Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αφροδίτη αντίθεση ανάδρομος Άρης

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/11/Αφροδίτη-αντίθεση-ανάδρομος-Άρης-νοέμβριος-προβλέψεις-σχέσεις-ερωτισμός-Φαίδρα-εικόνα-Mark-Robert-Haywood.jpg

Η αρσενική με την θηλυκή ενέργεια σε μία κατά μέτωπο επίθεση.

Ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο κυριαρχίας του, στον Κριό και ανάδρομος. Η Αφροδίτη επίσης στο ζώδιο που κυβερνά, στον Ζυγό, δεν φοβάται τίποτα. H αρσενική με τη θηλυκή πολικότητα συγκρούονται όμως. Συγκρούονται μέσα στον κάθε έναν από εμάς.

Συγκρούονται και εξωτερικά όμως. Βγαίνουν στην επιφάνεια φεμινιστικά θέματα αλλά επίσης παρατηρούμε και μια ερωτική ένταση εδώ. Όχι απαραίτητα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, μιλάω για τον ερωτισμό ως ενέργεια ανάμεσα σε εραστές. Είναι ο ένας απέναντι από τον άλλον, σαν να χορεύουν τάνγκο. Παραθέτω κι ένα τάγκο κομμάτι του ταλαντούχου Μάριου Στρόφαλη αν θέλετε να το ακούτε όσο διαβάζετε… ΕΔΩ.

 

Αυτή η πόλωση εκείνων που αντιλαμβανόμαστε ως αντίθετα, μόνο αποδεικνύει βέβαια πως δεν γίνεται το ένα να υπάρξει δίχως το άλλο. Είμαστε ο κάθε ένας από εμάς το αποτέλεσμα της ένωσης των δύο πολικοτήτων. Η τελειότητα του παντρέματος του γιν με το γιανγκ. Ακόμα και αν φτάσει κάποιο να υπερτερεί μέσα μας τελικά, η δημιουργία μπορεί να προκύψει μόνο μέσα την εξισορρόπησή τους. Και αυτός ο ερωτισμός που είναι μόνιμα αισθητός όταν έρχονται σε επαφή τα δύο αυτά πλανητικά σώματα. Ο ερωτισμός εκδηλώνεται μέσα στην καθημερινότητά μας. Ο ερωτισμός ο ίδιος λίγο έχει να κάνει με την πράξη του έρωτα άλλωστε. Έχει να κάνει με το φλερτ, με τον τρόπο που κινούμαστε, τις επιλογές, τις επιθυμίες, την διάθεση προσφοράς και την δημιουργία.

 

Μία ακόμα έκφραση της αντίθεσης αυτής σχετίζεται με την φλογερή μας επιθυμία να υπερασπιστούμε όλα εκείνα που έχουν αξία. Αυτό ναι, σημαίνει πως μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες. Ουσιαστικά όσα λέγονται πηγάζουν από την ειλικρίνεια, αλλά φτάνει κάποιος να πληγωθεί ή να θυμώσει και να φύγει μακριά χτυπώντας την πόρτα. Δεν δίνεται εδώ προτεραιότητα στον “λεπτό” χειρισμό των καταστάσεων. Τσακωμοί που ξεκινάνε τώρα μπορούν να σημάνουν το τέλος μιας σχέσης αν προς τα εκεί όδευε εξ’αρχής το πράγμα. Βέβαια ακόμα και ένας δραματικός τσακωμός, παρά την διαχωριστική του διάθεση, ουσιαστικά δημιουργεί περισσότερη σύνδεση. Ακούγεται παράδοξο; Κι όμως, είναι μια κοινή εμπειρία που συνήθως (όχι πάντα) έχει ως αποτέλεσμα ο ένας να λυγίζει και να βάζει τα κλάματα, να μαλακώνει και ίσως να ξεκινά να απολογείται. Σε μια ιδανική περίπτωση αυτή η μετάνοια συμβαίνει άμεσα και ταυτόχρονα.

 

Η αντίθεση δείχνει ουσιαστικά πως κάθε σχέση διατηρεί και τις σκοτεινές πλευρές, τις διαφωνίες. Και χρειάζεται μεγάλο θάρρος να υπερασπιστεί κανείς τις απόψεις του σε κάποιον που αγαπάει, αλλά είναι αντίθετος. Τώρα καθώς διανύουμε τις τελευταίες μέρες που ο Άρης είναι ανάδρομος, είναι μια άριστη ευκαιρία να μιλήσουμε, να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας. Όπως το βλέπω αστρολογικά και εμπειρικά, οι σχέσεις (και ειδικά οι συντροφικές) μας βοηθούν να δούμε καθαρότερα τι επιθυμούμε και πως να μάθουμε να το διεκδικούμε. Σε αυτό βοηθάνε ακόμα και οι μικρές συγκρούσεις οι οποίες προκύπτουν. Είναι όπως το τάνγκο είναι ομορφότερο και πιο παθιασμένο όταν η μουσική βρίσκεται σε ένα κρεσέντο και μετά από μία “πάλη” οι χορευτές έρχονται ξανά και τρυφερά μαζί.

 

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε την αντίθεση αυτή;

Να αναλογιστούμε την ισορροπία που διατηρούμε μεταξύ της ανοιχτής καρδιάς και της προστασίας που της βάζουμε όταν γίνεται υπερβολικά ευάλωτη. Είμαστε περισσότερο δοτικοί με τα συναισθήματα; μήπως φυλάμε την καρδιά μας ελάχιστα ή αντίθετα πάρα πολύ;

Να εκφράσουμε τον ερωτισμό στην καθημερινότητά μας. Συχνά η ερωτική ενέργεια μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα όταν ψυχολογικά αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι (όπως συμβαίνει τώρα για αρκετούς). Σε αυτό δεν είναι αναγκαία η ύπαρξη συντρόφου (αν και μπορεί να βοηθήσει). Ο ερωτισμός είναι κάτι που έχουμε μέσα μας και ελάχιστα σχετίζεται με την σεξουαλική πράξη. Σχετίζεται με το πόσο φροντίζουμε τον εαυτό μας όλες αυτές τις τεμπέλικες Κυριακές, πόσο επιδιώκουμε την ανταλλαγή ενέργειας και την προσφορά του ερωτισμού μας με τους άλλους (και πάλι, δεν είναι αναγκαίο να βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο για να συμβεί αυτό)

Με το να γνωρίζουμε τις επιθυμίες μας. Και άρα να μπορούμε ευκολότερα να τις εκφράσουμε, να τις διεκδικήσουμε. Ακόμα κι αν έρθουμε σε ρήξη με κάποιον. Τι είναι εκείνο που περισσότερο έχω ανάγκη αυτή την στιγμή; Αυτό σημαίνει επίσης να αποδεχτούμε όσα δεν μπορούμε να έχουμε έστω και προσωρινά.

 

 

Να σημειώσω εδώ πως την στιγμή που η Αφροδίτη προχωρά, αφήνοντας πίσω της την ενέργεια του Άρη, βλέπουμε την σύνοδο Δία – Πλούτωνα να κορυφώνεται για τελευταία φορά, φέρνοντας την κάθαρση, τονίζοντας μια ενέργεια εντελώς διαφορετική. Αργότερα μέσα στον μήνα η Αφροδίτη θα σχηματίσει τετράγωνα με τους πλανήτες από τον Αιγόκερω, καθώς θα οδεύουμε και προς την Σεληνιακή έκλειψη στις 30.11

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα δείτε επίσης:
 Άρης ανάδρομος 2020

 Δίας σύνοδος Πλούτωνας

 

H εικόνα του άρθρου είναι από πίνακα του Mark Robert Haywood

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.