Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/11/ανάδρομος-Ερμής-στον-Σκορπιό-Νοέμβριος-επανάληψη-αρ΄χετυπο-Πλούτωνας-Φαίδρα-Θεολόγη-προβλέψεις-ζώδια.jpg

Ο Ερμής έχει ήδη ξεκινήσει την ανάδρομή του πορεία στον Σκορπιό και θα παραμείνει ανάδρομος έως τις 20 Νοεμβρίου. Άρα μιλάμε για περίπου έναν μήνα με ανάδρομο Ερμή – και μάλιστα στον Σκορπιό! Ας δούμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη:

 

Όταν ο Ερμής (ή οποιοσδήποτε άλλος πλανήτης) λέμε πως είναι ανάδρομος, περνά από συγκεκριμένες μοίρες του ζωδιακού 3 φορές. Την πρώτη κανονικά, την δεύτερη ως ανάδρομος επιστρέφοντας και την τρίτη και τελευταία έχοντας επανέλθει στην ορθή του πορεία. Αξίζει να σημειώσω και πάλι πως ο Ερμής δεν κινείται πραγματικά ανάποδα ως πλανητικό σώμα, η ανάδρομη κίνηση αυτή γίνεται έτσι αντιληπτή από την οπτική της Γης.

 

Τώρα, αντί ο Ερμής να ολοκλήρωνε το ταξίδι του στον Σκορπιό ώστε να προχωρήσει στον Τοξότη που είναι το επόμενο ζώδιο, τον βλέπουμε να ελαττώνει ταχύτητα, να σταματά (όταν είναι στάσιμος για λίγο) και μετά να εμφανίζεται να ταξιδεύει προς τα πίσω, ανάποδα στον ζωδιακό στις μοίρες του Σκρπιού που μόλις ακούμπησε. Μετά ξανά, ο Ερμής θα ελαττώσει ταχύτητα, θα ακινητοποιηθεί ώστε να επανέλθει στην ορθή του πορεία και να περάσει από τις ίδιες μοίρες του Σκορπιού για 3η φορά.

 

Το 3 είναι μαγικός αριθμός ο οποίος επαναλαμβάνεται συνέχεια σε κάθε είδους μυθολογία ή λαογραφία. Τρεις επιλογές, τρεις δοκιμασίες, τρεις πόρτες κλπ. Όταν λοιπόν ο αγγελιοφόρος πλανήτης (Ερμής), τονίζει ένα μέρος του ζωδιακού 3 φορές, η πιο βασική έκφραση είναι να βιώνουμε έναν συγχρονισμό στα μηνύματα που λαμβάνουμε. Δηλαδή φαίνεται πως εμφανίζεται το ίδιο μήνυμα αρκετές φορές, έστω κι αν το κάνει με λίγο διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Όπως και να ‘χει είναι σαν το βασικό, το κύριο μήνυμα να εκπέμπει μια ηχώ. Για παράδειγμα: “Δεν διεκδίκησα τα χρήματα που άξιζα.Ίσως δεν τα κατάφερα την πρώτη φορά, ο ανάδρομος Ερμής θα με ξαναφέρει αντιμέτωπο ακόμα 2 φορές σε ένα παρόμοιο σκηνικό έτσι ώστε να με δοκιμάσει και να μου δώσει την ευκαιρία να γίνω μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Αυτή είναι η βασική και συχνά πιο πνευματική πλευρά του ανάδρομου Ερμή στην οποία χρειάζεται να συγχρονιστούμε. Ποιο μήνυμα φέρνει στην ζωή μας έτσι έντονα και επαναλαμβανόμενα τώρα ο ανάδρομος Ερμής; Γιατί οι περιστάσεις έχουν συγχρονιστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να λαμβάνουμε συνέχεια το ίδιο μήνυμα; Ο ανάδρομος Ερμής “παίζει” (γιατί είναι παιχνιδιάρικο αρχέτυπο να λέμε την αλήθεια) με τις άμεσες εμπειρίες που βιώνουμε και αποφάσεις που λαμβάνουμε – ας παρατηρήσουμε τον συγχρονισμό που τώρα λαμβάνει μέρος.

 

Ο ανάδρομος Ερμής τώρα προκαλεί άγχος και φοβίες για τους περισσότερους – ειδικά αν κάποιος δεν είναι εξοικειωμένος με την ενέργεια του Σκορπιού ή δεν έχει έντονο Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη του. Ο ανάδρομος Ερμής μας γεμίζει με ανησυχίες. Δεν χρειάζεται να υποκρινόμαστε πως αυτές δεν υπάρχουν. Το να συγκεντρώνουμε το μυαλό σε κάτι πιο θετικό είναι πραγματικά πάρα πολύ βοηθητικό αλλά δεν είναι πάντα η απάντηση. Αν έχεις ένα όνειρο που σε κυνηγάει ένα τέρας άλλωστε, η λύτρωση του ονείρου έρχεται μόνο όταν σταματάς και αντιμετωπίζεις το τέρας κατάματα. Έτσι και τώρα, ας σκεφτούμε τι θα γίνει αν αντί να υπεκφεύγουμε όσα μας φοβίζουν ή έχουμε κρύψει επειδή είναι “άσχημες” καταστάσεις, τα αντιμετωπίσουμε καθαρά; Αν σταθούμε αντιμέτωποι στα άγχη και τις ανησυχίες και τις ρωτήσουμε “γιατί είσαι εδώ; τι εξυπηρετείς στην ζωή μου;”

 

Τον κάθε έναν από εμάς επηρεάζει διαφορετικά η συγκεκριμένη αναδρόμηση του Ερμή, ανάλογα με το πως στέκεται στον γενέθλιο χάρτη και τι ενεργοποιεί. Όμως έτσι γενικά, ας θυμόμαστε πως επειδή είναι και στον Σκορπιό, μας ζητά να έρθουμε σε επαφή με τα πιο σκοτεινά μέρη του εαυτού μας, να τα γνωρίσουμε, να τα αποδεχτούμε. Για παράδειγμα, το να είναι κάποιος λαίμαργος, δίχως μέτρο στο φαγητό, είναι μια σκιά που τον βλάπτει και χρειάζεται να την δουλέψει. Είναι μια κακιά συνήθεια που έχει εμποτιστεί πλέον, έχει αναδυθεί από το ασυνείδητο στο συνειδητό (ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό είναι αυτός), έχοντας γίνει μέρος της καθημερινότητας. Μπορεί να λέμε πως με ανάδρομο Ερμή δεν ευνοούνται τα νέα ξεκινήματα (μια νέα δουλειά, σχέση, μετακόμιση κλπ), όμως ευνοείται να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας. Να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω σε έναν πιο θετικό και επιθυμητό τρόπο ζωής. Ή να επανέλθουμε σε μια παρελθοντική θετική συνήθεια, για παράδειγμα να ξαναβάλουμε την καθημερινή γυμναστική στην ζωή μας.

 

Αυτός είναι ο ανάδρομος Ερμής πολύ παραπάνω από την δυσκολία της επικοινωνίας ή τις ερωτικές επανασυνδέσεις. Σίγουρα αυτά ισχύουν, αλλά η ουσία του βρίσκεται σε όσα βλέπουμε μπροστά μας ξανά και ξανά και χρειάζεται πλέον να τα δουλέψουμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι.

 

Αν θες να μάθεις πως εκφράζεται στον δικό σου γενέθλιο η συγκεκριμένη αναδρόμηση του Ερμή, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου ΕΔΩ για να κλείσουμε ένα σύντομο και επεξηγηματικό ραντεβού μισής ώρας μέσω skype στο οποίο θα συζητήσουμε γενικά όλο το διάστημα του ανάδρομου, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές σε όσα σε απασχολούν.

Δες επίσης: ο Ερμής στα 12 ζώδια

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.