Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομος Ερμής στον Λέοντα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/07/ανάδρομος-Ερμής-Λέων-Λέοντας-τετράγωνο-Δίας-Σκορπιός-σχέσεις-ζώδια-αστρολογία-Φαίδρα.jpg

Είναι γεγονός πως μέσα σε όλο τον καύσωνα τον ανάδρομων, η προσθήκη του Ερμή ήταν μάλλον αναμενόμενη. Φυσικά σε συνδυασμό και με τις εκλείψεις στον ίδιο άξονα (Λέων – Υδροχόος), προβλέπεται να κάνει περισσότερο αισθητή απ’ότι συνήθως την παρουσία του.

 

Ο Ερμής ξεκινά να παραμένει στάσιμος προς ανάδρομος 25.07, ενώ την Παρασκευή 27.07 (θυμίζω πως είναι η ημέρα της ολικής έκλειψης Σελήνης), ξεκινά επίσημα την ανάδρομη πορεία του. Ανάδρομος (φαινομενικά πάντα) θα κινείται έως 18.08 που στη συνέχεια θα παραμείνει στάσιμος έως τις 20.08. Ο Ερμής θα ξεφύγει από την ανάδρομη σκιά του την 1η του Σεπτέμβρη.

 

Γενικά ο Ερμής ανάδρομος σχετίζεται με την εσωτερίκευση και μεγέθυνση του αρχετύπου του Ερμή καθώς αυτό φιλτράρεται φυσικά στο ζώδιο που κάθε φορά τον συναντάμε – στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Λέοντα. Τώρα λοιπόν σχετίζεται με το πώς αναγνωρίζουμε, μεταφέρουμε, δεχόμαστε και επεξεργαζόμαστε όσα βρίσκονται στη καρδιά μας. Αυτό μπορεί να σημαίνει – και είναι σημαντικό – το πώς αναδεικνύεται η ευάλωτη πλευρά μας και ευκολότερα την μεταδίδουμε αντί να την απορρίπτουμε ή να προσπαθήσουμε να της φορέσουμε μια στολή της λογικής. Είμαστε όλοι ευάλωτοι στον πυρήνα μας και αν δείχναμε περισσότερο αυτή μας τη πλευρά, οι σχέσεις θα ήταν πιο ουσιαστικές και αληθινές.

 

Όσο είναι ανάδρομος, ο Ερμής σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Δία από τον Σκορπιό. Αυτό – αν λάβει κανείς και πως βρισκόμαστε για την ώρα σε περίοδο εκλείψεων – σηματοδοτεί μια χαρά για κάθε τι που αναδεικνύει ή διαχειρίζεται τη «σκιά» μας. Αυτό σημαίνει πως τμήματα του εαυτού μας τα οποία ήταν τοποθετημένα κάτω από μια σκιά, φαινόντουσαν τρομακτικά ή ήταν ξεχασμένα, επιστρέφουν στο συνειδητό και αισθανόμαστε αναζωογονημένοι από την αναγνώρισή τους. Ο Δίας από τον Σκορπιό ξεθάβει θησαυρό από τον κάτω κόσμο, ενώ ο Ερμής στον Λέοντα φωτίζει πάνω του μια καθαρή ατόφια συνειδητότητα. (Σε αυτό βοηθά ταυτόχρονα το τρίγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα που παραμένει όλο αυτό το διάστημα και ξανακορυφώνεται στις 19.08 – διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ)

 

Αρκετοί αισθάνονται την ανάγκη να δράσουν με τόσες ενέργειες να συνυπάρχουν την ίδια στιγμή. Οι εκλείψεις ολοκληρώνουν κύκλους ενώ πιέζουν νέους να ξεκινήσουν. Οι ανάδρομοι μας κουράζουν προς μια στασιμότητα που γίνεται αβάσταχτη. Με τον ανάδρομο Ερμή συχνά αισθανόμαστε λοιπόν την παρόρμηση να προχωρήσουμε μπροστά – νιώθουμε έτοιμοι. Όμως ο Λέων διδάσκει την υπομονή και την εσωτερική γαλήνη όταν το χάος κυμαίνεται γύρω μας. Οπότε εκτός αν υπάρχουν έντονες ενδείξεις μέσα από τις διελεύσεις στον γενέθλιο, τώρα δεν είναι η κατάλληλη εποχή να βιαστούμε προς τα μπρος. Αντίθετα είναι ιδανικές μέρες να κατεβάσουμε ταχύτητα, να αναζητήσουμε εσωτερικά την δική μας αλήθεια, να συντονιστούμε με την ησυχία, την απαλότητα και το ένστικτο που ανεξαρτήτως ζωδίου ο ανάδρομος Ερμής πάντα αναδύει.

 

Ναι, ο Αύγουστος θα είναι δύσκολος, αλλά εκεί προς το τέλος του που θα έχουν επανέρθει σε ορθή πορεία Ερμής, Άρης και θα έχουν ολοκληρωθεί πλέον οι εκλείψεις, η ενέργεια θα γίνει πιο ομαλή, τα πράγματα θα ξεκινήσουν να επιστρέφουν σε μια νηνεμία ταιριαστή της εποχής. Τότε θα κατανοήσουμε καλύτερα όσα τώρα συμβαίνουν, με καθαρό μυαλό θα κοιτάξουμε πίσω με νεοαποκτηθείσα διαύγεια καταφέρνοντας να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να συλλέξουμε την απαραίτητη εμπειρία ώστε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.