Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/07/Μερική-Έκλειψη-Ηλίου-Καρκίνος-Πλούτωνας-Γιν-αστρολογία-προβλέψεις-ζώδια-ανάδρομοι.jpg

Στις 13.07 έχουμε την πρώτη έκλειψη του Καλοκαιριού (συνολικά θα είναι τρεις) και είναι μερική έκλειψη Ηλίου. Πραγματοποιείται με την Σελήνη και τον Ήλιο να βρίσκονται στην 20η μοίρα του Καρκίνου στις 05:47π.μ. Εκτός από την πρώτη έκλειψη του Καλοκαιριού αυτή είναι η πρώτη έκλειψη στον Καρκίνο από το 2009, η οποία εκκινεί έναν κύκλο εκλείψεων στον άξονα Καρκίνο – Αιγόκερω που θα διαρκέσει έως το 2020.

 

Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της έκλειψης αυτής είναι πως συμβαίνει στον 1ο οίκο για την Ελλάδα και πάνω στον Ωροσκόπο (σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο δηλαδή) από την οπτική της Κύπρου. Οπότε όσοι βρισκόμαστε ειδικά σε αυτές τις χώρες μας επηρεάζει έντονα, ενώ εμείς που είμαστε στη Κύπρο, λίγο περισσότερο.

 

Η Έκλειψη στον Καρκίνο αναδεικνύει την θηλυκή ενέργεια με το υδάτινο στοιχείο να υπερτερεί αναμφισβήτητα στον χάρτη και το Γήινο (το άλλο θηλυκό στοιχείο) να ακολουθεί αμέσως μετά. Άρα μιλάμε για μια έκλειψη η οποία εκφράζει χαρακτηριστικά του Γιν Καρκίνου, όπως η τρυφερότητα, το ένστικτο, η μαγεία, η ασφάλεια και η μητρότητα. Πως μας επηρεάζουν εμάς όλα αυτά;

 

Ανεξάρτητα από το ζώδιο που ανήκει ο καθένας, η ενέργεια του Καρκίνου τώρα είναι αυξημένη. Καθόλου τυχαία συναντάμε σε άτομα που ανήκουν στο ζώδιο αυτό ή που έχουν την ενέργεια του Καρκίνου έντονα ενεργοποιημένη στον γενέθλιο, να είναι πολύ δυναμικά. Ο Καρκίνος συμβολίζει την αρχή και το τέλος των κύκλων και αυτό είναι σημαντικό ειδικά τώρα με την έκλειψη έτσι ώστε να αναρωτηθούμε: Τι είναι ώρα να τελειώσει; Τι χρειάζεται να ξεκινήσει;

 

Ας προσέξουμε, καθώς με τον Άρη ανάδρομο, υπάρχει η τάση εκείνα που τελειώνουν να είναι προβληματικές σχέσεις, σχέσεις που δεν βασίζονται στην από κοινού συμπόρευση αλλά στη μόνιμη καταπίεση ή υποχώρηση του ενός μέλος. Αυτές οι σχέσεις μάλλον είναι όντως ώρα να τελειώνουν. Η έκλειψη δεν έχει καμία αντίρρηση ως προς αυτό. Ο καθωσπρεπισμός πάει περίπατο και η έκλειψη είναι ικανή να μας αφήσει είτε με μια αίσθηση απελευθέρωσης, είτε με ένα αίσθημα δυστυχίας. Εξαρτάται πολύ από το πόσο ομαλά δεχόμαστε το νέο. Γιατί ο Καρκίνος εκτός από θηλυκό ζώδιο του νερού, είναι επίσης παρορμητικό. Και κάθε αλλαγή έτσι τείνει να έρχεται. Απότομα και ξαφνικά. Όσο κι αν μπορεί να το θέλαμε ή να χρειάζεται κάτι «τον χρόνο του», οι περισσότερες μεταβάσεις συμβαίνουν συνήθως άξαφνα. Εκείνες που πρέπει να δουλέψουμε και παίρνουν χρόνο είναι οι προσωπικές. Αυτές είναι που ταιριάζουν όμως στην ομαλότητα με τον παρορμητισμό της έκλειψης. Κι αν σου λένε: «κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει πραγματικά», αναρωτήσου πόσο λυπηρό πρέπει να είναι να ζει κανείς δίχως να δέχεται την προσπάθεια με τα αποτελέσματα των συνανθρώπων του ή δίχως να πιστεύει στην προσωπική του βελτίωση. Οι άνθρωποι αλλάζουν αν και είναι δύσκολο, γι’ αυτό δεν το κάνουν όλοι. Εξελισσόμαστε συνεχώς και ναι – πολλές φορές συμβαίνει στροφή 180°. Όποιος δεν το πιστεύει όμως, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να το κάνει.

Ένα δεύτερο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της έκλειψης είναι η σχεδόν ακριβής αντίθεση με τον ανάδρομο Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Ο Πλούτωνας συμβολίζει εκτός των άλλων τα καταπιεσμένα πάθη, οπότε τώρα αυτά έρχονται ευκολότερα στην επιφάνεια. Συναισθήματα που προσπαθούμε να κρατήσουμε κρυμμένα, θαμμένες παρορμήσεις. Ας σκεφτούμε: πόση ζημιά κάνει στη ψυχή μια ζωή που δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες της; Φαντάζομαι μια ψυχή που κλείνεται στον εαυτό της, παραμορφώνεται ανάλογα με το τι καταπιέσαμε. Όσοι δεν είναι εναρμονισμένοι με την Πλουτώνια ενέργεια του χάρτη τους, τώρα αυτή θα έρθει στην επιφάνεια με την έκλειψη, αναγκάζοντάς μας σχεδόν, να ακούσουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Φυσικά οι επιθυμίες δεν έχουν να κάνουν με το να πράττουμε συνέχεια βάση όσων αισθανόμαστε δίχως να σκεφτόμαστε τις συνέπειες ή άλλους παράγοντες. Χρειάζεται μια συνεργασία, μια ισορροπία στο να ζούμε αρμονικά με τα θέλω. Αλλά με τόσους ανάδρομους και την έκλειψη να ξεσηκώνει τον Πλούτωνα ας θυμόμαστε την έκφραση του φιλόσοφου της ευτυχίας, Επίκουρου:

«Μην χαλάς αυτό που έχεις, ποθώντας αυτό που δεν έχεις. Να θυμάσαι ότι αυτό που τώρα έχεις είναι εκείνο που κάποτε περισσότερο ποθούσες»

Συνολικά η έκλειψη προμηνύει αλλαγή, ενώ σε κάποιους την προκαλεί λίγο πιο άμεσα. Οι πολλοί ανάδρομοι μπορεί να καθυστερήσουν λίγο την ενέργειά της από το να γίνει αντιληπτή, όμως όσοι βρίσκονται εναρμονισμένοι με το αρχέτυπο του Πλούτωνα, εκείνοι ευκολότερα μπορούν να την αξιοποιήσουν ως εργαλείο προσωπικής εξέλιξης. Η έκλειψη όπως πάντα μας επηρεάζει όλους και ίσως λίγο περισσότερο Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθύες 🌝

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.