Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2019

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/08/Αυγουστιάτικη-Πανσέληνος-Δεκαπενταύγουστο-ζώδια-αστρολογία-Φαίδρα-Θεολόγη-Αφροδίτη.jpg
Δεκαπενταύγουστο με Πανσέληνο φέτος και το φεγγάρι λαμποκοπά, αστράφτει από το ζώδιο του Υδροχόου!

 

Ο Ήλιος στέκεται ακριβώς απέναντι, στο ζώδιο του Λέοντα σε σύνοδο ακριβείας με την Αφροδίτη. Ταυτόχρονα, τόσο ο Ήλιος, όσο και η Σελήνη, σχηματίζουν όψεις τετραγώνου με τον αστεροειδή Vesta (Εστία), σχηματίζοντας έτσι τον σχηματισμό Ταυ Τετράγωνο.

 

Οπότε πως μας επηρεάζει η Πανσέληνος αυτή; Αναδεικνύει αρχικά την φετινή διέλευση της Αφροδίτης στον Λέοντα, για την οποία μπορείς να ανατρέξεις στο αντίστοιχο άρθρο ΕΔΩ (ανοίγει σε νέο παράθυρο).

 

Αυτό σημαίνει πως η Πανσέληνος αναταράσσει τις σχέσεις, θέλει να τις ζωντανέψει! Σημαίνει επίσης πως πασχίζει να βγάλει στην επιφάνεια το Φως που κρύβουμε μέσα μας, με σκοπό να το μοιράσει προς τα έξω. Ο Υδροχόος είναι ο υδροφόρος, μεταφέροντας νερό, πανάκεια, υγεία και χαρά προς τα έξω. Σε όσους το έχουν ανάγκη. Η Πανσέληνος αυτή μοιράζει αντίστοιχα ύδωρ και νέκταρ που βγάζει στην επιφάνεια όσα έχουμε μέσα μας. Τα ταλέντα, την αισιοδοξία, την όρεξη για ζωή.

 

Σε κοινωνικό επίπεδο, η Πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί δράσεις να αλλάξουμε τον κόσμο. Να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε, να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα. Να ευαισθητοποιηθούμε ως προς τους ρύπους, την καταστροφή της φύσης. Την μόλυνση που ο άνθρωπος – εμείς – προκαλούμε.

Σε προσωπικό επίπεδο, η Πανσέληνος μπορεί να μας βοηθήσει νε εκφράσουμε καλοσύνη. Ταυτόχρονα, όσο περισσότερο μοιραζόμαστε, τόσο καλύτερα νιώθουμε μέσα μας. Η βελτίωση αυτή που μοιράζουμε στους γύρω μας, αντανακλά άμεσα πάνω μας και μας ομορφαίνει (Αφροδίτη), ενώ ταυτόχρονα μας βοηθά να εξερευνήσουμε πτυχές του εαυτού μας. Το κλειδί είναι να μοιραστούμε όσα νιώθουμε. Να μην κρατάμε μέσα μας το χαμόγελο, την ευγενική κουβέντα, την ευκαιρία να κάνουμε το καλό.

 

Η ανάμειξη της Εστίας (Vesta) ως εξοδικός πλανήτης στο ταυ τετράγωνο δείχνει εκτόνωση της ενέργειας μέσω της σεξουαλικότητας, του φαγητού ή άλλου είδους απολαύσεων. Και πριν βιαστούμε να μιλήσουμε για τα κλασσικά φαγοπότια την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου ή την ερωτική διάθεση που είναι συχνά αυξημένη με την Πανσέληνο, ας δούμε πως αυτό εκτονώνει πραγματικά όσα έχουμε να μοιράσουμε. Η φυσική διέξοδος της ενέργειας του ταυ τετράγωνου είναι μέσα από τον εξοδικό πλανήτη, είναι σαν αυτός να γειώνει την διαφορά της πολικότητας. Όμως αν πάμε να εξετάσουμε τις δύο πολικότητες, δεν έχουν καμία ανάγκη διεξόδου, παρά εξισορρόπησης. Αν κάποιος μπορέσει να εξισορροπήσει την δοτικότητα στην κοινωνία με τον σεβασμό στον εαυτό, την καλλιέργεια των προσωπικών χαρισμάτων με την προσφορά τους στους γύρω του, τότε η Εστία μπορεί να λειτουργήσει ως μέσω εξισορρόπησης. Για παράδειγμα: Παίρνω μέρος σε μία κοινωνική δράση δενδροφύτευσης (παρουσιάζονται αρκετές πρωτοβουλίες αυτές τις μέρες στην Κύπρο). Έτσι βάζω το λιθαράκι μου στο κοινωνικό σύνολο (Σελήνη στον Υδροχόο), γνωρίζω κόσμο και κινητοποιούμαι (Ήλιος στον Λέοντα), ενώ ταυτόχρονα αισθάνομαι πως κάνω κάτι χρήσιμο, απολαμβάνω την φύση (Εστία στον Ταύρο). Ή αποφασίζω να κάνω ένα ταξίδι που ήθελα (Πανσέληνος στον άξονα 3ου-9ου οίκου από Ελλάδα και Κύπρο), με τα αγαπημένα μου πρόσωπα (Αφροδίτη στον Λέοντα), το οποίο απολαμβάνω (Εστία). Οι εκφράσεις της ενέργειας της Πανσελήνου πολλές αλλά ας θυμόμαστε τα βασικά χαρακτηριστικά κι ας προσπαθήσουμε να τα ικανοποιήσουμε: Κίνηση, Αγάπη, Προσφορά, Απόλαυση.

 

Κάτι ακόμα: Η Σελήνη όταν βρίσκεται στην φάση της Πανσελήνου ξεκινά να χάνει φως. Σίγουρα η πιο ελπιδοφόρα κατάσταση είναι στην Νέα Σελήνη, όταν είναι σκοτεινή μεν αλλά ξεκινά να γεμίζει, τροφοδοτώντας μας με την ενέργεια νέων ξεκινημάτων! Όμως εδώ αυτή η Πανσέληνος του Αυγούστου δεν μιλά για κλεισίματα κύκλων απαραίτητα, όσο το να εκτιμήσουμε την στιγμή. Ας μην περιμένουμε το μετά να χαρούμε, ας ευχαριστηθούμε αυτό που έχουμε μπροστά μας, την στιγμή που ζούμε. Η Σελήνη είναι γεμάτη, είναι η στιγμή που περιμέναμε, ας την απολαύσουμε! Ας μην περιμένουμε πότε θα πάμε κι εμείς διακοπές, πότε θα βρούμε εκείνον που περιμένουμε, ας μην ελπίζουμε να βιώσουμε ευτυχία όταν επιτύχουμε τον έναν στόχο ή τον άλλον. Ας την βιώσουμε τώρα. Στο ταξίδι, στην στιγμή αυτή που βρισκόμαστε, στο εδώ και τώρα. Η Πανσέληνος είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να κατανοήσουμε την αξία που κρύβει το παρόν και πως δεν χρειάζεται να περιμένουμε κάτι άλλο που ΘΑ έρθει, για να αισθανθούμε πληρότητα ή να βιώσουμε ευτυχία. Ας την βρούμε σε αυτά που έχουμε μπροστά μας – και τώρα, με τόσο ευχάριστη πλανητική ενέργεια, αυτή υπάρχει. Ας επικεντρωθούμε εκεί αντί για τα προβλήματα και το τι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε. Είναι Καλοκαίρι, είναι Αύγουστος, βρισκόμαστε στην καρδιά του μήνα! Έχουμε τόσα πράγματα να εκτιμήσουμε και να γιορτάσουμε!

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.