Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ωροσκόπος: Ταύρος ♉

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2022/01/Ωροσκόπος-Ταύρος-αστρολογικό-Καπέλο-γνώσεις-Αφροδίτη-ζώδια-wrokopos-tavros-tauros-astrologia-zwdia-1280x800.jpg

Ο ωροσκόπος σαν έννοια είναι κάτι που όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει, γνωρίζουμε ίσως και σε ποιο ζώδιο ανήκει ο δικός μας. Όμως τι είναι πραγματικά;

O ωροσκόπος είναι το σημείο εκείνο του ζωδιακού που ανατέλλει την στιγμή της γέννησής μας. Όταν δηλαδή ανατέλλουμε κι εμείς. Είναι το σημείο που αν μπορούσαμε να δούμε παντού γύρω μας ανενόχλητοι κατά την στιγμή της γέννησης, το σημείο που βρίσκεται εντελώς ανατολικά, στον ορίζοντα.

Έτσι, το ζώδιο που ανατέλλει, το σημείο εκείνο, μας βοηθά κι εμάς να ανατείλλουμε και μας χρωματίζει. Δεν μας καθορίζει (όπως ΤΙΠΟΤΑ δεν μας καθορίζει) αλλά επηρεαζόμαστε ευκολότερα ως προς την εμφάνισή μας, ως προς το πως εμφανιζόμαστε στον κόσμο. Όπως τα αστέρια και οι πλανήτες εμφανίζονται στην ανατολή και ξεκινούν να ανεβαίνουν, έτσι κι εμείς, εμφανιζόμαστε από την μήτρα της Γης και εμφανιζόμαστε στον κόσμο.

Είναι ο ωροσκόπος εκείνο το σημείο που μαρκάρει ολόκληρο τον χάρτη, που του δίνει προσανατολισμό. Είναι η λεγόμενη οικοθεσία, οι οίκοι που λέμε του χάρτη. Ο ωροσκόπος είναι η ακμή (το ξεκίνημα) του 1ου οίκου (υπάρχουν σύνολο σε όλους τους χάρτες 12 οίκοι, όσα και τα ζώδια).

 

Ο Ταύρος έχει για κυβερνήτη την Αφροδίτη (όπως και ο Ζυγός). Το πρώτο ζώδιο, ο Κριός, κυβερνάται από την αρσενική Αρχή, τον Άρη, και ο Ταύρος που είναι το δεύτερο, κυβερνάται από την θηλυκή Αρχή, την Αφροδίτη. Αν έχεις ωροσκόπο Ταύρο δεν σημαίνει πως είσαι Ταύρος, αλλά είσαι παιδί της Αφροδίτης. Και πάντα συμβουλεύω να διαβάζεις τις προβλέψεις για τον ωροσκόπο καθώς συνήθως έχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια από το ζώδιό σου (αυτό ισχύει γενικά, όχι μόνο για τον Ταύρο). Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία να κοιτάξεις που βρίσκεται η Αφροδίτη στον γενέθλιο χάρτη σου. Σε ποιο ζώδιο, σε ποιόν οίκο; Τι όψεις σχηματίζει;

 

Γενικά ο ωροσκόπος Ταύρος σε κάνει σταθερό χαρακτήρα, λίγο αργό στις κινήσεις αλλά εξαιρετικά ικανό. Όπως και ο ταύρος (το ζώο) είναι δυνατό αλλά αμετακίνητο, έτσι και ο αντίστοιχος ωροσκόπος προσδίδει την ικανότητα πραγματικής αφοσίωσης, χαρακτηριστικό πάντα σπουδαίο. Ο Ταύρος είναι Γήινο Σταθερό ζώδιο και έτσι εμπνέεις αυτό το χαρακτηριστικό, πως οι άλλοι μπορούν να βασιστούν επάνω σου.

 

Το ζώδιο του Ταύρου σχετίζεται με την απόλαυση μέσα από τις 5 αισθήσεις. Είναι αυτά που μας αρέσουν στο άμεσο περιβάλλον μας. Η πληρότητα εδώ είναι άμεσα προσβάσιμη μέσα από καθημερινά πράγματα, δεν χρειάζεται βαθύς διαλογισμός, φιλοσοφικές συζητήσεις ή μεγάλα όνειρα ζωής. Η Αφροδίτη απολαμβάνει ένα νόστιμο φαγητό, ένα όμορφο λουλούδι, ένα εκλεκτό άρωμα και την υφή ενός εντυπωσιακού υφάσματος πάνω στο σώμα. Μάλιστα συχνά βλέπουμε πως ο ωροσκόπος αυτός, δείχνει αυξημένη ευαισθησία στις αισθήσεις αυτές. Βλέπουμε άτομα που βασίζονται στην μυρωδιά ή ακούν πιο καθαρά από τους περισσότερους για παράδειγμα.

 

Η σκιά του ωροσκόπου σου είναι πως επειδή εμπνέεις εμπιστοσύνη, σε βάζουν συχνά να κάνεις εκείνα που οι άλλοι βαριούνται ή σε πιάνουν στο φιλότιμο. Θυμίζω πως μια σκιά, προκειμένου να εκφραστεί, δείχνει πως δεν είμαστε συντονισμένοι σωστά με το αντίστοιχο αρχέτυπο. Και δεν είναι απαραίτητο πως θα εκδηλωθούν. Επίσης είναι κάτι που μπορούμε να δουλέψουμε. Μία ακόμη σκιά, είναι πως επειδή βασίζεσαι αρκετά στις απολαύσεις, είναι εύκολο να μπεις υπερβολικά μέσα σε αυτές και έτσι να φτάσει να εκδηλωθεί ως αδυναμία. Δηλαδή να φτάσεις να συλλέγεις ένα κάρο μικρά πραγματάκια, ρούχα ή οτιδήποτε είναι εκείνο το οποίο σε τραβάει. Ή ακόμα συνηθισμένο να το ρίξεις επικίνδυνα στο φαγητό ή το ποτό δίχως όρια.

 

Κάτι που καλό να προσέξεις με ωροσκόπο Ταύρο, είναι η κτητικότητα στις σχέσεις – είτε πως είσαι εσύ αρκετά κητιτκός, είτε πως επιλέγεις σχέσεις με τέτοιους συντρόφους. Που μάλιστα από την μεριά σου, δύσκολα τις σπας. Δύσκολα διαλύεις δηλαδή κάτι που με κόπο θεωρείς πως έχτισες. Είσαι άτομο που ηρεμείς όταν διαθέτεις την άνεση μιας συντροφικής και μακροχρόνιας σχέσης. Αυτό δεν σημαίνει πως σου λείπει το πάθος – το κάθε άλλο. Σημαίνει πως εκτιμάς τις απλές απολαύσεις και την αρμονία στην ζωή σου.

 

Κάτι ακόμα που έχω παρατηρήσει, είναι πως όλοι αισθάνονται άνετα να βρίσκονται κοντά σου. Είσαι άνθρωπος απαλός, ήρεμη δύναμη μου λέμε. Συχνά με αυτόν τον ωροσκόπο υπάρχει ενδιαφέρον για την τέχνη, για οτιδήποτε όμορφο και καλαίσθητο πάντως. Εμφανίζεσαι επίσης ντροπαλός, κάτι που εξάπτει το ενδιαφέρον (αν όχι ξεκάθαρα την περιέργεια) του να σε γνωρίσουν καλύτερα.

 

Η Αφροδίτη έχει να κάνει με τον τρόπο που λαμβάνουμε ευχαρίστηση, αλλά και το πως την προσφέρουμε επίσης. Στον Ζυγό, η Αφροδίτη εκφράζεται πιο αόριστα, μέσω της τέχνης, των υψηλών ιδανικών της δημοκρατίας και της ισότητας. Στον Ταύρο όμως είναι καθαρά τα φυσικά όμορφα πράγματα. Όπως το σώμα σου που χρειάζεται να λατρεύεις ως ναό. Όπως η φύση παντού γύρω μας. Ακόμα και τα όμορφα συναισθήματα που μας δημιουργούνται.  Κοιτάζοντας το ζώδιο και τον οίκο που έχεις την Αφροδίτη στον γενέθλιο χάρτη σου, θα βοηθήσει να καταλάβεις τον τρόπο που εκφράζεται και ο ίδιος ο ωροσκόπος Ταύρος.

Ναι, σε κάνει λίγο πιο αργό ο ωροσκόπος αυτός, αλλά είναι επειδή ξέρεις πως όλα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά αν είναι ξεκάθαρα και υπολογισμένα και δεν είναι θέμα μειωμένης ευφυίας. Αν μην τι άλλο τον ίδιον ωροσκόπο είχαν προσωπικότητας όπως ο Νίκολα Τέσλα και ο Ιμμάνουελ Καντ. Η βιασύνη τελικά περισσότερο καθυστερεί. Ξέρεις πως μια σωστή προετοιμασία σε γλυτώνει χρόνο και κούραση.

 

Από την φύση σου προσεκτικός και κάπως απαισιόδοξος λόγω του ορθολογισμού που διαθέτεις. Όμως η αποφασιστικότητα και η επιμονή έχουν και την άλλη πλευρά, πως δεν ελίσσεσαι αρκετά και ίσως ακόμα να επιμένεις τελικά σε πράγματα μη εφικτά. Να καταλήγεις να χάνεις τον χρόνο σου σε κάτι απατηλό. Δύσκολα τα παρατά αυτός ο ωροσκόπος. Είναι όμως ένα μάθημα που μαθαίνεις με τον καιρό και τελικά σε απελευθερώνει. Βρίσκεις πως η πολυπόθητη ασφάλεια που ουσιαστικά αναζητάς, μπορεί να βρεθεί τόσο στα σίγουρα, όσο και σε εκεί που δεν περίμενες.

Σταθερή Ποιότητα

 

Αυτά είναι τα γενικά χαρακτηριστικά για τον ωροσκόπο Ταύρο . Η θέση της Αφροδίτης όπως ανέφερα είναι πολύ σημαντική από ζώδιο και οίκο, όπως επίσης και οποιοσδήποτε πλανήτης πάνω στον Ωροσκόπο ή σε όψη με τον ωροσκόπο, διαμορφώνουν αντίστοιχα τα χαρακτηριστικά αυτά.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Δες και για τους άλλους ωροσκόπους ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.