Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Θερινό Ηλιοστάσιο 2018

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/06/Θερινό-Ηλιοστάσιο-Καρκίνος-Λέων-Παρθένος-ζώδια-προβλέψεις-Ιούνιος-Φαίδρα-Αστρολόγος.jpg

Την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου θα έχουμε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, το θερινό Ηλιοστάσιο, η μέρα που ο Ήλιος περνά στο ζώδιο του Καρκίνου. Το Καλοκαίρι ξεκινά επίσημα και μέχρι τη Φθινοπωρινή Ισημερία (23.09.18), ο Ήλιος θα διανύει το δεύτερο τεταρτημόριο του ζωδιακού. Στο τεταρτημόριο αυτό ανήκουν τα Καλοκαιρινά ζώδια, δηλαδή ο Καρκίνος, ο Λέων και η Παρθένος.

 

Ο Ήλιος λάμπει δυνατά και για την μεγαλύτερη διάρκεια στις 21.06, τροφοδοτώντας μια περίοδο κατά την οποία μπορούμε κι εμείς να ξεχωρίσουμε, να λάμψουμε! Βέβαια φέτος θα έχουμε ένα δύσκολο Καλοκαίρι όλα τα ζώδια, κάτι λογικό αν αναλογιστεί κανείς τους 7 ανάδρομους και τις 3 εκλείψεις – γι’ αυτό άλλωστε ήταν διαθέσιμη ειδική προσωπική πρόβλεψη για το Καλοκαιρινό διάστημα.

Το Καλοκαίρι ξεκινά με μια αντίθεση Αφροδίτης – Άρη, μια πολύ ισχυρή ένδειξη πως οι επόμενοι μήνες θα είναι απαιτητικοί για τις σχέσεις. Ο ανάδρομος Άρης θα ανεβάσει τον πήχη δυσκολίας της συντροφικότητας. Ο Ήλιος σχηματίζει επίσης αντίθεση με τον Κρόνο (και η Σελήνη τετράγωνο μαζί του) πράγμα που σημαίνει πως το Καλοκαίρι ακολουθεί μια μελαγχολία, μια αίσθηση σα να μην είμαστε «αρκετοί». Ορισμένους αυτό τους αποπροσανατολίζει παρακινώντας μια στασιμότητα. Φυσικά κάποιους άλλους παρακινεί να προσπαθήσουν περισσότερο ώστε να οδηγηθούν προς την επιτυχία. Είναι όλα θέμα δικής μας αντίδρασης.

 

Το ζωδιακά τεταρτημόρια του ζωδιακού αναφέρονται στα μεταφυσικά επίπεδα της ύπαρξης – σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά. Το δεύτερο τεταρτημόριο αντιπροσωπεύει το συναισθηματικό και ηθικό περιβάλλον. Τα συναισθήματα είναι η πρωταρχική ασχολία μας τους επόμενους μήνες.

 

Όσο ο Ήλιος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου (21.06-22.07), η σημασία του τεταρτημορίου εστιάζεται στα συναισθήματα που εμπιστευόμαστε, στα αναπτυσσόμενα ένστικτα που καλλιεργούνται εξαγνίζοντας τον εαυτό μας από τον πόνο και προσεγγίζοντας τη ζωή από αυτό το ουσιώδες αισθηματικό επίπεδο. Τον μήνα αυτόν μπορεί να υπάρξει μια μεταμόρφωση της κάθε συναισθηματικής ανάγκης σε μια πηγή δύναμης.

 

Περνώντας στο ζώδιο του Λέοντα (23.07-23.08) η βαρύτητα δίνεται στο φλογερό «επίπεδο καρδιάς» και σε σταθερά ιδανικά όπως η εντιμότητα, η τιμή και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια όπως επίσης και η αυστηρή ηθική, ένας συλλογικός σεβασμός, μια καλοσύνη προς όλους. Καθώς ο Λέων κυβερνάται από τον ίδιο τον Ήλιο, η σημασία του μήνα βρίσκεται στην προσεκτική φροντίδα και την εξέλιξη της δημιουργικής έκφρασης μέσα από ένα ανυπόκριτο πάθους.

 

Τέλος ο Ήλιος περνά στη Παρθένο (23.08-23.09) και αντιμετωπίζουμε τη συνείδηση και τη μάχη της για ηθική ακεραιότητα. Τα θέματα της συνείδησης είναι ενστικτώδη και ο Ήλιος στη Παρθένο μας ωθεί προς έναν πιο ενάρετο τρόπο ζωής στην οποία η ηθική αρετή είναι ο τρόπος λειτουργίας της. Παίρνει τα συναισθήματα που βρισκόντουσαν σε κάπως χαοτικό επίπεδο στα δύο προηγούμενα ζώδια και τα πλάθει σε κάτι ανώτερο προκειμένου να μπορέσουν να υποδεχτούν το νοητικό τρίτο τεταρτημόριο στη συνέχεια.

 

Με αυτό το άρθρο ολοκληρώνεται η σειρά της εξήγησης του κάθε ζωδίου βάση του τεταρτημορίου που ανήκει τα οποία ξεκίνησαν με αφορμή την Φθινοπωρινή Ισημερία του 2017. Διάβασε τα προηγούμενα και την ερμηνεία των αντίστοιχων ζωδίων στα άρθρα:

 Φθινοπωρινή Ισημερία του 2017
 Χειμερινό Ηλιοστάσιο του 2017
Εαρινή Ισημερία 2018

 

Είθε να έχουμε ένα ευλογημένο Θερινό Ηλιοστάσιο κι ένα υπέροχο Καλοκαίρι!
Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.