Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Δίας στον Σκορπιό 2017

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/10/Δίας-Σκορπιός-προβλέψεις-ζώδια-συμβουλές-Ταύρος-Καρκίνος-Αστρολογία-Φαίδρα.jpg

Ο Δίας συμβολίζει τη πληρότητα, την επιτυχία και την καλή τύχη, όμως τι συμβαίνει τώρα που θα βρίσκεται στον μηδενιστή Σκορπιό;  Ο Σκορπιός εκτός των άλλων συμβολίζει τη χθόνια (υπόγεια) οπτική της ύπαρξης ως σκοτεινού, μυστηριώδους περιβάλλοντος που τονίζει τις αθέατες διεργασίες της φύσης και του ασυνείδητου. Αδυνατείς να βρεις ομοιότητες με την αρχή της διερεύνησης του πατέρα των θεών; Ας κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά…

 

Ο Πλούτωνας είναι ένας από τους κυβερνήτες του Σκορπιού (μαζί με τον Άρη). Ο Πλούτωνας όμως είναι εκείνος που κυρίως προσδίδει τα χαρακτηριστικά εκείνα για τα οποία περισσότερο είναι φημισμένο του ζώδιο του φοίνικα. Με βάση την Ελληνική μυθολογία, ο Κρόνος με τη Ρέα απέκτησαν 3 υιούς, τον Δία, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Μετά την ήττα του πατέρα τους, τα 3 αδέλφια έριξαν κλήρο προκειμένου να μοιράσουν τον κόσμο. Έτσι ο Δίας έφτασε να κυβερνά τον ουρανό και τη Γη, ο Ποσειδώνας τις θάλασσες, ενώ ο Πλούτωνας ανέλαβε το βασίλειο του κάτω κόσμου, το αόρατο βασίλειο των νεκρών. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Θέλω να δείτε ότι τώρα ο Δίας, θα βρεθεί για ένα έτος περίπου (έως 07.11.2018) πριν περάσει στον Τοξότη, στο ζώδιο κυριαρχίας του ώστε να καθίσει στον Ολύμπιο θρόνο του, πως θα κάνει ένα πέρασμα από το βασίλειο του Άδη.

Διάβασε επίσης: Πλούτωνας σε στάση προς ορθόδρομος

Η ψυχολογική αρχή της επέκτασης (Δίας), επισκέπτεται τώρα τις έννοιες της ανάπλασης, του ύπνου (ανάπλαση του σώματος), του σεξ (ανάπλαση των ειδών) και του θανάτου (ανάπλαση της ψυχής) – ορισμένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής.

 

Παρά του τι μπορεί να υπέθετε κανείς με μια πρώτη σκέψη, ο Δίας δεν τρομοκρατείται από τα άδυτα του Άδη- Σκορπιού. Αντίθετα, ο Δίας με τον τρόπο του τα περικλείει στη δικιά του φύση. Ο κόσμος που κυβερνά ο Δίας (όπως θα σας έλεγε κι ένας Τοξότης άλλωστε) δεν αποτελείται στο σύνολό του ούτε από καλοσύνη και φως, ούτε από σκοτάδι και απαισιοδοξία, αλλά επεκτείνεται πέρα από αυτή τη διττότητα. Μαζί, ο ανθρώπινος πολιτισμός και η φύση σχηματίζουν τη Χίμαιρα, ένα μυθολογικό πλάσμα που αλλάζει μορφές και συμβολίζει ακριβώς τη κυκλική φύση της ύπαρξης.

 

Σημασία έχει μάλλον πως ο Δίας διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά με τον Σκορπιό, περισσότερα από εκείνα τα οποία βλέπει κανείς με μια πρώτη ματιά. Μια πιο προσεκτική διερεύνηση καταλήγει σε όσα ακριβώς θα ευνοηθούν τον επόμενο ένα περίπου χρόνο με τη παραμονή του Δία εδώ. Όλα τα δώρα τα οποία ο Δίας θα προσφέρει στο πέρασμά του από το βασίλειο του αδελφού του.

 

Αρχικά ο πλούτος, το πρώτο συνθετικό του Πλούτωνα, αφορά σε υλική και ψυχική επέκταση. Ναι, ο Δίας εδώ θα ωφελήσει όσους κυνηγούν την υλική και την πνευματική εξέλιξη. Και οι δυο αυτές αρχές αναζητούν το μεγαλείο και την οικονομική ενίσχυση. Άνθρωποι με φιλοδοξίες θα πετύχουν, ομοίως άτομα με αμφιβολίες για την προσωπική τους αξία – χάνουν αντίστοιχα αξία και σε άλλα επίπεδα. Πρώτοι απ’ όλους εμείς χρειάζεται να τιμήσουμε και να εκτιμήσουμε το δυναμικό μας, τις ικανότητές μας.

 

Άλλο ένα κοινό είναι ο «ποταμός της συνείδησης» όπως θα μπορούσε κάποιος να τον ονομάσει. Ο ποταμός ως πέρασμα προς το βασίλειο των νεκρών υπάρχει και σε άλλες μυθολογίες και πολιτισμούς, όπως για παράδειγμα στη Ρωμαϊκή. Στη πραγματικότητα 5 ποταμοί του Άδη – της θλίψης, του θρήνου, της πύρινης φλόγας, της λησμονιάς και του μίσους, αναφέρονται αλληγορικά στην προσωπική κάθοδο του εαυτού από το συνειδητό στο υποσυνείδητο με όλα τα τρομακτικά πλάσματα που συναντάμε εκεί, αλλά φροντίζουμε να κρατάμε κρυμμένα. Το νερό συμβολίζεται από τον Σκορπιό, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τη προσωπική μας κατάβαση στη κόλαση των υποσυνείδητων φόβων ώστε να γίνουμε ήρωες. Ενδιαφέρον πως όλοι οι μεγάλοι ήρωες της μυθολογίας πήγαν στον κόσμο των νεκρών κι επέστρεψαν καθώς με αυτή τη πράξη ελπίζει κανείς να λυτρωθεί από τον μεγαλύτερο φόβο – να ξεφύγει από την αιώνια ή καταχθόνια (ανάλογα πως το βλέπει κανείς) καρμική ρόδα. Με πυξίδα μια θρησκεία ή ένα φιλοσοφικό σύστημα, τον επόμενο χρόνο μπορούμε ευκολότερα να διεισδύσουμε μέσα μας. Γιατί εκεί, το «υπόγειο» βασίλειο του Πλούτωνα περιλαμβάνει πολύτιμους λίθους όπως και το ανθρώπινο υποσυνείδητο περιλαμβάνει ανεκτίμητες αλήθειες. Η επέκταση του Δία συμβαίνει σε έναν μεγάλο βαθμό σε εκείνο το κρυφό υδάτινο επίπεδο του ποταμού της συνείδησης.

 

Τέλος σχετίζεται με τη συμμετοχή και φροντίδα της φύσης. Ακόμα ένα κοινό του Δία με τον Σκορπιό δείχνει πως η έμπρακτη ανάμειξή μας με τη φύση βαθαίνει καθώς αναπτύσσουμε οικειότητα με τον φυσικό κόσμο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σήμερα την επιλογή να αποκοπούμε από τη φύση, να ζήσουμε όσο περισσότερο μέσα στο περιβάλλον που ο άνθρωπος κατασκεύασε, όμως ο Δίας από τον Σκορπιό μας δείχνει τις δυνατότητες που προκύπτουν όταν συγχωνεύουμε την προσωπική μας ενέργεια με εκείνη της φύσης. Υπάρχουν δυο ξεχωριστά μέτωπα συγχώνευσης, το εσωτερικό και το εξωτερικό. Το εσωτερικό στρώμα έχει να κάνει με το να ακούσουμε και να επενδύουμε σε εκείνο το πιο πρωταρχικό κομμάτι του εαυτού μας – τις ρίζες μας που τελικά προσφέρουν πάντα καθοδήγηση ακόμα και όταν ήταν λάθος. Το εξωτερικό στρώμα συγχώνευσης με τη φύση από την άλλη, έχει να κάνει με την όλη τελετουργία που περιλαμβάνει, τη φυσική ιατρική, τα αγνά υλικά τροφής, τις υπαίθριες μορφές εκπαίδευσης κλπ. Αρκετοί διατηρούμε την πεποίθηση πως  ο κόσμος της φύσης μακριά από την ανθρωπότητα είναι αδρανής ή άγνωστος, κι όμως, η ίδια η ανθρωπότητα μπορεί να αλλάξει επιτρέποντας την φύση περισσότερο στη ζωή της, ανοίγοντας έναν ενεργειακό δίαυλο επικοινωνίας.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.