Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/11/αναδρομος-Ερμής-Τοξότης-Κρόνος-Δεκέμβριος-συμβουλές-αστρολογία-ζώδια-Ωροσκόπος.jpg

Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε πως η εν λόγω αναδρόμηση του Ερμή πρόκειται να είναι η τελευταία για φέτος! Από τις 04 έως και τις 22/12 η ενέργεια του αγγελιοφόρου των θεών στρέφεται εσωτερικά και μας κάνει να σκεφτούμε ολόκληρο το έτος που τώρα τελειώνει. Ναι, κάθε φορά που ο Ερμής είναι ανάδρομος μας παροτρύνει να επισκεφθούμε το παρελθόν, αποκομίζοντας νέες πληροφορίες, παρατηρώντας καλύτερα τις καταστάσεις που προηγήθηκαν. Πως ήταν το 2017 για εσένα;

 

Κάθε φορά που ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος μας επιτρέπει να ξεσκεπάσουμε θαμμένες αλήθειες και να παρατηρήσουμε επαναλαμβανόμενα μοτίβα της ύπαρξής μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να «ξεμπλοκάρουμε», να τα ξεπεράσουμε ώστε να συνεχίσουμε το μονοπάτι μας. Πολλοί φοβούνται τον ανάδρομο Ερμή καθώς φέρνει συχνά καθυστερήσεις, ασυνεννοησία και επιπλοκές στις ηλεκτρονικές συσκευές, όμως στη πραγματικότητα ο ανάδρομος Ερμής είναι δώρο, μια ευκαιρία που μας δίνει η ζωή να έρθουμε σε επαφή με το υποσυνείδητό μας ή ακόμα (ειδικά στη συγκεκριμένη αναδρόμησή του) και να ευθυγραμμιστούμε με κάτι ανώτερο το οποίο μας καθοδηγεί. Μας βοηθά τελικά να επικοινωνήσουμε με τα κρυμμένα σημεία του μυαλού μας έτσι ώστε να αποκτήσουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτογνωσία.

 

Τι το ξεχωριστό έχει αυτή η συγκεκριμένη ανάδρομη κίνηση του Ερμή; Ξεκινάει στον απόηχο της Πανσελήνου των Διδύμων και ολοκληρώνεται με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Και οι δυο αυτές ενέργειες σχετίζονται με κλεισίματα, έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση έργων. Οπότε, κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη – έως τις 22/12 τουλάχιστον που ο Ερμής παραμένει ανάδρομος και ο Ήλιος μαζί με τον Κρόνο βρίσκονται ακόμα στον Τοξότη – ολοκληρώνεται ένας κύκλος αρκετά επιδεικτικά θα έλεγα. Με την σχεδόν ταυτόχρονη αποχώρηση του Ήλιο με τον Κρόνο από τον Τοξότη κατά την Φθινοπωρινή Ισημερία και την τότε ορθοδρόμηση του Ερμή, οι εβδομάδες μέχρι τότε είναι το τελευταίο σκαλοπάτι. Μας δίνεται ευκαιρία να λύσουμε εκκρεμότητες και να απελευθερωθούμε ταυτόχρονα από όσα μας κρατάνε ακόμα δέσμιους στο παρελθόν.

 

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε την επικείμενη αναδρόμηση του Ερμή;

Με το να αντιληφθούμε και να απελευθερωθούμε από τα ψυχικά μπλοκαρίσματα σκέψης στα οποία μπλεχτήκαμε το 2017. Απορρίπτοντας τρόπους σκέψης και τεχνικές οι οποίες δεν αποδίδουν, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να δεχτεί το φρέσκο 2018 με νέα προοπτική, ανοιχτό στις εμπειρίες και τα δώρα που του επιφυλάσσει το Σύμπαν.

 

Μια συμβουλή ακόμα: Καθώς ο Τοξότης είναι πολυμήχανος, ενώ η ενέργεια της σκέψης (Ερμής) τώρα καταλαγιάζει, αποφύγετε να ασχολείστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα ή να κρατάτε αρκετά μέτωπα ανοιχτά. Είναι που είναι δύσκολο να στρέψουμε τη προσοχή μας σε πολλές κατευθύνσεις την ίδια στιγμή, ο ανάδρομος Ερμής δυσκολεύει επιπλέον τέτοιες προσπάθειες.

Διάβασε περισσότερα για τον Ερμή στον Τοξότη ΕΔΩ

Ποια ζώδια επηρεάζει; Μα όλους φυσικά! Όπως κάθε διέλευση έχει αντίκτυπο σε όλους μας αν και ο τρόπος που η ενέργεια αντικατοπτρίζεται μέσα από το πρίσμα του γενέθλιου χάρτη μας διαφέρει αρκετά. Πάντως, λόγω και του ζωδίου που συναντάμε τώρα τον Ερμή (Τοξότης), επηρεάζει ιδιαίτερα Τοξότες, Ιχθύες, Διδύμους και Παρθένους (καθώς είναι και κυβερνήτης των δυο τελευταίων). Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν Κριοί και Ζυγοί ειδικά σε ό,τι αφορά υπογραφές, συμβόλαια, προσλήψεις και συμφωνίες.

 

Κάτι τελευταίο: Όλοι έχουμε τις απόψεις μας και αρκετά συχνά είναι αναζωογονητικό να τις εκφράζουμε προφορικά – ίσως και με μια δόση αυταρχισμού – η ένταση δημιουργείται όταν αισθανόμαστε πως δεν διαθέτουμε αρκετή υποστήριξη στις ιδέες μας από τους γύρω μας. Ίσως ακόμα και η ίδια η εκάστοτε ομιλία να έχει συνέπειες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ορισμένες ιδέες μπορεί να είναι για εμάς ξεκάθαρες αλήθειες αλλά μπορεί να μην είναι πλήρως ανεπτυγμένες ώστε να εκφραστούν σε ευρύ κοινό. Τότε η σωστή πρακτική είναι να τις προστατεύουμε μέχρι να ωριμάσουν είτε οι ιδέες, είτε το ακροατήριο.

Παρόλο που τονίζω το να είμαστε προσεκτικοί σε αρκετά ζητήματα με τον ανάδρομο Ερμή στον Τοξότη, δεν μπορώ να παραλείψω πως γεννάται μια αίσθηση επιτακτικής ανάγκης για δράση. Κάτι μέσα μας μοιάζει να μας παρακινεί στο να κοιτάξουμε μπροστά, να επικεντρωθούμε στο μέλλον. Τώρα ξαφνικά παρουσιάζονται ιδέες  και μας φαίνεται πως έχουμε την ενέργεια να τις υλοποιήσουμε. Εγώ δε θα σας πω να μην ξεκινήσετε τίποτα με ανάδρομο Ερμή, αλλά να το σκεφτείτε πολύ καλά αν είναι να το κάνετε. Είναι προτιμότερο τώρα να υπάρξει οργάνωση και πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε αργότερα όταν ο Ερμής θα επιστρέψει σε ορθή πορεία. Είναι σοφό να μετριάζουμε τον ενθουσιασμό του Τοξότη και να διπλοεξετάζουμε τις ιδέες του Ερμή δρώντας με ωριμότητα και σχέδιο – ποιότητες του Κρόνου. Και ναι – μια τέτοια δήλωση μπορεί να μην είναι καθόλου «σέξυ», όμως 09/12 ο Άρης θα περάσει στον Σκορπιό ανάβοντας τα αίματα και με το παραπάνω… περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα ακολουθήσουν σε νέο άρθρο..!

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.