Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ουρανός τετράγωνο ανάδρομος Κρόνος

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/06/Κρόνος-Ουρανός-τετράγωνο-Φαίδρα-Θεολόγη-Ιούνιος-Προμηθέας-αρχέτυπο-αστρολογία-ζώδια-Υδροχόος-Ταύρος-1280x800.jpg

Σήμερα 15.06 κορυφώνεται για 2η φορά το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό. Δύο μεγάλα πλανητικά σώματα έρχονται σε επαφή με σκληρή όψη τετραγώνου, άρα με εντάσεις. Η διαφορά τώρα (σε σχέση με τον Φλεβάρη) είναι πως ο Κρόνος είναι ανάδρομος. Και άρα όχι τόσο ισχυρός όσο θα ήθελε. Το βίντεο που είχα για την όψη αυτή κάνει συνεχίζει να ισχύει για όλο το 2021, απλώς τώρα ο Ουρανός δυναμώνει. Και τι δείχνει αυτό;

Ανάδρομος Κρόνος 2021

Επειδή η αστρολογία είναι γλώσσα που χρησιμοποιεί σύμβολα – αρχέτυπα, θα εξηγήσω αυτό μέσα από τον μύθο του Προμηθέα (ξεκάθαρα Ουρανός). Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τις στέρεες δομές πάνω στις οποίες έχει χτιστεί η κοινωνία, τα μοτίβα αυτά από τα οποία δύσκολα αλλάζουμε. Είναι ο τρόπος που τα πράγματα υπήρχαν ιστορικά, ο τρόπος που η κοινωνία λειτουργούσε και λειτουργεί.

Ο Ουρανός λοιπόν θέλει να το αλλάξει αυτό, να ελευθερωθεί. Ή είναι ήδη ελεύθερος από αυτόν τον τρόπο σκέψης, όπως ο Προμηθέας που έδωσε την φωτιά στους ανθρώπους. Και μπορούμε να διακρίνουμε στον μύθο το πως η κοινωνία των θεών δεν εγκρίνει αυτή την κίνηση. Δεν επιθυμούν την ανθρώπινη ελευθερία και μάλιστα φτάνουν να τιμωρήσουν τον Προμηθέα. Ίσως κάποιος ερμηνεύσει τον μύθο ως τι πρέπει να αποφύγει, αλλά εγώ το βλέπω συμβολικά ως την αντίδραση στη νόρμα της κοινωνίας. Την ανάγκη της αλλαγής και της ανακατανομής του πλούτου, των πηγών κλπ.

Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό δείχνει αυτή την ένταση μεταξύ του πως τα πράγματα ήδη είναι αλλά και το ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας στο να σπάσουμε τον κλοιό αυτό εφόσον δεν λειτουργεί. Εφόσον βλέπουμε πως κάτι είναι πολύ λάθος. Και είναι λογικό να το σκεφτόμαστε συχνά αυτό καθώς εξελισσόμαστε – δεν θέλουμε τα ίδια πράγματα που θέλαμε στο παρελθόν. Το ίδιο εξελίσσεται και η κοινωνία, δεν μπορούν να ισχύουν οι ίδιοι νόμοι. Το ίδιο εξελίσσεται και η ανθρωπότητα, συνεχώς αλλάζουν οι κανόνες ηθικής και τρόπου ζωής.

Όμως αυτό το τετράγωνο τώρα μπορεί εύκολα να προκαλέσει δυσκολίες στην οικογένεια, στο εργασιακό περιβάλλον, στις μακροχρόνιες σχέσεις. Σε καταστάσεις που λειτουργούν για χρόνια με έναν καθορισμένο τρόπο και μας ξυπνούν την ανάγκη της ελευθερίας. Μάλιστα, όσο περισσότερο έχει καταπιεστεί η ανάγκη για ελευθερία στο παρελθόν, τόσο εντονότερα αυτή εκφράζεται τώρα.

 

Ας θυμόμαστε πως ο Προμηθέας είναι η ανθρώπινη πρόνοια. Προμηθέας είναι ο άνθρωπος που φροντίζει τον εαυτό του. Αλλά φροντίζει και την ανθρωπότητα. Ο Προμηθέας έδωσε τα γράμματα, τους αριθμούς, την καλλιέργεια της γης, την εξημέρωση των ζώων που έγιναν κατοικίδια, την ναυτιλία, την ιατρική, όλες τις γνώσεις. Χρωστάμε πολλά στον Προμηθέα, στην δική μας δηλαδή πρόνοια για εξέλιξη. Ο κατακλυσμός που υπάρχει σε όλες τις μυθολογίες τελειώνει μέχρι την συνέχιση του ανθρώπινου γένους. Στην Ελληνική μυθολογία ήταν ο Προμηθέας που έσωσε μέσα σ’ ένα καράβι από τον κατακλυσμό τον γιο του Δευκαλίωνα και την κόρη της Πανδώρας, Πύρρα.

 

Το βίντεο για το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό:

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Η βασική εικόνα του άρθρου δείχνει τα Μετέωρα και είναι του Antonios Ntoumas

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.