Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ολική Έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/07/Ολική-Έκλειψη-Σελήνης-Σεληνιακή-Ιουλιος-Καλοκαίρι-σχέσεις-Άρης-ανάδρομοι-Υδροχόος.jpg

Τι έκλειψη!

Η δεύτερη από τις 3 εκλείψεις του Καλοκαιριού είναι ολική έκλειψη Σελήνης και παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον! Αρχικά ας συμβουλέψω κάτι: δείτε την! Ανεβείτε κάπου ψηλά, μακριά από τα φώτα της πόλης με καλή παρέα και απολαύστε την ομορφιά του φαινομένου! Η ολική έκλειψη Σελήνης αν και δεν είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο, τώρα είναι πλήρως ορατή από την Ελλάδα και την Κύπρο (ακόμα εντονότερα από την Κύπρο) και μάλιστα για πολύ μεγάλη διάρκεια συγκριτικά με τις περισσότερες εκλείψεις. Το βράδυ της Παρασκευής 27.07 το φεγγάρι θα κοκκινίσει από τις 10:30 έως τις 12:13, φτάνοντας στο αποκορύφωμα της έκλειψής του στις 23:21. Συνολικά για 103 λεπτά, πρόκειται για μια πολύ πολύ μεγάλη χρονικά έκλειψη. Και αυτό έχει σημασία όχι μόνο επειδή είναι ευκαιρία για εμάς να το απολαύσουμε (που σίγουρα είναι!) αλλά κι επειδή η διάρκεια μιας έκλειψης είναι ανάλογη με την διάρκεια που έπειτα θα μας επηρεάζει.

Διάβασε το άρθρο για την προηγούμενη έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο

Να θυμίσω πριν περάσω στα αστρολογικά της χαρακτηριστικά, πως μια έκλειψη Σελήνης συμβαίνει όταν σε ημέρα Πανσελήνου (άρα ναι – στις 27.07 το φεγγάρι είναι ολόγιομο κόκκινο), η Γη βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα και στην ίδια ευθεία με τον Ήλιο και τη Σελήνη, ρίχνοντας τη σκιά της στη δεύτερη, εμποδίζοντας ουσιαστικά για λίγο το φως του Ήλιου να περάσει.

 

Η πανσέληνος/έκλειψη βρίσκεται στον Υδροχόο σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό και τον ανάδρομο Άρη. Ο Άρης είναι ανάδρομος από τις 27.06 και έχει κλονίσει διάφορες σχέσεις, απαιτεί ξεκαθαρίσματα στις ερωτικές, ταράσσει την ισορροπία στις φιλικές και στην ιδανική του περίπτωση, βοηθά να συγκροτήσουμε αρμονικότερη σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό, σε ευθυγράμμιση με τα θέλω μας. Είναι αρκετά κουραστικό συχνά να έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν ανάδρομο Άρη και όσο ο καιρός που παραμένει έτσι μεγαλώνει, η συναισθηματική εξάντληση που προκαλεί αυξάνεται. Τώρα, με την ολική Σεληνιακή έκλειψη, ο ανάδρομος Άρης τονίζεται και είναι δυσκολότερο να τον διαχειριστούμε.

 

Στη πράξη αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα και την επιρροή που ασκεί η έκλειψη στον κάθε γενέθλιο χάρτη. Πάντως είναι αναμενόμενο να μας ενοχλεί μια αποπνικτική ρουτίνα, να αισθανόμαστε σαν να πνιγόμαστε έχοντας αμελήσει την εσωτερική μας φλόγα – να αναζητάμε ταυτόχρονα μανιωδώς επανασύνδεση μαζί της.

 

Ο κυβερνήτης της έκλειψης είναι ο Ουρανός και μαζί του σχηματίζουν Ταυ τετράγωνο ο Ήλιος με τη Σελήνη, είναι σαν όλη η ενέργεια να εκτονώνεται δηλαδή μέσω του πλανήτη Ουρανού από τον Ταύρο. Στην πιο ακατέργαστη μορφή της η ενέργεια αυτή μπορεί να εκδηλωθεί απότομα και άτσαλα μέσα από επιθετικότητα και νευρική ένταση. Αντιπαραθέσεις που πραγματοποιούνται κοντά στην έκλειψη δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα πέραν της καταστροφής, φέρνουν μόνο δυσαρέσκεια και συνιστώ να αποφεύγονται.

 

Ο ανάδρομος Άρης δεν είναι ο μοναδικός λόγος που χρειάζεται να προσέξουμε για εκρήξεις θυμού και μεγάλα λόγια που στη συνέχεια λογικά θα μετανιώσουμε. Ο Ερμής ξεκινά την (φαινομενική πάντα) ανάδρομη πορεία του στον Λέοντα μια μέρα πριν την έκλειψη, δυσκολεύοντας την επικοινωνία, βάζοντας φρένο στην εξέλιξη, επικεντρώνοντας τη προσοχή μας στην διόρθωση του παρελθόντος παρά την εκκίνηση του μέλλοντος. Αυτό ισχύει επιπλέον καθώς η έντονη ενέργεια των ανάδρομων επιμένει, αφού εκτός του Ερμή και του Άρη ανάδρομοι είναι επίσης ο Κρόνος, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. Υπάρχει μια αίσθηση μπλοκαρίσματος στην ατμόσφαιρα και η Καλοκαιρινή ατμόσφαιρα ηρεμίας μετατρέπεται εύκολα σε απάθεια και μια αίσθηση σαν η ζωή να μας προσπερνά.

 

Υπάρχουν φυσικά αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ολική έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο! Ο κυριότερος είναι ακολουθώντας την ανάγκη για εσωτερική καθοδήγηση. Φυσικά και είναι δύσκολο, η πρώτη αντίδρασή μας στη πρόοδο είναι η επανάσταση. Η έκλειψη δεν δημιουργεί, όσο εντείνει μια προϋπάρχουσα ένταση που εκκινεί τη στιγμή που ξεκινάμε να δουλεύουμε για ένα όραμα, προς την εκπλήρωση ενός ονείρου που ακόμα δεν κατανοούμε πλήρως. Αυτές οι δυναμικές που κυριαρχούν οδηγούν αρκετούς στη κατεύθυνση που υποδεικνύει πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτή είναι μια απαρχαιωμένη (και κάπως πατριαρχική) σκέψη πως το αποτέλεσμα με κάποιον μαγικό τρόπο θα έχει διαφορετική δόνηση από τη διαδρομή που οδήγησε σε αυτό. Η ικανότητα να σχεδιάζουμε το μέλλον και να προσπαθούμε σταδιακά προς την επίτευξή του δημιουργεί μια ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ του παρόντος και του μέλλοντος. Και δεν βοηθά να θρέφουμε ψευδαισθήσεις, η συχνότητα της δράσης δημιουργεί το μέλλον στο οποίο θέλουμε να προχωρήσουμε. Είναι σημαντικό αυτό! Συχνά επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στον στόχο που δεν λαμβάνουμε υπόψη μας το μεγαλείο της διαδρομής.

Υπάρχει και κάτι ακόμα: Η έννοια της ελευθερίας του Υδροχόου και του Ουρανού έχει διττή σημασία και ταλαντεύεται ανάμεσα στην ελευθερία να κάνουμε ότι θέλουμε και την ελευθερία να χαλαρώσουμε με όσα έχουμε ήδη. Αξίζει να δώσει κανείς προσοχή: το σημαντικό είναι αν θέλει κανείς πραγματικά να φτάσει στον προορισμό του αξιοποιώντας όσα ήδη έχει με τρόπο που μέσα του να διατηρηθεί η αρμονία, να παραμείνει αυθεντικός στην ηθική και στις αρχές του. Και τι γίνεται με το τρίγωνο ακριβείας της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα που τείνει να βάζει την απόλαυση πάνω από το γνώριμο ήθος; Αν υπάρξει κάποιο ηθικό δίλημμα αυτές τις μέρες που αφορά την απόλαυση/ προσωπική αξία και τις γενικότερες αξίες από την άλλη, τότε ας θυμόμαστε πως το πώς οι άλλοι μας συμπεριφέρονται σχετίζεται με όσα εκπέμπουμε εμείς οι ίδιοι. Τι θέλω να ακτινοβολώ και να μου επιστρέφεται;

 

Τέλος, η Σελήνη και ο Ήλιος σχηματίζουν όψεις με τον Χείρωνα από τον Κριό κατά την έκλειψη, κάτι που σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του Νότιου Δεσμού της Σελήνης και των ανάδρομων με παρακινεί να μιλήσω για επανάληψη τραυματικών παρελθοντικών εμπειριών. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει και βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση με κάτι οδυνηρό που έχουμε ήδη περάσει, σημαίνει πως έχουμε ακόμα να διδαχτούμε κι άλλα από αυτό. Είναι επίπονο, απαιτεί αυτογνωσία για να αναγνωρίσουμε την επανάληψη του μοτίβου και είναι ξεκάθαρο σημάδι πως καρμικά δεν έχουμε διδαχτεί το συγκεκριμένο μάθημα. Δεν πειράζει. Γι’ αυτό είναι καρμικά μαθήματα γιατί χρειάζονται ίσως και μια ολόκληρη ζωή προκειμένου να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε σωστά. Αλλά όταν παρουσιάζεται ευκαιρία να αναδυθούμε έξω από τον κύκλο που μας επιστρέφει ξανά και ξανά στα ίδια, τότε θεωρώ πως χρειάζεται να την εκμεταλλευτούμε. Ας δούμε: τι είναι αυτό που πραγματικά με πληγώνει; γιατί εξακολουθώ να ελκύομαι από αυτό; μπορώ να ονειρευτώ τους στόχους μου απεξαρτημένος από το ίδιο λάθος; Γιατί πιστεύω πως με καθορίζει από τη στιγμή που είμαι τόσο πολυδιάστατη προσωπικότητα για να μπορέσει να με προσδιορίσει κάτι συγκεκριμένο μοναχά;

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.