Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ίρις – η θεά του ουράνιου τόξου

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/Iris-Ίρις-αστεροειδής-αστρολογία-Αρχέτυπο-ουράνιο-τόξο-ζώδια-αστρολογία-Φαίδρα.jpg

Ένας από τους αγαπημένους μου αστεροειδείς είναι εκείνος που πήρε το όνομά του από την θεά Ίριδα, μια δευτερεύουσα θεά που εμφανίζεται με καθήκοντα αγγελιοφόρου, όπως ο Ερμής. Ο μύθος της Ίριδας την θέλει να πετάει μεταφέροντας στον ουρανό με χρυσή υδροχόη το «ιερό ύδωρ», το οποίο χαρασσόταν επτάχρωμο. Με απλά λόγια ήταν η μυθολογική εξήγηση για το φαινόμενο του ουράνιου τόξου. Αυτή η ανθρωπόμορφη ιπτάμενη θεά ήταν αγαπητή σε όλους για την καλοσύνη, καθώς σήμανε το τέρμα των δυσκολιών με τον ίδιο τρόπο που μετά από μια παρατεταμένη και ταραχώδης βροχή, έρχεται το ουράνιο τόξο να διώξει τις ανησυχίες, να επαναφέρει την ελπίδα.

 

Ο αστεροειδής αυτός είναι ο τέταρτος πιο φωτεινός στη ζώνη των αστεροειδών μετά την Vesta (Εστία), τoν Ceres (Δήμητρα) και τον Pallas (Αθηνά) και βρίσκεται μεταξύ του Άρη και του Δία. Νομίζω το πιο συμβολικό όμως έχει να κάνει με τον αριθμό 7. Ναι, το ουράνιο τόξο ως γνωστόν έχει 7 χρώματα (τα 7 χρώματα της ίριδας), και η Ίρις ήταν ο 7ος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε. Το 7 θεωρείται ένας από τους ιερότερους αριθμούς καθώς αντιστοιχεί στις 7 κατευθύνσεις του διαστήματος (τις 6 υπαρκτές και το κέντρο). 7 νότες της μουσικής, της γλώσσας του σύμπαντος. Αναφέρεται αλληγορικά στις 7 ημέρες της δημιουργίας (η 7 ημέρα της ξεκούρασης αντιστοιχεί στο κέντρο).

 

Διαθέτει αναμφισβήτητα έντονη θηλυκή ενέργεια (Γιν) και είναι ο κυρίαρχος της διαισθητικής νοημοσύνης. Ναι, η Ίρις είναι σημάδι ευφυΐας η οποία απλώς υπάρχει εκ γενετής, όπως ακριβώς υπάρχει και το Φως το οποίο επίσης κυβερνά. Το Φως ταξιδεύει παντού όπως και η Αλήθεια. Οπότε η θέα του ουράνιου τόξου ως Αρχέτυπο είναι πράγματι αγγελιοφόρος καθώς φέρνει μηνύματα ιερών μυστηρίων από τους ουρανούς. Έτσι ο αστεροειδής παρατηρείται τονισμένος σε άτομα τα οποία συνδέονται ευκολότερα με την αλήθεια, παρακάμπτοντας το πέπλο που κρύβει τα ανώτερα φιλοσοφικά ερωτήματα της δημιουργίας και της αιτιολογίας της ύπαρξης.

 

Ο Ερμής εμφανίζεται αγγελιοφόρος του Δία και άρα της αρσενικής πολικότητας, ενώ η Ίρις της Ήρας και άρα της θηλυκής. Ο Ερμής δείχνει το πώς σκεφτόμαστε, πώς επικοινωνούμε, τον τρόπο με τον οποίον συλλέγουμε και αποθηκεύουμε τις πληροφορίες. Η Γιανγκ ενέργειά του κατευθύνεται προς τα έξω. Η Ίρις όμως έχει μια δεκτική Γιν ενέργεια. Συμβολίζει το πώς λαμβάνουμε τις ιδέες, πως ακούμε, γνωρίζουμε και συμπονούμε αντιμετωπίζοντας τις πληροφορίες ολιστικά.

 

Το Αρχέτυπο της Ίριδας μας βοηθά να κατανοήσουμε τον κόσμο σε βαθύτερο επίπεδο, να μεγαλώνουμε με σοφία καθώς προσθέτει χρώμα και βάθος στην ενέργεια του Ερμή, παρουσιάζοντας μια εναλλακτική οδό έκφρασης. Μας βοηθά να διαλογιστούμε και στην τελειότερη μορφή της, η Ίρις μας βοηθά να συντονιστούμε με το αληθινό Φως. Μια σπάνια ομορφιά συνοδεύει τον αστεροειδή αυτόν. Όπου κι αν βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη είναι κάτι μαγικό καθώς βοηθά την συνείδησή μας να επεκταθεί και να εξελιχθεί. Σε ποιόν άλλωστε δεν αρέσει το ουράνιο τόξο;

 

Καθώς δεν ανήκει στους βασικούς αστεροειδείς, δεν αναφέρεται στην γενέθλια ανάλυση, εκτός κι αν βρίσκεται τονισμένη από όψη ή θέση στον χάρτη. Τότε εξηγώ την ανάμειξη της ενέργειά της, αφού αφορά σίγουρα τον ενδιαφερόμενο και μπορεί να βοηθηθεί αξιοποιώντας την.

 

Πάντως έτσι για να δώσω μια βασική κατεύθυνση, παρακάτω δίνεται μια σύντομη ερμηνεία της Ίριδας ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο συναντάται.

Πως μπορείς να μάθεις που βρίσκεται η Ίρις στον γενέθλιο χάρτη σου; Μέσα από μια ιστοσελίδα όπως ΕΔΩ ή αν δυσκολεύεσαι στείλε μου μήνυμα με τα στοιχεία γέννησής σου να σε βοηθήσω. Επιπλέον στο mail μετά θα λαμβάνεις και τις μηνιαίες προβλέψεις!

Ίρις στον Κριό

Η θηλυκή Ίρις στο αρσενικό ζώδιο του Κριού δυσκολεύεται εξ’ ορισμού να εκφραστεί αλλά αν σχηματίζει ισχυρές όψεις ή βρίσκεται πάνω σε μια γωνία του ωροσκοπίου και καταφέρει να παρακάμψει την φύση του Άρη, η Ίρις είναι αγγελιοφόρος ειρήνης, ενότητας και αγάπης. Ο Κριός επιζητά τις έννοιες αυτές και η αγγελιοφόρος θεά τελικά εδώ μπορεί να βοηθήσει το άτομο να ισορροπήσει, να σταθεί μέσα από τον διαλογισμό και τη προσευχή, να του υποδείξει το ανώτερο, να αφυπνίσει το συνειδητό καταλαγιάζοντας την βροχή που μαίνεται στο υποσυνείδητο, αναγνωρίζοντας το ουράνιο τόξο των συναισθημάτων.

 

Ίρις στον Ταύρο

Η Ίρις στον εξίσου θηλυκό Ταύρο δεν είναι αγγελιοφόρος της Ήρας, καταφέρνει να την επισκιάσει με τον ίδιο τρόπο που το ουράνιο τόξο μας κάνει για λίγο να ξεχνάμε το γύρω τοπίο. Η ομορφιά της φύσης υπερισχύει και το άτομο με την Ίριδα εδώ είναι αρκετά προσγειωμένο, προσπαθώντας να εκφράζει την αισιοδοξία που κρύβει μέσα του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της Ίριδας εδώ, το να καταφέρει να αναδείξει την εσωτερική της ομορφιά μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Είναι το πιο όμορφο ουράνιο τόξο και το επτάχρωμο πλέκεται εκφράζοντας κάθε φορά έναν διαφορετικό συνδυασμό, ο οποίος αξιοποιείται μέσα από την καλοσύνη, την ύψιστη σοφία της ανθρώπινης φύσης.

 

Ίρις στους Διδύμους

Ο Δίδυμος κυβερνάται από τον Ερμή, τον αγγελιοφόρο των θεών. Να που όμως όπως είδαμε παραπάνω δεν έχει το… μονοπώλιο του ταχυδρόμου και είναι πραγματικά υπέροχο όταν η Ίρις καταφέρνει να συνεργαστεί μαζί του. Τα δύο αρχέτυπα μαζί προσφέρουν το καλύτερο και των δύο, ιδιαίτερο χάρισμα στη γνώση, στην εκγύμναση του μυαλού και στην ικανότητα του ατόμου να μοιραστεί τη σοφία. Συνηθισμένη θέση σε φιλόσοφους, καλλιτέχνες και πνευματιστές που καταφέρνουν να συνδυάζουν τη λογική με τη διαίσθηση.

 

Ίρις στον Καρκίνο

Καθώς το Φως διαθλάται μέσα στα γλυκά νερά του Καρκίνου, μου δείχνει πως το άτομο έχει ως σκοπό να αναζητήσει το εσωτερικό του ουράνιο τόξο.  Η αυτογνωσία είναι το μεγαλύτερο στοίχημα γνώσης της Ίριδας εδώ και αναζητάται συνεχώς δοκιμάζοντας διάφορες μεθόδους μέχρι να βρει εκείνο που περισσότερο της ταιριάζει. Η αναζήτηση μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, γιατί το νερό παραμορφώνει λίγο τα χρώματα και το πέπλο της συνείδησης δεν εξαφανίζεται τελείως. Όμως η ομορφιά που βλέπουν οι άλλοι είναι μεγαλειώδης. Το άτομο με Ίρις στον Καρκίνο είναι από τα πιο φωτεινά πλάσματα, στέκεται ως ο καλύτερος φίλος, ενώ έχει το χάρισμα  να μοιράζει δύναμη κι ελπίδα απλώς και μόνο με την παρουσία του.

 

Ίρις στον Λέοντα

Ο Λέων κυβερνάται από τον Ήλιο και είναι αλήθεια πως προκειμένου να δημιουργηθεί το φαινόμενο του ουράνιου τόξου, η ανάμειξη του φωτός του είναι απαραίτητη. όταν αναμιγνύεται το σκοτάδι με το φως, η καταιγίδα με τον Ήλιο, καθώς ενώνονται οι δυνάμεις των αντιθέτως και νικά η Αγάπη, τότε η Ίρις εκφράζεται πιο δυνατά από ποτέ και δημιουργεί. Γίνεται καλλιτέχνης της φύσης κι έτσι το άτομο με τη θέση αυτή εμπνέει γύρω του με την μαγεία που όλοι κρύβουμε μέσα μας, με την Συμπαντική αρμονία.

 

Ίρις στην Παρθένο

Καθώς η Παρθένος κυβερνάται από τον αγγελιοφόρο των θεών Ερμή, η ενέργεια της Ίριδας εδώ βρίσκει ηρεμία. Αυτό συμβαίνει καθώς εκτός από το χαρακτηριστικό της μεταφοράς των μηνυμάτων και της λογικής που διαθέτει η Παρθένος, επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες μέσα από το Γιν πρίσμα, ως ένα από τα πιο θηλυκά ζώδια. Η Ίρις εδώ μοιάζει να προσγειώνεται και να βρίσκεται σπίτι της. Η προσφορά του ζωδίου διακρίνεται στο Αρχέτυπο της Ίριδας καθώς η ίδια αν και θεά, πάντα με καλοσύνη βοηθούσε τους θνητούς με όποιο τρόπο μπορούσε, μέχρι και με την ανακούφιση από τους πόνους, τη φροντίδα του σώματος, ένα ακόμα χαρακτηριστικό της Παρθένου. Ταιριαστή θέση για ολιστικούς ιατρούς και θεραπευτές.

 

Ίρις στον Ζυγό

Πολύ αρμονική θέση για την Ίριδα το να βρίσκεται στο 7ο ζώδιο. Όπως διακρίνεται και από το άρθρο με τους αριθμούς των ζωδίων, ο Ζυγός είναι πραγματικά από τα πιο ταιριαστά ζώδια για να συναντήσουμε την θεά του ουράνιου τόξου. Προσφέρει το χάρισμα των χαρακτηριστικών της Ίριδας να κατανοεί, να ακούει και να επηρεάζει θετικά τους γύρω της δίνοντας ελπίδα και χαρά. Θεωρώ πως πιο εύκολα από κάθε άλλη θέση, η Ίρις εδώ μπορεί να αξιοποιηθεί ώστε να μοιραστεί (ως αγγελιοφόρος) την γνώση που διαισθητικά κατέχει κι έχει ως πυρήνα τα θετικά Συμπαντικά μηνύματα που απλώς το άτομο γνωρίζει.

 

Ίρις στον Σκορπιό

Ορισμένοι ίσως σκεφτούν: τι δουλειά έχει η θεά του ουράνιου τόξου με τον θεό του κάτω κόσμου που κυβερνά τον Σκορπιό; Το ύψος με το βάθος, το Φως με το σκοτάδι και η φανερή συνείδηση με τα κρυμμένα αρχέγονα ένστικτα; Πράγματι, η Ίρις εδώ φαίνεται τελείως έξω από τα νερά της. Όμως ένα άτομο που καταφέρνει να συνδυάσει τις δύο αυτές ενέργειες ισορροπεί ευκολότερα. Η θέση αυτή της αγγελιοφόρου είναι από τις πιο «τυχερές» κατά τη γνώμη μου καθώς αν αξιοποιηθεί σωστά, αν δηλαδή μπορέσει να αντλήσει από την Ίριδα (χρειάζεται μια όψη ή ισχυρή θέση), τότε αντί να υπάρχει η αγωνία της πτώσης μέσα στη ζωή, υπάρχει η σιγουριά της πτήσης.

 

Ίρις στον Τοξότη

Το βασικό κοινό της θεάς του ουράνιου τόξου με το ζώδιο του Τοξότη είναι η αναζήτηση της αλήθειας μέσα από μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία. Η Ίρις εδώ βοηθά το άτομο να συντονιστεί με το κέντρο του, τον οδηγεί σε μονοπάτια αυτογνωσίας, η αντίληψη του Σχεδίου επιτυγχάνεται ευκολότερα όσο επιτρέπει στον αστεροειδή να εκφραστεί μέσα του. Σε μια ιδανική περίπτωση μάλιστα, τα χρώματα της Ίριδας φωτίζουν τόσο έντονα, που το άτομο καταφέρνει να επιτύχει δόξα κι αναγνώριση αξιοποιώντας τις ιδέες του.

 

Ίρις στον Αιγόκερω

Εδώ ο αστεροειδής προικίζει το άτομο με πνευματική δύναμη η οποία θέλει οπωσδήποτε να εκφραστεί προς τα έξω με σαφήνεια με σκοπό την πνευματική εξέλιξη μέσα από τις υψηλές αναζητήσεις της θεάς, όπως η ελπίδα, η αγάπη και η καλοσύνη. Είναι από τις πιο όμορφες θέσεις καθώς ο αρσενική ενέργεια του Κρόνου, αντί να περιορίζει όπως συνήθως παρατηρούμε, αντιθέτως αναγνωρίζει την αξία της Ίριδας και την βοηθά να αναδειχθεί.

 

Ίρις στον Υδροχόο

Από τις πιο αρμονικές θέσεις για τον αστεροειδή. Η Ίρις παρουσιάζεται συχνά ως υδροφόρος αφού μεταφέρει ουσιαστικά το ιερό ύδωρ το οποίο μετουσιώνει σε ουράνιο τόξο. Σταματά τη βροχή του Δία, για να φέρει την γαλήνη και την ελπίδα. Δημιουργεί πραγματικά το όμορφο φαινόμενο, κι έτσι η θέση αυτή δίνει μια καλλιτεχνική φύση που δεν φοβάται να «λερωθεί» προκειμένου να επιτύχει την καλλιτεχνική τελειότητα του αποτελέσματος.

 

Ίρις στους Ιχθύες

Τι όμορφο όταν τα χρώματα της Ίριδας εμφανίζονται φυσικά μέσα στο νερό! Συμβαίνει τόσο φυσικά, όπως ακριβώς αρμονικά εκφράζεται ο αστεροειδής στο ζώδιο του Ιχθύ. Από μόνο του το ζώδιο αυτό είναι συνδεδεμένο με τα μυστήρια του Σύμπαντος και την Αλήθεια, οπότε η Ίρις εδώ καταφέρνει να ισχυροποιήσει τη διαίσθηση και την συναισθηματική νοημοσύνη, προσφέροντας την δυνατότητα να βοηθήσει τελικά το άτομο άλλους αξιοποιώντας τα χαρίσματά του. Με τον τρόπο αυτόν εκείνος «καταλαβαίνει» και οι υπόλοιποι καταφέρνουν να δουν σαν αντικατοπτρισμό το ουράνιο τόξο (την ελπίδα, τη χαρά, την ανακούφιση) που διακρίνεται μέσω της διάθλασης που ο ίδιος προκαλεί.

 

Δες περισσότερους αστεροειδείς στο tag του Αστρολογικού Καπέλου ➡ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται περισσότεροι)

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.