Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομος Ερμής Ιούλιος 2019

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/07/anadromos-ermis-ioulios-Ανάδρομος-Ερμής-επανασύνδεση-σχέσεις-αστρολογία-ζώδια-Λέωνjpg.jpg

Στις 07 Ιουλίου ο Ερμής παραμένει στάσιμος στην 4η μοίρα του Λέοντα, ενώ στις 09.07 ξεκινά την ανάδρομή του πορεία ακριβώς εκεί. Οπότε ο Ερμής ξεκινά να κινείται (φαινομενικά) αντίθετα και περνά στον Καρκίνο (το προηγούμενο ζώδιο) στις 19 Ιουλίου. Έτσι ανάδρομος θα παραμείνει έως 31.07, ενώ θα επανακτήσει την ορθή του πορεία στις 02 Αυγούστου 2019.

07.07 ☿ στάσιμος στις 04° ♌ 27’
09.07 ☿ αναδρομεί
19.07 Ο ☿ περνά στον ♋
21.07 ☼☌☿ στις 28° ♋ 28’
31.07 ☿ στάσιμος στην 23° ♋ 57’
02.08 ☿ ορθοδρομεί

 

Ο Ερμής ανάδρομος μέσα στον Ιούλιο μας κάνει να επανεξετάσουμε τον Ιούνιο. Είναι σαν να μας θυμίζει πως οι δύο αυτοί μήνες μοιάζουν τόσο πολύ, που ακόμα και τα γράμματα των ονομάτων τους είναι κοινά. Κι αν η μόνη εξαίρεση βρίσκεται στο κέντρο, είναι γιατί χρειάζεται τώρα να αναζητήσουμε όσα λάθη γίνανε. Ο Ιούλιος με τον ανάδρομο Ερμή, μας δίνει ευκαιρία να διορθώσουμε καταστάσεις πριν σταθεροποιηθούν και καταντήσουν να γίνουν συνήθειες. Τι δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις μέσα στον Ιούνιο; Τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα; Τι δεν έγινε σωστά;

 

Ο ανάδρομος Ερμής μέσα στον Ιούλιο αφορά ζητήματα καρδιάς. Αυτό σχετίζεται άμεσα με τις σχέσεις – σίγουρα -, αλλά γιατί ο Ερμής επιβραδύνει και αποφασίζει να περάσει περισσότερο χρόνο στο ζώδιο που κυβερνά την καρδιά; Είναι ίσως ένα μήνυμα πως χρειάζεται να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα σε όσα η καρδιά επιθυμεί. Οπότε θα το πω και πιο ξεκάθαρα: Η λογική κάνει ένα βήμα πίσω. Ο Ερμής συμβολίζει την τετράγωνη, ορθολογιστική σκέψη, που όμως στα ζώδια του Λέοντα και του Καρκίνου δίνει την θέση της στις επιθυμίες της καρδιάς, στην συναισθηματική ευφυΐα. Ευτυχισμένος όποιος κάνει εκείνο που η καρδιά του ορίζει. Γιατί ακόμα κι αν απογοητευτεί αργότερα, δεν πήγε κόντρα στο κάλεσμα που φούντωνε μέσα στο στήθος του, δεν στεναχώρησε τον εαυτό του προκειμένου να ικανοποιήσει την ψυχρή λογική. Ενέδωσε, ρίσκαρε, ένιωσε με πάθος, έζησε αυτό το κάτι παραπάνω, το υλικό που εμπνέει τις ιστορίες.

 

Στις σχέσεις, ο ανάδρομος Ερμής αυτήν την φορά δημιουργεί προβλήματα. Η προβληματική επικοινωνία είναι ένα συνηθισμένο χαρακτηριστικό του ανάδρομου, όμως τώρα μιλάμε και για έλλειψη κατανόησης. Δημιουργούνται εντάσεις – αυτό είναι το χαρακτηριστικό του Ιουλίου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο μήνας διαθέτει επίσης 2 εκλείψεις, κάτι το οποίο κάνει αρκετούς να βρίσκονται στην τσίτα όταν άμεσα τους επηρεάζει. Όμως, κάθε φορά που ένας πλανήτης ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη τάση (προβληματική επικοινωνία), με κάποιον τρόπο ενεργοποιεί και τον τρόπο βελτίωσης αυτής (συζήτηση). Τώρα στον Λέοντα και αργότερα στον Καρκίνο ειδικά, ο ανάδρομος Ερμής δείχνει πως αν θέλουμε να διαφυλάξουμε τις σχέσεις, χρειάζεται να συζητάμε για τα συναισθήματά μας. Όχι να τσακωνόμαστε για αυτά. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αισθάνεται όπως θέλει. Και αντίστοιχα, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μας πει πως αισθανόμαστε και γιατί. Όσο παράλογο κι αν φαίνεται ένα συναίσθημα, παραμένει δικό μας και είναι από την φύση του δικαιολογημένο. Σκοπός της συζήτησης χρειάζεται να είναι η γνωστοποίηση των συναισθημάτων. Το αν μέσα από αυτήν τα καταφέρουμε να αλλάξουμε την οπτική μας σε ορισμένα από τα αρνητικά, μετατρέποντάς τα σε θετικά, αυτό είναι κάτι καλοδεχούμενο.

Για παράδειγμα: το γεγονός είναι πως ο Α φοβάται μια συμπεριφορά του Β. Ο φόβος είναι ένα αρνητικό συναίσθημα που προσπαθεί μέσα από την συζήτηση να γνωστοποιήσει. Ο Β, όσο και να προσπαθεί, δεν γίνεται να τον πείσει για την μη λογική του φόβου. Οι περισσότεροι φόβοι είναι παράλογοι άλλωστε. Ο Β χρειάζεται να ρωτήσει τον Α τι μπορεί να κάνει ώστε να μην αισθάνεται έτσι και να επανέλθει στην σχέση τους η υποστήριξη και η αγάπη – εκείνα δηλαδή που προέρχονται και τροφοδοτούν την καρδιά.

 

Τώρα με τον ανάδρομο Ερμή θα γίνουν συζητήσεις που στο παρελθόν δεν έβρισκαν καλό συγχρονισμό ή τις σωστές συνθήκες. Ο ανάδρομος Ερμής επανεπισκέπετεται επίσης άλυτα θέματα, διαφωνίες και θέματα στα οποία δεν τα βρίσκουν δύο άνθρωποι μαζί. Οι εντάσεις ισχύουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως με καλή διάθεση δεν μπορούμε να βρούμε νέους τρόπους να συζητήσουμε, να μοιραστούμε και να βρούμε λύσεις σε τέτοια θέματα. Τόσο εσωτερικά ο καθένας, όσο και με τον διάλογο μαζί.

 

Επειδή η συγκεκριμένη αναδρόμηση του Ερμή αφορά τις σχέσεις, μέσα στον Ιούλιο είναι πιο πιθανό να υπάρξει επανασύνδεση. Αυτό μπορεί να αφορά φιλικές, εργασιακές αλλά και ερωτικές σχέσεις. Το αν θα ενεργοποιήσει ο Ερμής μια επανασύνδεση, εξαρτάται από τον γενέθλιο χάρτη του καθένα. Αν επιθυμείς μια μελέτη επανασύνδεσης, επικοινώνησε μαζί μου. Είναι οικονομικό και δείχνει ξεκάθαρα το πως μπορεί αυτό να συμβεί σε κάθε περίπτωση.

 

Ο Ερμής δεν είναι ο μόνος ανάδρομος πλανήτης μέσα στον Ιούλιο. Ανάδρομοι είναι επίσης ο Πλούτωνας, ο Ποσειδώνας, ο Κρόνος, ο Δίας, ενώ μετά τις 09.07 και ο Χείρωνας. Οπότε η όλη έννοια της επανεξέτασης των κινήσεων γίνεται εντονότερη. Κοιτάμε πίσω στο παρελθόν, για να βελτιώσουμε το μέλλον. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά, και το τετράγωνο Άρη – Ουρανού στα σταθερά ζώδια, δείχνει πως πολύ εύκολα πληγώνουμε τα κοντινά μας πρόσωπα. Αντίστοιχα πληγωνόμαστε όμως. Πως μπορεί κανείς να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο; Μα δείχνοντας τα συναισθήματά του φυσικά. Είναι εύκολο αν κάποιος είναι πληγωμένος, να πληγώσει. Αν νιώθει παραμελημένος να αγνοήσει κι αυτός με την σειρά του. Αυτό σημαίνει πως αν συνεχίσουν οι άνθρωποι μέσα στην σχέση να μην εισακούονται, θα παρατηρήσουμε αρκετούς χωρισμούς μέσα στον μήνα. Μπορεί να μην είναι ο Άρης ανάδρομος (ένα ξεκάθαρο σημάδι εποχή χωρισμών), όμως η ενέργεια είναι αρκετά φορτισμένη κι από τις εκλείψεις ώστε να μας κάνει να αισθανθούμε πως φτάνουμε στο απροχώρητο και πως λύση δεν υπάρχει. Συζητήστε – μην αφήνετε μετέωρα λόγια. Μιλήστε για το πως νιώθετε και επιμείνετε να λύσετε προβλήματα του παρελθόντος που μένουν να διογκώνονται.

 

Σε καλά νέα, ο ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο τώρα είναι ευκαιρία να αλλάξουμε μοτίβα σκέψης. Ένα κλασσικό παράδειγμα με την ενεργοποίησή του τώρα, είναι αντί να κουράζουμε το μυαλό μας με το να σκέφτεται το χειρότερο πιθανό σενάριο, να αξιοποιήσουμε την ίδια αυτή ενέργεια σε κάτι πιο υποστηρικτικό, κάτι που γεννά θετικά συναισθήματα, όπως το να επικροτούμε τον εαυτό μας όταν κάτι καταφέρνει. Ή όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πρόκληση, να μας παρακινεί να γίνουμε καλύτεροι, αντί να σκεφτόμαστε πως θα αποτύχουμε και τι έχουμε να χάσουμε. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν διάφορα μέσα, θα σας προτείνω την αστρολογία που βοήθησε κι εμένα την ίδια. Η αστρολογία είναι μία γλώσσα και μέσα από τον γενέθλιο χάρτη μπορώ να μεταφράσω τα σημεία εκείνα που μας κάνουν να γεμίζουμε συναισθηματικά άγχη και ανασφάλειες, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουμε πως μπορεί ο καθένας πιο γρήγορα και αποτελεσματικά να τα κάνει να εκφραστούν διαφορετικά, πιο δυναμικά.

Δες επίσης: ο Ερμής στα 12 ζώδια

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.