Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/10/νεα-Σελήνη-Ζυγός-Οκτώβριος-Άρης-ανάδρομος-Ερμής-αστρολογία-ζώδια-προβλέψεις-Φαίδρα-αστρολογικό-Καπέλο-1280x800.jpg

Η νέα Σελήνη του Οκτώβρη δημιουργεί πλανητική συστάδα με τον Άρη και τον ανάδρομο Ερμή. Πλανητική συστάδα λέμε πως έχουμε όταν βρίσκονται 4+ πλανητικά σώματα σε σύνοδο μεταξύ τους. Στην προκειμένη περίπτωση Σελήνη, Ήλιος, Άρης και Ερμής (ανάδρομος).

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Μάλιστα ο Άρης βρίσκεται στο λεγόμενο Καζίμι, στην καρδιά του Ήλιου. Ο Άρης είναι τώρα σαν να κάθεται στον θρόνο του βασιλιά. Σαν αυτές τις μέρες να γίνεται εκείνος ο Ήλιος στην θέση του Ήλιου. Ο Άρης βέβαια που βρίσκεται φυσικά κι αυτός στον Ζυγό, στην 13η μοίρα, εκεί αγκαζέ με τον Ήλιο και την Σελήνη. Και μάλιστα, στις 09.10 (το Σάββατο) έχουμε ταυτόχρονα σε Καζίμι τον Άρη ΚΑΙ τον Ερμή.

Το να γίνει καζίμι ενός πλανήτη δεν είναι σπάνιο. Αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο να γίνεται ταυτόχρονο καζίμι δύο πλανητών. Και πόσο μάλλον αυτό να εμποτίζει την ενέργεια μιας νέας Σελήνης (όπως τώρα!).

Τι σημαίνουν όλα αυτά για την νέα Σελήνη της Τετάρτης;

Πως έχουμε μέρες που καλούμαστε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις και να καταστρώσουμε σχέδια. Κάθε νέα Σελήνη σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και αυτό τώρα μπορεί να είναι κάτι εξαιρετικά δυνατό που αλλάζει τον τρόπο που ζούμε. Συχνά κάτι πολύ μικρό, καταλήγει να έχει τεράστιο αντίκτυπο. Για παράδειγμα: Το να φερθούμε με ευγένεια και καλοσύνη σε μια κατάσταση που συχνά μας εκνευρίζει, βοηθά να νιώσουμε αγαλλίαση εκεί που θα υπήρχε θυμός. Και τελικά η καλοσύνη επιστρέφεται. Καταφέρνουμε να συνεννοηθούμε και να κάνουμε την δουλειά μας μια ώρα αρχύτερα.

 

Ο Sabian συμβολισμός της μοίρας που πραγματοποιείται η νέα Σελήνη έχει την ερμηνεία: «Στην ζέστη του καταμεσήμερου, ένας άνθρωπος παίρνει έναν υπνάκο». Η γνωστή και ως σιέστα τονίζεται εδώ. Τις ώρες που τίποτα δεν συμβαίνει και απλά χωνεύουμε όλα όσα φάγαμε. Ξεκουραζόμαστε. Αυτό είναι πολύ ταιριαστό και λόγω του ανάδρομου Ερμή που μας προτρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα αυτές τις μέρες, να το πάμε πιο χαλαρά. Και ας μην ξεχνάμε πως εκτός από τον Ερμή ανάδρομοι είναι επίσης ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και στάσιμος ο Πλούτωνας την στιγμή της νέας Σελήνης. Όλη η ενέργεια μας προτρέπει να χαλαρώσουμε, να ρίξουμε τους ρυθμούς.

Συχνά φτάνουμε τον εαυτό μας στα άκρα, ενώ καταλαβαίνουμε πως αυτό είναι λάθος. Ας θυμόμαστε πως δεν χρειάζεται να κερδίσουμε βασικές ανάγκες. Το να μην είσαι παραγωγικός, δεν σημαίνει πως δεν αξίζεις ύπνο ή φαγητό ας πούμε. Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι πολυτέλεια για την οποία χρειάζεται να δουλέψεις για να κατακτήσεις. Και μόνο το ότι υπάρχεις είναι λόγος για να σταματήσεις να σαμποτάρεις τον εαυτό σου, σωματικά και ψυχικά. Και στην τελική, δεν γίνεται να αποδώσεις τίποτα αν δεν έχεις αποθέματα.

 

Τώρα με τη νέα Σελήνη πραγματικά χρειάζεται να χαλαρώσουμε όσο μπορούμε. Η ενέργεια είναι υπέροχη, ευνοεί τα νέα ξεκινήματα, όμως αξίζει να δούμε ποια μικρή διόρθωση θα μας βοηθήσει περισσότερο. Με τον ίδιο τρόπο που λίγη μεσημεριανή ξεκούραση μας γεμίζει ενέργεια, έτσι και κάτι μικρό στην καθημερινότητα μπορεί να μας γεμίσει με εκείνο που όντως χρειαζόμαστε.

 

Και κάτι ακόμα: η νέα αυτή Σελήνη, επειδή βρίσκεται ακριβώς σε σύνοδο ακριβείας με τον Άρη και φυσικά με τον Ήλιο (αλλιώς πως θα είχαμε νέα Σελήνη;) είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο την ενέργεια του Ήλιου και του Άρη στον Ζυγό. Αυτό μας αφορά όλους, ανεξαρτήτως ζωδίου. Θεωρώ όμως πως περισσότερο μπορούν να επωφεληθούν οι: Κριός, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός και Αιγόκερως.

Ήλιος στον Ζυγό
Άρης στον Ζυγό

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.