Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/11/Πανσέληνος-Ταύρος-Εστία-Vesta-συναισθήματα-προβλέψεις-Σκορπιός-ανάδρομος-Ερμής-Φαίδρα-Θεολόγη-Κύπρος-Ελλάδα.jpg

Κάθε φορά που έχουμε Πανσέληνο, η Σελήνη στέκεται ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο στον ζωδιακό και φωτίζεται ολόκληρη! Τώρα η Σελήνη βρίσκεται στον Ταύρο, σε σύνοδο με τον αστεροειδή Vesta. Απέναντί τους συναντάμε τον Ήλιο στον Σκορπιό σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή.

Λοιπές όψεις: ταυτόχρονα, το δίδυμο Σελήνη-Εστία (το Ελληνικό όνομα του αστεροειδή Vesta), σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, ενώ από απέναντι Ήλιος – Ερμή σχηματίζουν τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και εξάγωνο με τον Πλούτωνα.

Περισσότερα για την Εστία (Vesta)

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Κάτι να ακούτε όσο διαβάζετε το άρθρο…

 

Μπορούμε να μιλήσουμε για μία Πανσέληνο που αφορά κλεισίματα κύκλων. Κάτι που συμβαίνει τις περισσότερες φορές που έχουμε Πανσέληνο. Όμως η συγκεκριμένη ενέργεια φαίνεται πως σέβεται ιδιαίτερα την συνήθεια αυτή, μιας που δείχνει ξεκάθαρα πως πολλά είναι έτοιμα να τερματίσουν, ειδικά όταν πλέον δεν μας ικανοποιούν. Αυτό σημαίνει στην πράξη πως θα δούμε σχέσεις να τελειώνουν όταν προκαλούν περισσότερο άγχος παρά προσφέρουν υποστήριξη και ευχαρίστηση. Θα δούμε παραιτήσεις και απολύσεις σε δουλειές εκεί που κάποιος μόνο έδινε δίχως να αισθάνεται πως ανταμειβόταν κατάλληλα. Το θέμα των ημερών είναι “το τέλος” από όσα δεν μας κάλυπταν, από εκείνα που δεν συνεισφέρουν στην προσωπική, ψυχική εξέλιξη.

 

Κάθε τέλος είναι απλά μία αρχή. Και όχι απλά με την έννοια πως όταν ένα κεφάλαιο κλείνει, ένα άλλο ξεκινά. Φυσικά και αυτό ισχύει, αλλά όπως το βλέπω τώρα μέσα από τις ενέργειες του χάρτη, είναι πως το ίδιο το τέλος προκαλεί ένα νέο ξεκίνημα. Σαν να είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει κάποιος να βάλει τις ανάγκες του πάνω από του άλλου, η πρώτη φορά που εκτιμά αρκετά τον εαυτό του ώστε να καταλάβει όταν δεν συμβαδίζει με το καρμικό του μονοπάτι. Το ίδιο το τέλος είναι κάτι πρωτάκουστο, ένα νέο ξεκίνημα συμπεριφοράς.

 

Με την Πανσέληνο στον Ταύρο μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο κατά το οποίο αισθανόμαστε καλά μέσα μας, στο σώμα και στην καρδιά μας. Όταν μας περικλείει αυτό το συναίσθημα μπορούμε να δεχτούμε ευκολότερα τα Συμπαντικά δώρα που λαμβάνουμε συνέχεια. Αισθανόμαστε καλά, πως μας αξίζουν. Μας κυριεύει μια επιθυμία πως μπορούμε να εμπιστευτούμε την αφθονία της ζωής και να δεχτούμε την καλοσύνη των γύρω μας. Δηλαδή η ορμή του Ταύρου σε συνδυασμό και με την Εστία προκαλεί ώθηση στην αυτοεκτίμηση. Αυτό μπορούμε όλοι να το αξιοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό! Ειδικά όσοι έχουν δύσκολες όψεις στον γενέθλιο Ήλιου-Κρόνου ή Σελήνη-Κρόνου, η Πανσέληνος αυτή μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση να ξεμπλοκάρουμε από κατώτερα συναισθήματα. Μας δίνει την δυνατότητα να εστιάζουμε στις εγγενείς δυνατότητές μας, να εκτιμούμε την αφθονία της ζωής μας. Να μην ντρεπόμαστε για τα θετικά που μας συμβαίνουν, αλλά να τα αξιοποιούμε!

 

Υπάρχει μια αστρολογική μελέτη που προσφέρω η οποία διευκολύνει την αντιμετώπιση των συναισθημάτων. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους Καρκίνους και όσους έχουν ωροσκόπο εκεί. Βασίζεται στον γενέθλιο χάρτη και εν συντομία δείχνει με ποιόν τρόπο και από που προέρχεται η δυσκολία διαχείρισης των συναισθημάτων στον κάθε έναν. Και φυσικά προσφέρει εξατομικευμένους τρόπους αντιμετώπισης για τον κάθε έναν. Τόσο με πνευματικούς, όσο και με πρακτικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να δυσκολεύεται να διαχειριστεί μια μακροχρόνια σχέση γιατί αισθάνεται πως τον πνίγει. Ο γενέθλιος χάρτης δεν αναγνωρίζει απλώς την δυσκολία αυτή, αλλά προσφέρει και την λύση. Η φετινή Πανσέληνος του Νοέμβρη είναι ύμνος στην μελέτη αυτή, καθώς εξυμνεί την αυτοεκτίμηση έναντι των μπερδεμένων συναισθημάτων, τον πυρήνα της δουλειάς που κάνουμε κάθε φορά, προσαρμόζοντάς την στον κάθε γενέθλιο.

Ο Sabian συμβολισμός της μοίρας της Πανσελήνου έχει το νόημα: Wisps Of Winglike Clouds Streaming Across The Sky”, δείχνοντας την ευκολία με την οποία όλα κινούνται γύρω μας – κάτι που έρχεται σε κόντρα με όσα ξέρουμε για τον ανάδρομο Ερμή των ημερών, ε; Κι όμως, τώρα τις ημέρες κοντά στην Πανσέληνο, η ενέργειά της παίρνει τον έλεγχο και κατευνάζει σημαντικά την οπισθοχώρηση που ο ανάδρομος Ερμής συνήθως φέρνει. Κάτι μας σπρώχνει μπροστά, προς την έμπνευση, την αλλαγή. Ακόμα κι αν είναι από δυνάμεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε (Κρόνος εξάγωνο Ποσειδώνας). Η εικόνα που περιγράφει ο Sabian συμβολισμός σχετίζεται επίσης με την ρευστότητα των καταστάσεων. Το πόσο κάθε τι είναι προσωρινό, κάθε ευκαιρία είναι διαθέσιμη για περιορισμένο διάστημα πριν προχωρήσει, όπως τα σύννεφα που ταξιδεύουν γοργά αλλάζοντας συνεχώς μορφές.

 

Ας μην αφήσουμε τις ευκαιρίες να μας προσπεράσουν. Ας κάνουμε κάτι πρωτοπόρο, ας βάλουμε τέλος σε αυτό που δεν μας ικανοποιεί αλλά μας φθείρει ψυχικά. Και ίσως καταφέρουμε να μας γίνει συνήθεια να βάζουμε τις ανάγκες και τα θέλω μας πιο ψηλά.

Περισσότερα για τον ανάδρομο Ερμή στον Σκορπιό

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.