέρεις.

 

Τόσο ο Ποσειδώνας (σύγχρονος κυβερνήτης) όσο και ο Δίας (παραδοσιακός) έχουν να κάνουν με τον πνευματισμό, τον εναλλακτικό τρόπο ζωής και σκέψης. Με αυτόν τον ωροσκόπο τα ενδιαφέροντά σου δεν είναι συνήθως συμβατικά και εύκολα αναγνωρίζεις την ιδιαιτερότητα που κρύβουν και άλλοι άνθρωποι. Διαισθητικά αντιλαμβάνεσαι τις ενέργειες, το πόσο φωτεινό ή σκοτεινό είναι το οτιδήποτε γύρω σου. Όταν το καταλαβαίνουν αυτό οι γύρω σου (αν είναι αρκετά διορατικοί να το παρατηρήσουν), ζητάνε τις συμβουλές σου κι εσύ ακούς δίχως να κρίνεις. Δίνεις συμβουλές με ενσυναίσθηση.

 

Από την φύση σου δοτικός, ευγενικός και καλόκαρδος άνθρωπος. Κερδίζεις περισσότερα όταν μαθαίνεις να ακούς το ένστικτο και βρεις εκείνα που ταιριάζουν σε εσένα. Ξέρω πως είσαι σαν πασπαρτού κλειδί που ανοίγει πολλές κλειδαριές, αλλά το θέμα είναι τελικά, τι ξεκλειδώνει την δική σου ψυχή.

 

Αυτά είναι τα γενικά χαρακτηριστικά για τον ωροσκόπο των Ιχθύων . Η θέση του Ποσειδώνα και του Δία είναι πολύ σημαντική από ζώδιο και οίκο, όπως επίσης και οποιοσδήποτε πλανήτης πάνω στον Ωροσκόπο ή σε όψη με τον ωροσκόπο, διαμορφώνουν αντίστοιχα τα χαρακτηριστικά αυτά.

Δες και για τους άλλους ωροσκόπους ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται)

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Σύμβολα Ζωδίων

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.