Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Χειμερινό Ηλιοστάσιο 2017

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/12/χειμερινό-ηλιοστάσιο-Αιγόκερως-Υδροχόος-Ιχθύες-Ιχθύς-προβλέψεις-ζώδια-αστρολογία.jpg

21 Δεκεμβρίου 2017 ο Ήλιος περνάει στον Αιγόκερω και ξεκινά επίσημα ο Χειμώνας! Η διάρκειά του έως 20 Μαρτίου που ο Ήλιος θα περάσει στην μηδενική Κριού εγκαινιάζοντας στην Άνοιξη και την αρχή του ζωδιακού! Πολύ ενδιαφέρουσα η Χειμερινή Ισημερία φέτος, η ημέρα αυτή της 21ης Δεκεμβρίου, η μεγαλύτερη νύχτα του έτους, καθώς ο Ήλιος μας βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο (ο οποίος μόλις πέρασε επίσης στον Αιγόκερο), δημιουργώντας μια δυναμική μεταξύ χαράς και μελαγχολίας. Η χαρά υποτίθεται πως έρχεται με φυσικό τρόπο ή απλά υπάρχει, σωστά; Πιθανώς, αλλά στον κόσμο του Κρόνου ίσως χρειαστεί χρόνο.

 

Αστρολογικά ο Χειμώνας αντιστοιχεί στο 4ο και τελευταίο ζωδιακό τεταρτημόριο το οποίο αναφέρεται στα μεταφυσικά επίπεδα της ύπαρξης – σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. Το τέταρτο τεταρτημόριο δηλαδή αφορά την ψυχή και τη σχέση του ατόμου με το θείο ή το αέναο. Η θρησκεία μπορεί να είναι σχετική ή μπορεί και να μην είναι, πάντως καθόλου τυχαία τα ζώδια που ανήκουν σε αυτό εδώ το τεταρτημόριο, τα Χειμερινά ζώδια όπως ονομάζονται, έχουν για κυβερνήτες συλλογικούς πλανήτες – μεγάλα πλανητικά σώματα τα οποία μας κατευθύνουν προς την υπέρβαση του εαυτού μας και την ένωση με το σύνολο της ανθρωπότητας.

Διάβασε το άρθρο για την Φθινοπωρινή Ισημερία του 2017

Από 21/12 έως 20/01 ο Ήλιος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου και εστιαζόμαστε ευκολότερα στην επίτευξη μιας πνευματικής αξίας ύπαρξης μέσα από τις πράξεις μας στη ζωή. Αυτό το επιτυγχάνουμε κυρίως από τη πλευρά της επανόρθωσης, προσέχοντας να μην επιβαρύνουμε τον κορεσμό στον κόσμο και αντιμετωπίζοντας τον σώμα μας ως δοχείο έντονης ενέργειας – το ρητό του Αιγόκερου «Χρησιμοποιώ», κουβαλά το έμμεσο μήνυμα «ό,τι ήδη έχω».

 

Περνώντας στο ζώδιο του Υδροχόου στις 20/01 (και έως 18/02) αποζητάμε να προάγουμε το ανθρώπινο πνεύμα με πρωτοποριακά μέσα, αν όχι με επαναστατικές ιδέες οι οποίες προσπαθούν να εδραιωθούν ως αλήθειες. Ο Υδροχόους κυβερνάται, όπως και ο Αιγόκερως, παραδοσιακά από τον Κρόνο. Αργότερα του αποδόθηκε ως σύγχρονος κυβερνήτης ο Ουρανός, αλλά αξίζει να παρατηρήσουμε το πώς ο κύριος του Κάρματος αντιπροσωπεύει κατά κάποιο τρόπο τα δυο από τα τρία ζώδια του τελευταίου τεταρτημόριου, καθώς μας διδάσκει εδώ την αποκόλληση από το βάρος των ξεπερασμένων παραδόσεων και ηθών, ενώ επιπλέον μας παροτρύνει να ξεκλειδώσουμε τους φόβους μας.

 

Τέλος, ο Ήλιος θα βρίσκεται στους Ιχθύες από 18/02 έως την Εαρινή Ισημερία 20/03. Στον Αιγόκερω αφιερωνόμαστε σε παραδοσιακές πρακτικές και στον Υδροχόο προσπαθούμε να συλλάβουμε αποκαλυπτικές αλήθειες, ενώ στους Ιχθύες συνδυάζουμε και τις δυο αυτές δυνάμεις μέσω της πρακτικής εφαρμογής πρωτοποριακών ιδανικών. Πιο απλά, μέσα από τον Αιγόκερω επιτυγχάνουμε τον παραδοσιακό τρόπο, ο Υδροχόος αγωνίζεται για την χειροπιαστή αλήθεια, ενώ ο Ιχθύς συμβολίζει την ενέργεια της Αγάπης, τη δύναμη της δημιουργίας, ακόμα και της τεκνοποίησης αφού καθόλου τυχαία αντιπροσωπεύει το υδάτινο περιβάλλον της μήτρας, το στάδιο πριν τη γέννηση. Το τελευταίο ζώδιο πριν την έναρξη του ζωδιακού, πριν την Εαρινή Ισημερία που η Άνοιξη και η ζωή ξυπνά.

 

Συγκεκριμένα για την έναρξη του Χειμερινού Ηλιοστασίου, ο Ήλιος εισέρχεται στην μηδενική μοίρα του Αιγόκερου συναντώντας εκεί τον Κρόνο, με την Αφροδίτη να είναι μόλις 5 μοίρες μακριά, στην 25η του Τοξότη. Είναι μια όμορφη και αξιοπρεπής είσοδος. Ενδείκνυται ώστε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο προκειμένου να εισχωρήσει μέσα μας το συναίσθημα ευγνωμοσύνης για όσα διακριτικά μας στηρίζουν στη ζωή, είτε εξωτερικά, είτε προσωπικά χαρίσματα και προσπάθειες. Ο «σκελετός» της πραγματικότητας. Ο Αιγόκερως κυβερνά τα κόκαλα στον άνθρωπο, ενώ συλλογικά αντιπροσωπεύει την δομή, τη κουλτούρα. Η σύνοδος Κρόνου με Ήλιο στον Αιγόκερω σχετίζεται επίσης με τη μοίρα και την ικανότητά μας να την προδιαθέτουμε, αν όχι να την καθορίζουμε εξ’ ολοκλήρου.

 

Ευλογημένο Χειμερινό Ηλιοστάσιο, ευτυχισμένα Χριστούγεννα και καλό Χειμώνα σε όλους!
με Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.