Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αστεροειδής Ασκληπιός

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/Ασκληπιός-αστεροειδής-αστρολογία-θεραπεία-ιατρική-Χείρωνας-ζώδια-πλανήτες-αρχέτυπο-Φαίδρα-Θεολόγη.jpg

Ίσως γνωρίζεις τον Ασκληπιό, τον θεό της ιατρικής, από την Ελληνική μυθολογία; Γιός του Απόλλωνα και της θνητής Κορωνίς (ή η Αρσινόη). Όμως ο Ασκληπιός μεγάλωσε με τον κένταυρο Χείρωνα, ο οποίος του δίδαξε την τέχνη της θεραπείας και της ιατρικής. Το αρχέτυπο του Ασκληπιού συνδέεται λοιπόν στενά με τα αρχέτυπα του Απόλλωνα και του Χείρωνα και είναι αρκετά σημαντικό στον γενέθλιο χάρτη, όπως επίσης στην πολιτική και στην ιατρική αστρολογία.

 

Σύμβολό του έχει την γνωστή “Ράβδος του Ασκληπιού” που είναι ουσιαστικά μια ψηλή ράβδος γύρω από την οποία είναι τυλιγμένο ένα φίδι (κι ας μην την μπερδεύουμε με το κηρύκειο του Ερμή στο οποίο τυλίγονται δύο φίδια). Τα φίδια είναι ζώα (ερπετά) τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο για να σκοτώσουν, όσο και να θεραπεύσουν. Το δηλητήριό τους χρησιμοποιείται συχνά και ως αντίδοτο άλλωστε. Και πριν ο Χριστιανισμός δυσφημίσει το φίδι, τα φίδια θεωρούνταν ιερά, σύμβολα σοφίας και θεραπείας. Μπορεί στον κήπο της Εδέμ το φίδι να δελεάζει την Εύα να δαγκώσει τον απαγορευμένο καρπό από το δέντρο της Γνώσης, όμως πολύ παλαιότερα έχουμε πολλές περιπτώσεις ιερών φιδιών. Στο κινέζικο ωροσκόπιο για παράδειγμα, το φίδι είναι ένα από τα 12 ιερά ζώα που απάντησαν στο κάλεσμα του Δημιουργού. Το φίδι άλλωστε βρίσκεται τόσο κοντά στο έδαφος, συνδεδεμένο με την μητέρα Γη, που η αντίληψη και η αίσθησή του είναι αυξημένη. Το φίδι συναντάμε επίσης στην Ινδική και στην Αιγυπτιακή μυθολογία ακόμα νωρίτερα ως κάτι ιερό, ένα σύμβολο θεραπείας και γνώσης. Το φίδι που τρώει τον εαυτό του είναι επίσης ο λεγόμενος “Ουραοβόρος όφις”, ένα σύμβολο του άπειρου, της διαρκούς συνέχειας, της ανανέωσης και της αναγέννησης.

 

Δες που βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη σου ο Ασκληπιός μέσα από μια ιστοσελίδα όπως ΕΔΩ αναζητώντας τον αστεροειδή Νο.1027 (Αesculapia) ή αν δυσκολεύεσαι στείλε μου μήνυμα με θέμα “Ασκληπιός” με τα στοιχεία γέννησής σου να σε βοηθήσω 💙

 

Αυτό που αναζητούμε στην θέση του αστεροειδή, είναι αν βρίσκεται σε πολύ στενή όψη (μέχρι 1 μοίρα) με κάποια γωνία του χάρτη ή με κάποιον γενέθλιο πλανήτη. Σας εκλιπαρώ μην φοβηθείτε αν κάτι τέτοιο συμβαίνει. Τίποτα στον γενέθλιο χάρτη δεν σηματοδοτεί καταστροφή. Είναι όλα τάσεις έτσι ώστε να κερδίσουμε αυτογνωσία και να εξελιχθούμε. Μάλιστα, ο αστεροειδής δεν είναι ένδειξη ασθένειας. Ο Ασκληπιός είναι ο θεός της ιατρικής, οπότε δείχνει σε έναν γενέθλιο με ποιους τρόπους είναι πιο εύκολο ο κάθε ένας μας να θεραπευτεί. Ποιες θεραπείες μας ταιριάζουν, ποιες μέθοδοι, φυσικοί και πνευματικοί βρίσκονται πιο κοντά ενεργειακά με τον κάθε έναν μας. Χρειάζεται πάντα να εξετάζεται -όπως όλα στην αστρολογία- σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες θέσεις και όψεις, αλλά παρακάτω δίνω ορισμένα παραδείγματα τα οποία καλό είναι να μην ακολουθούνται έναντι της ιατρικής γνώμης – ναι; Θεωρώ πως όλοι καταλαβαίνουμε πως σκοπός της ιατρικής αστρολογίας είναι να παρέχει συμβουλές και κατεύθυνση, όχι να αντικαθιστά τις ιατρικές γνωματεύσεις.

 

Παραδείγματα ανάμειξης του Ασκληπιού με προσωπικούς πλανήτες:

Ασκληπιός – Ποσειδώνας: Μια τέτοια ανάμειξη δείχνει πως ο διαλογισμός και ο μέθοδοι οραματισμού μπορούν να αξιοποιηθούν αρκετά αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση ποικίλων καταστάσεων. Επίσης, επειδή ο Ποσειδώνας κυβερνά το νερό, η ανάμειξη των δύο αρχετύπων από οποιαδήποτε όψη, είναι ένδειξη πως τα θερμά ή τα ψυχρά λουτρά βοηθούν.

 

Ασκληπιός – Δίας: Αντίστοιχα με παραπάνω, αντί για τα νερά ο Δίας κυβερνά την φωτιά, οπότε μια όψη ανάμεσά τους δείχνει πως βοηθά η σάουνα ή αντίστοιχα η κρυοσάουνα – ανάλογα τα ζώδια που συναντάμε τα δύο αρχέτυπα κάθε φορά.

 

Ασκληπιός – Πλούτωνας: Ο τρίτος από τα 3 Ολύμπια αδέλφια που μοίρασαν τον κόσμο, ο Πλούτωνας, όταν συναντά τον αστεροειδή της ιατρικής δείχνει πως η θεραπεία έρχεται μέσα από δραστικές αλλαγές ζωής. Για παράδειγμα όταν κάποιος μετακομίζει ή αλλάζει δουλειά. Ευνοούνται επίσης ταντρικές τεχνικές, καθώς και ολική στροφή στην διατροφή προς πιο υγιεινό τρόπο θρέψης.

 

Ασκληπιός – Ερμής: Από τις πιο δύσκολες όψεις κατά την εμπειρία μου, καθώς απαιτείται αλλαγή του τρόπου σκέψης – κάτι που δύσκολα επιτυγχάνεται όταν κάποιος έχει συνηθίσει να σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο. Όταν το άτομο σκέφτεται την καταστροφή, καταστροφικά πράγματα συμβαίνουν. Και αντίστοιχα, όταν επικεντρώνεται σε σκέψεις θεραπείας και υγείας, αυτή ακριβώς προσελκύει.

 

Ασκληπιός – Άρης: Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά απλά! Ακόμα και σε πιο φαινομενικά δύσκολες όψεις (αλλά ισχυρές όπως τετράγωνο ή αντίθεση), η ανάμειξη των δύο αυτών αρχετύπων δείχνει ξεκάθαρα πως η γυμναστική ή η γιόγκα αποδεικνύονται τεράστια βοήθεια προς την θεραπεία. Είναι απαραίτητο το άτομο που έχει αυτήν την όψη να αφιερώνει χρόνο καθημερινά στην άσκηση, ακόμα κι αν πρόκειται για λίγο stretching ή περπάτημα. Οτιδήποτε κάνει το αίμα να κινείται και προωθεί την καλή κυκλοφορία.

 

⚠ Προσοχή! Υπάρχει ακόμα ένας αστεροειδής που βασίζεται στο Αρχέτυπο του Ασκληπιού και ανακαλύφθηκε πολύ αργότερα, ο Asclepius 4581. Επειδή όμως ανακαλύφθηκε μόλις το 1989 όταν πέρασε πολύ κοντά από την Γη, δεν γνωρίζουμε αρκετά για την αστρολογική του σημασία. Επιπλέον είναι αρκετά μικρότερος και δεν ανήκει στην βασική ζώνη αστεροειδών όπως ο Ασκληπιός στον οποίον αναφέρεται το άρθρο.

 

Επίσης δεν μπορώ να μην σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε όσοι γεννηθήκαμε Ελλάδα ή Κύπρο (ή έχουμε έστω επιρροή από τον Ελληνισμό) όταν μιλάμε για Αρχέτυπα που καταλαβαίνουμε αρκετά από μυθολογία μιας που την διδαχτήκαμε ήδη στο δημοτικό. Μπορεί να μην θυμούνται όλοι το ίδιο καλά, αλλά η γνώση είναι πιο εύκολα προσβάσιμη σε εμάς ώστε να κατανοήσουμε τα νοήματα των αρχετύπων. Ήμουν πάντα λάτρης της μυθολογίας, ακόμα μου αρέσει να την μελετάω και με βοηθά πάρα πολύ η γνώση αυτή στην αστρολογία, μιας που όλη αυτή η γλώσσα (της αστρολογίας) βασίζεται ξεκάθαρα στα Αρχέτυπα αυτά.

 

Περισσότερα για τον Απόλλωνα

Περισσότερα για τον Χείρωνα

 

Δες περισσότερους αστεροειδείς στο tag του Αστρολογικού Καπέλου ➡ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται περισσότεροι)

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.