Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Αφροδίτη στον Αιγόκερω 2017

Την ημέρα των Χριστουγέννων, 25/12/17, η Αφροδίτη περνά στο ζώδιο του Αιγόκερου για να μείνει έως 18 Ιανουαρίου 2018. Αξιοσημείωτο πως κατά την είσοδό της σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο, που είναι ο πλανήτης – κυβερνήτης του Αιγόκερου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 09/01, φτάνει στο σημείο που βρίσκεται ο Ήλιος (πάντα οι πλανήτες μελετώνται στην αστρολογία γεωκεντρικά) και αμέσως μετά συναντά τον Πλούτωνα. Θα είναι μια επεισοδιακή διέλευση. Ας δούμε τα βασικά:

 

  1. Η αφοσίωση και οι τήρηση των υποσχέσεων είναι η πιο γλυκιά γλώσσα της Αγάπης. Η προθυμία του να είμαι πιστός -και όντως να είμαι- στον σύντροφό μου είναι μεγάλο αφροδισιακό. Ακόμα και η προθυμία να περάσουμε δύσκολους καιρούς μαζί, καταφέρνει τώρα να ισχυροποιεί πολύ περισσότερο την αγάπη ακόμα κι αν όλα πηγαίνουν κατ’ευχήν.

 

  1. Η ωριμότητα συμβολίζεται από τον Αιγόκερω, ενώ η Αφροδίτη κυβερνά την αγάπη. Οπότε τώρα κάθε είδους αγάπης αλλά ειδικότερα η συντροφική έχει τη τάση να ωριμάζει. Αυξάνεται δηλαδή η δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις πέραν του παραμυθιού που τις συντροφεύουν, έτσι ώστε να τις αναγνωρίζουμε για την πραγματική πολύπλευρη φύση τους. Η οποία φύση – δίχως αμφιβολία – αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες της ζωής. Η αγάπη είναι το δοχείο που συγκρατεί όλες τις διαφορετικές καταστάσεις των σχέσεων και μια βαθιά, πραγματική σχέση εμπιστοσύνης προκαλεί μεγαλύτερο ενθουσιασμό από κάθε επιφανειακό, μικρό σε διάρκεια πάθος.

 

  1. Υπάρχει η γκρινιάρικη πλευρά της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, την οποία πάντα αναφέρω όταν ο πλανήτης διελαύνει από εδώ, όμως τώρα είναι σίγουρα εντονότερη λόγω και της παρουσίας του Κρόνου. Η γκρίνια αυτή προέρχεται συνήθως από το γεγονός ότι η δομή της σχέσης (ή ακόμα και της ζωής) – η οποία δομή κυβερνάται από τον Αιγόκερω – δεν αντικατοπτρίζει τις προσωπικές αξίες – που κυβερνά η Αφροδίτη. Σε περίπτωση που παρατηρήσει κάποιος λοιπόν πως η τάση για κριτική, παράπονα ή απλώς μια εριστική στάση είναι αυξημένη, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αναγνωρίσει την επιρροή που του ασκεί η διεύλευση. Καταλαβαίνοντας πως δεν πρόκειται για ένα προσωπικό του χαρακτηριστικό είναι ευκολότερο να μπλοκάρει το κύμα που επικρατεί. Ο Αιγόκερως μας δείχνει πως διαθέτουμε την ωριμότητα να αναδυθούμε (όπως η Αφροδίτη) ακόμα και όταν η διάθεση ή η δύναμή μας είναι πεσμένη. Ειδικά όταν μας κυριεύει η μελαγχολία, ο Αιγόκερως καταφέρνει να αντλεί από τα αποθέματα ενέργειάς μας προκειμένου να μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε. Μια αρκετά χρήσιμη ικανότητα, όσο την αξιοποιούμε με μέτρο. Διαφορετικά δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, καθώς η σωματική κούραση και η συναισθηματική κόπωση σχεδόν μας αναγκάζουν σε μια ιδιότροπη και οξύθυμη στάση.

 

  1. Επειδή πάντως πέφτουν και οι όλες οι μέρες των εορτών μέσα στο διάστημα της παραμονής της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, θέλω να σημειώσω πως η ελκυστική θέα δεν ξεκινά να βάζει ζαρτιέρες ή να φορά τα φλογερά κόκκινα. Αντίθετα αντιμετωπίζει το σεξ με ορθολογισμό, υπευθυνότητα και σεβασμό. Βέβαια, το διάστημα 06-11/01 που την επηρεάζει η ενέργεια του Πλούτωνα, η όλη σεξουαλικότητα ξεδιπλώνεται και κάθε καταπιεσμένη ευχαρίστηση ζητά να εκπληρωθεί. Φουντώνουν ιδέες ελέγχου και διάφορες φαντασιώσεις ή φετίχ εκδηλώνονται ευκολότερα.

 

Η ένωση της Αφροδίτης με τον Κρόνο εκκινεί έναν κύκλο που θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη σύνοδό τους στις 18 Φεβρουαρίου 2019. Οι κύκλοι που σχηματίζουν ο Κρόνος με την Αφροδίτη σχετίζονται με την υλική, απτή εκδήλωση των επιθυμιών (Αφροδίτη), όσο και με το μπλοκάρισμά τους (Κρόνος), ειδικά των πιο ανώριμων ανάμεσά τους. Όμως η ανάμειξη των δυο ενεργειών διαθέτει επίσης την ικανότητα να ανταμείψει την αφοσίωση των σχέσεων, όσο και να τιμωρήσει την έλλειψη αυτής. Αυτά θα εκδηλωθούν ειδικότερα όταν θα σχηματίζουν «σκληρές» όψεις τετραγώνου, αντίθεσης και όταν θα ξανασμίξουν ολοκληρώνοντας τον κύκλο. Άρα  τις μέρες γύρω από:

  • 13 Μαρτίου 2018 (το πρώτο τετράγωνο)
  • 26 Μαΐου 2018 (όψη αντίθεσης)
  • 10 Αυγούστου 2018 (δεύτερο τετράγωνο)
  • 18 Φεβρουαρίου 2019 (σύνοδος, ολοκλήρωση του κύκλου κι έναρξη επόμενου)

Φυσικά οι παραπάνω είναι μόνο κάποιες ενδεικτικές ημερομηνίες οι οποίες ισχύουν γενικά και βοηθούν σε μια πιο αόριστη παρατήρηση του μοτίβου των σχέσεων υπό το πρίσμα του Κρόνου. Αν θέλεις να μάθεις ποιες ημερομηνίες αντιστοιχούν στον δικό σου προσωπικό χάρτη, αυτές πάντα αναφέρονται στις ετήσιες (ή μικρότερης διάρκειας) προβλέψεις ή στείλε μου μήνυμα στο fedra@astrologyhat.gr να συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους ενδεχομένως μπορεί να αποτραπεί μια αρνητική εξέλιξη και ταυτόχρονα να βελτιωθεί η σχέση μέσα από τον δάσκαλο Κρόνο και το αρχέτυπο της Αφροδίτης.

 

Ας εκμεταλλευτούμε τις επόμενες ημέρες και την παραμονή της Αφροδίτης στον Αιγόκερω ώστε να ανοιχτούμε περισσότερο στις εμπειρίες της ζωής και στην απόκτησή τους. Νέες γνωριμίες (ειδικά 06-18/01), δημιουργία αναμνήσεων με τα κοντινά μας πρόσωπα και ευγνωμοσύνη για όσα και όσους έχουμε στο πλευρό μας. Η Αφροδίτη εδώ (και άρα οι σχέσεις) δεν επιθυμεί τίποτα επιφανειακό. Καλλιεργεί τον εαυτό της και στο γήινο ζώδιο του Αιγόκερου είναι ένα κομψό πλάσμα του οποίου η κύρια απασχόληση είναι η προσωπική του ικανοποίηση, που ουσιαστικά κατορθώνεται από τη συνεχώς αυξανόμενη ανάπτυξη του αυτοσεβασμού. Αυτό ακριβώς ζητά κι από εμάς.

 

Σας εύχομαι ευτυχισμένα Χριστούγεννα🎄 και σας ευχαριστώ για τη συνεχή σας στήριξη σε ⏩εποχές που η Αστρολογία προωθείται λανθασμένα. Είναι πραγματικά πολύτιμη ❤

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.