Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/05/Νέα-Σελήνη-Ταύρος-Μάιος-Εστία-Κρόνος-Αφροδίτη-Αυτοεκτίμιση-Αφθονία-Φαίδρα-Αστρολογία.jpg

Στην 14η μοίρα πραγματοποιείται η Νέα Πανσέληνος στον Ταύρο για φέτος, η οποία σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες. Ταυτόχρονα, η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης της Νέας αυτής Σελήνης, η οποία βρίσκεται σε σύνοδο με τον αστεροειδή της Εστίας (Vesta) τη θεά του σπιτιού και της ιερής φλόγας. Ταυτόχρονα η Αφροδίτη σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Κρόνο που πρόσφατα ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του. Αρχικά λοιπόν, μπορεί κάποιος να πάρει μια γεύση της ενέργειας των ημερών γύρω από τη Νέα Σελήνη, μέσα από τα άρθρα της Εστίας και του ανάδρομου Κρόνου. Αυτές οι ενέργειες είναι εντονότερες, τονίζονται αυτές τις μέρες και αξίζουν μια επιπλέον προσοχή.

Διάβασε για τον αστεροειδή Vesta ΕΔΩ
Περισσότερα για τον ανάδρομο Κρόνο 2019 ΕΔΩ

Ας πάμε να δούμε πως θα μας επηρεάσουν όλα αυτά:

Ο Ταύρος είναι το αρχέτυπο εκείνο το οποίο μας βοηθά να εδραιώνουμε, να στερεοποιούμε και να καλλιεργούμε τις αξίες μας. Είναι το πρώτο ζώδιο της Γης, οπότε είναι ρεαλιστικός, αισθησιακός και καταφέρνει να μείνει επικεντρωμένος στην πραγματικότητα. Ο Ταύρος σχετίζεται εκτός των άλλων με την σχέση μας με το σώμα και τον πλούτο, μέσα από τις εμπειρίες της έλλειψης ή της φτώχειας, αλλά και του πλούτου και της αφθονίας.

 

Η Αφθονία είναι λέξη κλειδί για την Νέα Σελήνη του Μαΐου. Η αφθονία κάθε είδους μπορεί να καλλιεργηθεί μέσα από το αρχέτυπο του Ταύρου. Η διαδικασία αφορά το προσωπικό άνοιγμα, τη δεκτικότητα και την ευαισθησία σε αυτήν, ώστε να αυξήσουμε την αυτοεκτίμησή μας. Πάρα πολύ συχνά, αυτό που μας εμποδίζει να δεχτούμε την αφθονία στη ζωή μας είναι η αίσθηση πως ίσως δεν την αξίζουμε, συνήθως κατάλοιπα από πρότυπα γονέων (Κρόνος) και το σπίτι που μεγαλώσαμε (Vesta). Το θέμα είναι, όπως βλέπω τον χάρτη, πως το ζήτημα είναι να καταφέρουμε να αυξήσουμε την αυτοεκτίμησή μας (προκειμένου να προσελκύσουμε την αφθονία, να της επιτρέψουμε να ρέει), όχι μέσω της απόκτησής της, αλλά μέσω της διεκδίκησης αυτής. Είναι δηλαδή σκοπός της νέας αυτής Σελήνης το να καταφέρουμε να αισθανθούμε μεγάλες ποσότητες ευχαρίστησης και απόλαυσης. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει από μια πρακτική ευγνωμοσύνης (να ευαισθητοποιήσουμε εκ νέου δηλαδή τους εαυτούς μας να είμαστε ευγνώμονες για όσα ήδη έχουμε) αλλά και σταματώντας λίγο να απολαύσουμε και να αισθανθούμε μέσα από τις αισθήσεις μας.

 

Άσκηση για να ενεργοποιηθεί η Νέα Σελήνη εντός μου:

Πήγαινε σε έναν ολόσωμο καθρέφτη και στάσου μπροστά του γυμνός. Ναι. Ολόγυμνος. Τα ζώδια της Γης κυβερνάνε το σώμα και από εκεί χρειάζεται να ξεκινήσουμε. Τώρα, αντί να επικεντρωθείς σε όσα είσαι σίγουρος πως είναι “ελαττωματικά σημεία”, βρες τουλάχιστον 3 πράγματα τα οποία θαυμάζεις στο σώμα σου. Οτιδήποτε μας κάνει, από τα μάτια, τα χέρια ή ακόμα και την κυτταρίτιδα! Αυτό καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε ημέρα όσο μας επηρεάζει η Νέα Σελήνη (φυσικά αν θέλεις το συνεχίζεις και μετά – είναι υπέροχο άλλωστε!). Έτσι σιγά – σιγά ξεκινάει μια διαδικασία κατά την οποία σκεφτόμαστε διαφορετικά, επικεντρωνόμαστε στα θετικά χαρακτηριστικά μας. Όχι απλώς αυτό θα βοηθήσει τα “ελαττωματικά σημεία” να φύγουν από το πεδίο όρασης, αλλά βοηθά στην απόκτηση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης! Πόσο τέλειο είναι αυτό; Κάθε μέρα 3 διαφορετικά πράγματα τα οποία λατρεύω στο σώμα μου!

 

Το να είναι κανείς ικανοποιημένος (ευγνώμων) και να μην θέλει τίποτα περισσότερο από τη ζωή είναι ένα όμορφο σημείο να χαλαρώνουμε την σκέψη μας, να επισκεπτόμαστε και να απολαμβάνουμε την ιδέα. Ωστόσο, είναι η ένταση της θέλησης του περισσότερου η οποία μας βοηθά να εξελιχθούμε και να είμαστε δυναμικά όντα. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε άπληστοι. Θέλοντας περισσότερα σημαίνει πως μεγαλώνουμε και ζούμε την ζωή διψώντας για περισσότερες εμπειρίες. Μάλιστα, είναι πάρα πολύ χρήσιμο και γειωτικό το να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και τα θέλω μας, τι εκτιμούμε και πως σχεδιάζουμε να το πραγματοποιήσουμε. Το να γνωρίζουμε τι θέλουμε, βοηθά τελικά στο να αναγνωρίσουμε τις ευκαιρίες που στέλνει το Σύμπαν ώστε να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τις ευχές μας.

 

Αυτή η Νέα Σελήνη του Μαΐου προσφέρει μια σπουδαία ευκαιρία έτσι να γνωρίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό πιο βαθιά, να αντλήσουμε ευχαρίστηση και εκτίμηση από την ίδια μας την ύπαρξη. Η αυτοεκτίμηση ορισμένες φορές είναι σε αλληλεπίδραση με το κατά πόσο αισθανόμαστε δεκτικοί από τους άλλους ή την αφθονία της κοινωνικής/επαγγελματικής μας ζωής. Όμως η αφθονία σε βαθύτερο επίπεδο είναι βασικά η αυτοεκτίμηση και το πως επιλέγουμε να είμαστε με τον εαυτό μας, τι του λέμε με τις σκέψεις (ενίοτε και δυνατά) ή τι σκεφτόμαστε για αυτόν. Τελικά μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ολόκληρη την ζωή μας (συμπεριλαμβανομένου και του εξωτερικού) με το να καλλιεργήσουμε την Αγάπη από το εσωτερικό.

 

Ας δοκιμάσουμε με αφορμή την Νέα Σελήνη:

  • Να σταματήσουμε να συγκρίνουμε την ζωή μας με εκείνη των άλλων, αφού μπορούμε να κρίνουμε μόνο βάση όσων επιλέγουν να φαίνονται.
  • Κι ενώ είναι υπέροχο το να εμπνεόμαστε από άλλους, να μας παρέχουν κίνητρο οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής τους, χρειάζεται να θυμόμαστε το ποιοι είμαστε ως οντότητες, να μην χρησιμοποιούμε άλλους ως πυξίδα για την δική μας ζωή.
  • Να είμαστε παρόντες στην δική μας ύπαρξη, ζώντας το Εδώ και Τώρα.

 

Τέλος, ένα μικρό ποίημα από την Vania Irene

Υou are not your deep scars in your skin.

you are not the damage that cannot be fixed.

Υou are not a tragedy that cannot turn into peace.

you should know, you are a garden of flowers

that will never be withered, and faded.

Υou are the moon, the stars,

and the sun in this universe.

 

Ι know, you do not see it in yourself,

but those all are what i see, in you.

 

Η Νέα Σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 04.05 στις 11:45 το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα από Σάββατο προς Κυριακή δηλαδή. Η νύχτα θα είναι σκοτεινή, αλλά η θηλυκή ενέργεια πάρα πολύ έντονη αφού ο Ταύρος είναι άκρως θηλυκό ζώδιο, όπως θηλυκά αρχέτυπα είναι επίσης η Σελήνη και η Αφροδίτη!

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.