Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/04/lady_peony_by_redpear_Αφροδίτη-Κριός-ζώδια-προβλέψεις-ωροσκόπος-σχέσεις-Αγάπη-Φαίδρα.jpg

Η Αφροδίτη σήμερα, Σάββατο 20.04, περνά στον Κριό. Συχνά ακούμε πως λένε πως εδώ η Αφροδίτη δεν εκφράζεται σωστά, βρίσκεται στην “αδυναμία” της. Αρχικά λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε πως το Αρχέτυπο της Αφροδίτης εκφράζεται αρμονικά σε όλα τα ζώδια, όπως επίσης ΚΑΙ εδώ. Απλώς το κάνει σε κάθε ζώδιο διαφορετικά. Υπάρχει μία παρεξήγηση σχετικά με την γυναικεία δύναμη (που σχετίζεται με την θηλυκή Αφροδίτη) πως δεν βρίσκεται σε αρμονία με τον θυμό – είναι περισσότερο συγκαταβατική. Πως η γυναικεία ενέργεια υποκύπτει. Σαφώς κατάλοιπο παλαιότερων χρόνων, τα ξεπερασμένο πρότυπα αυτά δεν έχουν θέση στο σήμερα. Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού, εκφράζεται μέσα από την αγριότητα. Αυτό λοιπόν μας παραξενεύει – πως μπορεί η συνήθως θηλυκή ενέργεια που είναι συνυφασμένη με την ευγένεια, την προστασία και την υποτακτική φύση, να εμφανίζεται άγρια και αποφασισμένη;

 

Η Αφροδίτη θα παραμείνει στον Κριό έως 15 Μαΐου, και λειτουργεί ως μια υπενθύμιση να αναγνωρίσουμε το έμφυτο πάθος μας, τη φωτιά και τον πυρετό μέσα από τον οποίον η Αφροδίτη συχνά λειτουργεί. Είναι μια υπενθύμιση πως το πατριαρχικό πρότυπο, πως η οργή της γυναίκας οφείλει να καταστέλλεται, έχει παρέλθει. Πως μια γυναίκα μπορεί να εκνευρίζεται, και αυτό δεν αξίζει εκνευρισμό από το αντίθετο φύλο. Η Αφροδίτη στον Κριό μας θυμίζει πως ακόμα και η καλοσύνη ή η ομορφιά, μπορούν να γίνουν όπλα στα κατάλληλα χέρια. Η γυναικεία δύναμη εδώ, με την Αφροδίτη στον Κριό, δεν αφορά σε καμία περίπτωση μόνο τις γυναίκες. Αφορά όλους μας, μιας που η θηλυκή πολικότητα βρίσκεται σε όλους τους χάρτες, καθώς αυτή εκφράζεται εκτός από την Σελήνη και την Αφροδίτη, μέσα από τα ζώδια της Γης και του Νερού.

 

Η φλόγα της Αφροδίτης τώρα επηρεάζει τον τρόπο που αγαπάμε δυναμικά τους φίλους και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Είναι η σπίθα που ξεκαθαρίζει πως δεν τίποτα δε είναι άσπρο ή μαύρο, αρσενικό ή θηλυκό. Οι δύο πολικότητες αναμειγνύονται σε κάθε γενέθλιο, όπως επίσης και σε κάθε άνθρωπο μέσω των γονιδίων. Και όταν βγάζουμε κάποιο “αποτέλεσμα”, αυτό δεν είναι σχεδόν ποτέ το ένα ή το άλλο. Είναι κάπου ενδιάμεσα. Μάλιστα, γνωρίζατε πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται με ενδιάμεσο φύλο; Για περισσότερες πληροφορίες παρακολουθήστε αυτό το ντοκιμαντέρ.

 

Για να μην ξεφεύγω όμως, όπως δεν γίνεται να λέμε πως ο Ήλιος εκφράζεται καλύτερα στους Λέοντες, άρα είναι το “καλύτερο” ζώδιο και ο Υδροχόος (εκεί που ο Ήλιος βρίσκεται στην αδυναμία του), ένα “κακό” ζώδιο, έτσι και εδώ, κανείς δεν μπορεί να πει πως η θέση αυτή της Αφροδίτης είναι λιγότερο θετική. Είναι διαφορετική, όπως και κάθε άλλη. Η Αφροδίτη βρίσκεται στο σπίτι του Άρη και άρα εκφράζει την Αγάπη της για τις σχέσεις. Το Εμείς βρίσκεται στο Εγώ και οι σχέσεις τείνουν να ανθίζουν. Τώρα αυτό θα το παρατηρήσουμε γύρω μας έντονα, αφού εκτός των άλλων, ο Ήλιος περνά αύριο στον Ταύρο.

 

Ένας τρόπος να αξιοποιήσουμε την διέλευση της Αφροδίτης από τον Κριό είναι με το να γνωστοποιήσουμε τα θέλω μας στους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας. Συχνά καταπιέζουμε τις ανάγκες μας ή τις επιθυμίες μας, από φόβο πως δεν θα βρουν κατανόηση, ανταπόκριση ή ακόμα χειρότερα – θα μας χλευάσουν για αυτές. Η Αφροδίτη όμως εδώ γίνεται πολεμίστρια της εσωτερικής της δύναμης και των αναγκών της. Τι είναι εκείνο που ποθώ; ίσως τελικά οι γύρω μου επιθυμούν να με ικανοποιήσουν. Κι ακόμα κι αν δεν το κάνουν – μπορώ πάντοτε να το διεκδικήσω μόνος μου, όταν δεν καταπατώ την ελευθερία κάποιου άλλου.

Θα ήθελα επίσης να σας προειδοποιήσω για την επαφή που θα κάνει η Αφροδίτη με τον Χείρωνα. Με την είσοδό της στον Κριό, η Αφροδίτη συναντά τον αστεροειδή Χείρωνα, τον πληγωμένο θεραπευτή και αυτό σηματοδοτεί κάποιες μέρες δύσκολες αναφορικά με τις σχέσεις. Τόσο με τους άλλους, όσο και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ο Χείρωνας ονομάζεται επίσης και πληγωμένος θεραπευτής, οπότε τώρα υπάρχει μια ενέργεια που φέρνει στην επιφάνεια παρελθοντικά μας τραύματα που σχετίζονται με τις σχέσεις και την αυτοπεποίθηση. Ζητήματα μοναξιάς και το κατά πόσο αισθανόμαστε άνετοι όταν μένουμε μόνοι, ζητήματα ανεξαρτησίας μέσα στην συντροφική σχέση, ζητήματα ερωτικής ή προσωπικής απόρριψης, όλα αυτά τώρα είναι πιθανές ενεργοποιήσεις της συνόδου. Ας είμαστε έτοιμοι! Όταν αναδύονται παρελθοντικά τραύματα, σημαίνει αυτόματα πως η περίοδος είναι κατάλληλη να τα αντιμετωπίσουμε. Όχι να τα διώξουμε από πάνω μας όταν μιλάμε για τον Χείρωνα – αυτό δε γίνεται άλλωστε. Αλλά να αναπτύξουμε μια σχέση διαλόγου με τα τραύματα το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να τα αναγνωρίσουμε, να τα ενσωματώσουμε μέσα μας δίχως όμως πλέον να μας ενοχλούνε. Η σύνοδος αυτή είναι έντονα ενεργή από σήμερα και έως 26-27 Απριλίου.

Περισσότερα για τον Χείρωνα ΕΔΩ

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.