Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/09/ανάδρομος-Ερμής-Ζυγός-Οκτώβριος-2021-αστρολογία-ζώδια-ωροσκόπος-Παρθένος-Δίδυμος-Υδροχόος-Αιγόκερως-Κριός-provlepseis-1280x800.jpg

Τρίτη αναδρόμηση του Ερμή για φέτος, ακόμα μια φορά σε Αέρινο Ζώδιο. Θυμίζω τον Γενάρη αναδρόμησε στον Υδροχόο και τον Μάιο στους Δίδυμους.

Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο 2021

Ανάδρομος Ερμής στους Δίδυμους 2021

 

Το πως είναι ένας πλανήτης την στιγμή που ξεκινά την ανάδρομή του πορεία μαρτυρά πολλά για την ενέργεια που θα έχει όσο παραμείνει ανάδρομος. Τώρα βλέπουμε τον Ερμή στον Ζυγό σε τετράγωνο με τον (επίσης ανάδρομο) Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και τρίγωνο με τον (επίσης ανάδρομο) Δία από τον Υδροχόο.

Ο Ερμής σχετίζεται με την επικοινωνία και στον Ζυγό επικεντρώνεται στον τρόπο που επικοινωνούμε με τα κοντινά μας πρόσωπα, κυρίως τις προσωπικές μας σχέσεις. Όταν ένας πλανήτη κινείται ανάδρομος, η ενέργειά του στρέφεται εσωτερικά. Οπότε τώρα, οι συζητήσεις σχετίζονται κυρίως με το ασυνείδητο και το πως σχεδόν ψυχαναγκαστικά αναζητούμε ασφάλεια (Πλούτωνας στον Αιγόκερω). Αλλά και το πως αναζητούμε επίσης μια ιδεαλιστική γενναιοδωρία (Δίας στον Υδροχόο). Πως οι δικές μας ανασφάλειες και παρελθοντικά τραύματα επηρεάζουν τις σχέσεις που τώρα έχουμε;

Σκεφτείτε τους γονείς ως παράδειγμα, οι οποίοι επιθυμούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους καλύτερα από ότι μεγάλωσαν εκείνοι κι έτσι έρχονται αναπόφευκτα αντιμέτωποι με τις δικές τους παιδικές πληγές. Όμως όσο κανείς εξετάζει και δίνει χώρο στην σκιά του, αυτή μπορεί να απελευθερωθεί, την φωτίζει. Κι αυτή απαλύνει, σπάει ή και διαλύεται. Κι αυτό είναι που μας βοηθά να πορευτούμε προς ένα καλύτερο μέλλον.

Ο ανάδρομος Ερμή μας καλεί να στραφούμε στο παρελθόν προκειμένου να βελτιώσουμε το παρόν και το μέλλον.

 

Ναι, αυτό συχνά είναι σημάδι επανασύνδεσης. Όμως πιο συχνά παρατηρώ πως ο ανάδρομος Ερμής είναι αφορμή να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που έχουμε να δούμε αρκετό καιρό (ίσως και χρόνια).

Ναι, αυτό συχνά είναι σημάδι πως χρειάζεται να προσέχουμε τα νέα ξεκινήματα. Όμως πιο συχνά ο ανάδρομος μας βοηθά να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε (το ότι καλό να αποφεύγονται τα νέα ξεκινήματα με ανάδρομο Ερμή έχει να κάνει με το πως αυτός στέκεται στον γενέθλιο χάρτη του καθένα κάθε φορά).

Ναι, αυτό συχνά είναι σημάδι χωρισμού, αλλά μόνο αν αφήσουμε το παρελθόν και τις πληγές του να καθορίσουν αυτό που τώρα ζούμε. Μόνο αν δεν έχουμε λύσει εμείς μέσα μας ή με τις σχέσεις μας, προβλήματα που είχαν προκύψει. Και μάλιστα, επειδή πλησιάζει και αναδρόμηση της Αφροδίτης στο τέλος του έτους, η αναδρόμηση του Ερμή τώρα στον Ζυγό είναι πραγματική ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που αφήσαμε.

 

 

Επειδή αυτή την στιγμή είναι αρκετοί πλανήτες ανάδρομοι (Ερμής, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας και ο αστεροειδής Χείρωνας), το βλέπω σαν μια Συμπαντική παρακίνηση να ρίξουμε τους ρυθμούς. Να ασχοληθούμε με το παρελθόν, να νοσταλγήσουμε αλλά και να μάθουμε.  Μέσα στον Οκτώβρη όμως, τα περισσότερα από αυτά τα πλανητικά σώματα θα ορθοδρομήσουν (μετά από καιρό μάλιστα). Οπότε όταν θα επιστρέψει πλέον και ο Ερμής σε ορθή πορεία στις 19 Οκτώβρη (ταυτόχρονα με τον Δία), θα νιώσουμε την αλλαγή της ενέργειας που μας παρακινεί να προχωρήσουμε, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας και δυσκολίας. Είναι γεγονός, μετά τις 19 Οκτώβρη θα δούμε μεγάλη αλλαγή – βελτίωση. Σημείωση: Μετά τις 17 θα σταματήσει ο Ερμής να είναι ανάδρομος, αλλά μέχρι τις 19 θα είναι στάσιμος – ακίνητος δηλαδή.

Γενικά, όλο το διάστημα που ο Ερμής θα παραμείνει ανάδρομος, θα αισθανθούμε πως θέλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλία, να κάνουμε πράγματα, να προχωρήσουμε. Αυτό γιατί θα είναι ενεργή η ετήσια σύνοδος Ήλιου – Άρη. Όμως όλοι οι ανάδρομοι τείνουν να προκαλούν καθυστερήσεις. Ας μην απογοητευόμαστε. Ας δώσουμε χρόνο και ας απολαύσουμε το διάλειμμα που μας επιτρέπει το Σύμπαν.

10’ βίντεο για τον Άρη στον Ζυγό

 

Ποιους επηρεάζει;

Όλους όπως πάντα. Η ενέργεια υπάρχει συνολικά, όπως υπάρχει ας πούμε το Φθινόπωρο. Αλλά σίγουρα, όπως και οι εποχές, ορισμένους επηρεάζουν λίγο παραπάνω. Τώρα συγκεκριμένα αυτοί είναι οι: Κριοί, Δίδυμοι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι, Υδροχόοι. Και οι αντίστοιχοι ωροσκόποι.

 

Ας θυμόμαστε: Κανένας ανάδρομος, έκλειψη ή οτιδήποτε δεν συμβαίνει για να μας δυσκολέψει την ζωή. Κάνουμε πολλή καλή δουλειά σε αυτό και μόνοι μας.

 

Προσωπικά εύχομαι να αξιοποιήσουμε την συγκεκριμένη αναδρόμηση,
με Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.