Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ολική Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/06/Ολική-Έκλειψη-Ηλίου-Καρκίνος-αστρολογία-αστρολόγος-Πάφος-προβλέψεις-Φαίδρα-Θεολόγη.jpg

2 οι εκλείψεις μέσα στον Ιούλιο, με την πρώτη να είναι ολική έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο, την Τρίτη 02.07 στις 10:16μμ. Η έκλειψη αυτή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αστρολογικά. Αρχικά να αναφέρω πως κάθε έκλειψη Ηλίου συμβαίνει όταν έχουμε νέα Σελήνη. Οπότε καταλαβαίνουμε πως σηματοδοτούνται νέα ξεκινήματα. Στην περίπτωση αυτής της συγκεκριμένης έκλειψης όμως, τα νέα ξεκινήματα θα αρχίσουν να γίνονται κατανοητά πλησιάζοντας την δεύτερη έκλειψη στις 16 Ιουλίου. Το κύριο θέμα αυτής της έκλειψης είναι να μας κάνει να αντιληφθούμε τι θα γίνει αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να λάβει την φροντίδα που έχει ανάγκη.

 

Επικρατεί μια γενικότερη πλανητική ενέργεια που μας σπρώχνει προς την απόγνωση και μας ρίχνει την διάθεση. Όμως κανείς δεν θέλει να ζει με έναν μόνιμο σιωπηλό πόνο. Είμαστε συχνά έτοιμοι να προσφέρουμε φροντίδα στους άλλους, η ενέργεια αυτή βρίσκεται σε αφθονία στο Σύμπαν και γύρω μας, κι όμως δεν δεχόμαστε να την λάβουμε τώρα που την έχουμε ανάγκη. Άρα είμαστε ο κάθε ένας από εμάς ένα σύστημα το οποίο θέλει να προσφέρει, να δώσει αγάπη και φροντίδα, αλλά ταυτόχρονα αισθανόμαστε την έλλειψη αυτής. Είναι δύσκολο καθώς φαίνεται, να στρέψουμε την αγάπη αυτή εσωτερικά στο παιδί μέσα μας, που έχει ανάγκη τον ενήλικα που είμαστε και ξέρει πως να παρέχει ζεστασιά.

 

Διαθέτουμε όλοι μέσα μας τα πρότυπα εξίσου του παιδιού, όσο και του γονέα. Το παιδί είναι η απαραίτητα ανώριμη πλευρά μας, αν και συχνά αποδεικνύεται πολύ σοφό στο να εμπιστεύεται το ένστικτο και την φαντασία σου. Ο γονέας μέσα μας είναι εκείνος ο υπεύθυνος που δημιουργεί χρόνο, χώρο, συνθήκες και περιορισμούς ώστε να θρέψει το εσωτερικό παιδί. Φυσικά υπάρχει μια μόνιμη αρχετυπική ένταση ανάμεσα στα δύο. Ακόμα και μέσα μας, η δυναμική αυτή δεν βρίσκεται συχνά σε ισορροπία και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στο να δυσκολευόμαστε να δώσουμε στον εαυτό μας την προσοχή, την αγάπη και την φροντίδα που χρειάζεται. Γινόμαστε αυταρχικοί, αυστηροί με τον εαυτό μας, καταπιέζοντας εκείνα που έχουν αξία για την ψυχή και μας γεμίζουν χαρά.

 

Οπότε με αυτήν την έκλειψη χρειάζεται να τροφοδοτήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, το παιδί μέσα μας, τα πιο ευαίσθητα σημεία της προσωπικότητας, με όσα έχει ανάγκη. Κι όμως, συχνά η θρέψη αυτή παρεξηγείται γιατί ο ενήλικας έχει ξεχάσει τι έχει ανάγκη το παιδί. Υπάρχει διαφορά στο να ταΐζεις έναν εθισμό ή να προσφέρεις βιταμινούχο υγειινό φαγητό. Συχνά, δυστυχώς, οι ενήλικες λαμβάνουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το πρώτο και αμελούν τις βασικές ανάγκες της προσφοράς και της καλοσύνης που το αρχετυπικό παιδί μέσα μας έχει ανάγκη.

Οπότε αξίζει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας: Εσύ καταπιέζεις ή θρέφεις το παιδί μέσα σου;

 

Σε αυτήν την ολική έκλειψη Ηλίου (που δεν είναι ορατή από Ελλάδα ή Κύπρο, παρά από ένα νότιο τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, ανατολικά της Χιλής), η Σελήνη μπλοκάρει το Φως του Ήλιου. Ο Ήλιος είναι η δημιουργία, η δύναμη της ζωής, το Φως, και η φωτιά που μας πυροδοτεί. Το φεγγάρι συνδέεται αρχετυπικά με την μνήμη, το παρελθόν, την αντίληψη και τα συναισθήματα. Οπότε ας έχουμε στο νου μας, επειδή συμβαίνει και σε ζώδιο που η Σελήνη κυβερνά (στον Καρκίνο), πως συχνά οι αναμνήσεις μας, αποκρύπτουν την ικανότητά μας να βλέπουμε καθαρά την πραγματικότητα. Για παράδειγμα: επειδή βιώσαμε μία τραυματική εμπειρία με τον/την τελευταίο σύντροφο, δεν σημαίνει πως είμαστε καταδικασμένοι να “πέφτουμε” μόνο σε δύσκολες σχέσεις. Αυτός ο τρόπος σκέψης, ο υποκειμενικός, μπλοκάρει την πραγματικότητα και εντείνει την χαμηλή αυτοπεποίθηση ή ακόμα και τον φόβο. Πότε θεωρούμε αυτές τις υποσυνείδητες υποθέσεις που κάνουμε ως γεγονότα; Αν καταφέρουμε και διαχωρίσουμε όσα νομίζουμε πως ισχύουν, από την πραγματικότητα, έχουμε κάνει ένα βήμα προς την απελευθέρωσή μας από την ψευδαίσθηση.

Συνολικά, η έκλειψη αυτή είναι ωδή στο να λάβουμε και να δώσουμε θρέψη και φροντίδα. Όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να πάρουμε, σημαίνει και πως τον εκτιμούμε αρκετά. Όλοι έχουμε την ανάγκη φροντίδας – οπότε γιατί την καταπιέζουμε; Γιατί συχνά κρίνουμε τον εαυτό μας όταν ζητάει βοήθεια; Δεν είναι υπερηφάνεια να τα κάνει κανείς όλα μόνος του. Όπως έχουμε την ανάγκη να προσφέρουμε, έχουμε εξίσου την ανάγκη να λάβουμε.

 

Οι εκλείψεις μας ταρακουνάνε την ζωή, ειδικά όταν σχηματίζουν ισχυρές όψεις με γενέθλιους πλανήτες (η συγκεκριμένη συμβαίνει στην 10η μοίρα του Καρκίνου). Οπότε μας επηρεάζει όλους, αλλά λίγο περισσότερο τα Παρορμητικά ζώδια. Αλλά μια έκλειψη Ηλίου είναι ξεκάθαρο σημάδι νέας αρχής. Άλλαξε εκείνο το παλιό. Πέτα έξω ότι δεν εκτιμά την φροντίδα σου. Ξεκίνα να ξοδεύεις τον χρόνο και τα συναισθήματά σου σε εκείνα που σου επιστρέφουν την προσοχή. Την εκτίμηση. Την Αγάπη.

Δες την αντίστοιχη περσινή έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο ΕΔΩ.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.