Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/03/Εαρινή-Ισημερία-Κριός-Ταύρος-Δίδυμοι-Δίδυμοι-αστρολογία-προβλέψεις-Φαίδρα-αστρολόγος-Θεολόγη.jpg

Η Άνοιξη είναι η πρώτη εποχή του έτους, τότε που ο ζωδιακός ξεκινά, με τον Ήλιο να περνά στο ζώδιο του Κριού! Αυτή η στιγμή που ο Ήλιος βρίσκεται στη μηδενική μοίρα του Κριού, πραγματοποιείται η ετήσια Εαρινή Ισημερία, η έναρξη της εποχής. Κάθε εποχή εκκινεί δυναμικά, μας σπρώχνει απότομα στην ενέργειά της. Ο Παρορμητισμός αυτός εκφράζεται και μέσα από τα 4 Παρορμητικά ζώδια που βρίσκονται πάντα στην αρχή κάθε εποχής. Συγκεκριμένα η Άνοιξη, ξεκινά με τον Κριό.

Λέμε πως η Εαρινή Ισημερία πραγματοποιείται φέτος στις 20 Μαρτίου (πολλές φορές συμβαίνει την 21η του μήνα), αλλά η ώρα που ο Ήλιος περνά επίσημα στον Κριό φέτος είναι 11:59μμ, δηλαδή ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα και 3 περίπου ώρες πριν την Πανσέληνο στον Ζυγό. Κατά την Εαρινή Ισημερία, η ημέρα και η νύχτα έχουν ακριβώς ίση διάρκεια, κάτι που συμβαίνει ξανά κατά τη Φθινοπωρινή Ισημερία, τότε που ξεκινά η αντίστοιχη εποχή. Οι αχτίδες του ήλιου τώρα την Άνοιξη όμως ξεκινούν να καίουν δυνατότερα (στο Βόρειο Ημισφαίριο), να λιώνουν τα χιόνια προς τις θερμότερες κοιλάδες. Το χιόνι μετατρέπεται σε βροχή. Τα πρωινά είναι παγωμένα, αλλά τα απογεύματα είναι ηλιόλουστα και ζεστά. Η Γη μυρίζει χώμα και γρασίδι, καθώς αυτό λιάζεται κάτω από την θερμότητα του καινούργιου Ηλιακού έτους.

 

Συγκεκριμένα για το 2019:

Καθώς ο Ήλιος θα παραμείνει στον Κριό (20.03-20.04), καλούμαστε να υμνήσουμε την ενέργεια με το να είμαστε αποφασιστικοί στις αποφάσεις που παίρνουμε. Μετά από τον ανάδρομο Ερμή (που ορθοδρομεί στις 29.03), είμαστε πλέον πιο έτοιμοι από ποτέ να προχωρήσουμε μπροστά, κάνοντας πράξη τα σχέδια που καταστρώσαμε μέσα στον Μάρτιο. Όταν ο Ήλιος περνά φέτος στον Κριό, συναντά τον Χείρωνα σχηματίζοντας μαζί του σύνοδο, έτσι φαίνεται πως ξεκινάμε κάπως… κουρασμένοι, ή για να το πω διαφορετικά όπως βλέπω τον χάρτη, σαν να μας βαραίνουν τα προσωπικά μας προβλήματα, να μας βάζουν εκείνα εμπόδιο. Ας μην ξεχνάμε πως ο Ήλιος στον Κριό ζητά από εμάς να υμνήσουμε το νέο. Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να αφήσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε ευθεία μπροστά. Βάλτε την δύναμη της αστρολογίας στη ζωή σας έτσι ώστε να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Η αστρολογία δεν είναι μόνο γενικές προβλέψεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται στο Internet. Αυτά είναι μόνο η βιτρίνα. Ένας αστρολόγος μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο να βελτιώσει κάποιος τη ζωή του και ας μην ξεχνάμε πως η ίδια η αστρολογία γιορτάζει κατά την Εαρινή Ισημερία! Ας την υμνήσουμε!

 

Όταν ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Ταύρο (20.04-21.05), με το που ξεκινά το ταξίδι του, σχηματίζει σύνοδο ξανά με ένα μεγάλο πλανητικό σώμα. Αντί για τον Χείρωνα τότε, συναντά φέτος τον Ουρανό, και ο συνδυασμός με την Γήινη ενέργεια του Ταύρου δηλώνει την ανάγκη μας για σταθερότητα αλλά και ανοιχτή καρδιά. Θέλουμε να είμαστε τώρα περισσότερο έξω, να απολαμβάνουμε την Άνοιξη, τις παρέες και την Αγάπη που επίσης φαίνεται πως ανθίζει. Νέες γνωριμίες προκύπτουν ευκολότερα όσο ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου φέτος και γενικά η ενέργεια ρέει όμορφα, διατηρώντας ακόμα λίγη από τον παρορμητισμό του προηγούμενου μήνα, που τόσο έχουμε ανάγκη. Η υλοποίηση σχεδίων συμβαίνει τώρα ευκολότερα και οι κόποι μας ξεκινάνε να αποδίδουν.

 

Το τελευταίο ζώδιο της Άνοιξης είναι οι Δίδυμοι, και όταν φέτος ο Ήλιος θα βρεθεί στο ζώδιο των Διδύμων (21.05-21.06), συναντά πάλι έναν πλανήτη με τον οποίον σχηματίζει σύνοδο. Τον κυβερνήτη του ζωδίου, τον Ερμή. Έτσι ο ίδιος ο οικοδεσπότης ανοίγει το σπίτι του να υποδεχτεί τον Ήλιο, ο οποίος θα μας φέρει από εκεί ευκολία στην επικοινωνία, την ικανότητα να απολαμβάνουμε ευκολότερα τις εμπειρίες μας και γενικά να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αφεθεί στη χαρά. Η παραμονή του Ήλιου στους Διδύμους φέτος φέρνει δροσιά. Είναι αυτή η αίσθηση του Ανοιξιάτικου απογεύματος που ο Ήλιος ακόμα καίει αλλά φυσάει ένα δροσερό αεράκι. Στο τέλος των Διδύμων πραγματοποιείται το Θερινό Ηλιοστάσιο, η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου! Οπότε καθώς οι μέρες έχουν διάρκεια, ο Ήλιος λάμπει και το Φως ξεχύνεται στις καρδιές μας. Πολλές ευκαιρίες παρουσιάζονται φέτος κατά την παραμονή του Ήλιου στους Διδύμους, ευκαιρίες που αφορούν (λόγω και των όψεων που ο Ήλιος σχηματίζει), με την αυτογνωσία, τις σχέσεις, τα ταξίδια και την υγεία.

ΔΕΣ ΕΔΩ γενικά στοιχεία για την Εαρινή Ισημερία και τα 3 αυτά ζώδια στο περσινό άρθρο

Θα ήθελα επιπλέον να αναφέρω για την παραμονή του Ήλιου στον Κριό, πως εκτός από τη σύνοδο με τον Χείρωνα στην αρχή, θα σχηματίσει επίσης τετράγωνα με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Ο Χείρωνας, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας έχουν έτσι μια… βαριά ατμόσφαιρα που θα έλεγε κανείς πως δεν ταιριάζει με την Άνοιξη όμως την έχουμε συνήθως συνδυάσει. Οι όψεις αυτές φέρνουν συναισθηματικές προκλήσεις σε όλους μας. Κυρίως η όλη ενέργεια που θα κυριαρχήσει με κάνει να μιλήσω για κάποιο τραύμα από το παρελθόν. Ορίστε ένα σενάριο που είναι ταιριαστό: Υπήρξε κάποια στιγμή που αποφασίσαμε να πούμε την γνώμη μας και γενικά εκθέσαμε τις απόψεις αλλά με τρόπο που αμέσως μας τις κατέρριψαν ή γενικά δεχτήκαμε απόρριψη. Ήμασταν ενθουσιασμένοι όσοι μιλούσαμε, σαν ένα μικρό παιδί που καταφέρνει να σταθεί μόνο του, αλλά η μπουρμπουλήθρα έσπασε  και καταλήξαμε ίσως να μας κοροϊδέψουν, να γελάσουν και γενικά το πήραμε αρκετά προσωπικά. Ένα τέτοιο σενάριο που λίγο πολύ ίσως έχουμε βιώσει όλοι με διαφορετικές λεπτομέρειες, ένα σενάριο στο οποίο ο δυναμισμός μας μετατράπηκε στο να είμαστε τελικά ευάλωτοι και να βιώσουμε αποτυχία, αφήνει πίσω του ένα σημάδι, ένα τραύμα.

 

Αυτού του είδους τα τραύματα τώρα έρχονται στην επιφάνεια και μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε μπροστά, από φόβο περισσότερο μην γελοιοποιηθούμε, μην αποτύχουμε. Αποφεύγουμε να τραβήξουμε την προσοχή πάνω μας. Αλλά με το να κουβαλάμε αυτού του είδους το τραύμα δεν σημαίνει πως μας εμποδίζει από το να ακολουθήσουμε το πεπρωμένο μας ή τα όνειρά μας. Σημαίνει πως θα βρεθούμε σε ένα σταυροδρόμι και πως παρά τον φόβο, εμείς μπορούμε να επιλέξουμε να συνεχίσουμε. Και αυτό με τη σειρά του δεν σημαίνει πως θα κάνουμε κάτι επικίνδυνο. Σημαίνει πως θα χρησιμοποιήσουμε τη φωνή να σταθούμε για τις αξίες και τα θέλω μας ακόμα κι όταν φοβόμαστε ή όταν δεν θα μας ακούσουν. Το να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας ή σε ένα αγνό πιστεύω, είναι ένας τρόπος να αναζητήσουμε θεραπεία για τα τραύματα που μας κρατούσαν δέσμιούς τους.

 

Ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη και μας γεμίζει τώρα με θάρρος. Θάρρος δεν σημαίνει πως δεν φοβόμαστε. Σημαίνει πως παρά τον φόβο, τολμούμε να προσπαθήσουμε.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.