Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Πρώτη Πανσέληνος του 2018

Πρώτη Πανσέληνος του 2018 στο ζώδιο του Καρκίνου

 

Συνήθως όταν έχουμε Πανσέληνο, ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι από τη Σελήνη. Τώρα όμως απέναντί της βρίσκουμε εκτός από τον Ήλιο, τον Κρόνο, την Λίλιθ τη «μαύρη Σελήνη», την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα. Μόλις τα χαράματα της δεύτερης μέρας του 2018 (04:23π.μ.), το φεγγάρι είναι ολόγιομο και στέκεται απέναντι σε όλα αυτά τα μεγάλα πλανητικά σώματα δημιουργώντας όψη αντίθεσης μαζί τους. Οι όψεις όμως δεν σταματούν εκεί, αφού δημιουργεί επίσης «εύκολες» όψεις τριγώνου με τον Άρη, τον Δία και τον Ποσειδώνα, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο πλανητικό τρίγωνο στους ουρανούς!

 

Δεν θα χρυσώσουμε κανενός το χάπι, πρόκειται για μια έντονα συναισθηματική Πανσέληνο καθώς βρίσκεται η Σελήνη στο ζώδιο που κυβερνά, τον Καρκίνο. Όμως η ανάμειξη του Πλούτωνα  βοηθά τα πάντα να βιώνονται μεγεθυμένα. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την εστίαση δίχως να διαχωρίζει αν εστιάζει σε κάτι φαινομενικά θετικό ή αρνητικό. Ο τρόπος για να αξιοποιήσει κανείς πάντως στο έπακρο την Πανσέληνο στην αρχή του Ιανουαρίου μαζί με όλες τις ενέργειες που την επηρεάζουν είναι απλός: Να σκεφτεί τι πραγματικά θέλει να επιτύχει, να θέσει έναν πολυπόθητο στόχο (η ενέργεια του Αιγόκερου διψάει για μακροχρόνια σχέδια!). Πως μοιάζει η αίσθηση και η ενέργεια της επιθυμίας μετά τη πάροδο του χρόνου; Το κλειδί είναι να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να νιώσει πραγματικά το πώς είναι να βιώνει ήδη την επιθυμητή κατάσταση – όταν αυτή πλέον θα έχει πάρει σάρκα και οστά. Έτσι κερδίζουμε πρόσβαση τόσο νοητικά (συνδέοντας την ενέργειά μας με εκείνη του στόχου την ελκύουμε) όσο και πρακτικά λαμβάνοντας υπόψη μας τις λεπτομέρειες και τη διαδρομή που θα μας οδηγήσουν εκεί.

 

Η Σελήνη είναι το απόλυτο θηλυκό αρχέτυπο στον χάρτη, συμβολίζοντας τόσο τη μητέρα, όσο και το παιδί. Είναι λοιπόν αξιοσημείωτο το πώς τώρα, τη στιγμή της απόλυτης λάμψης της (Πανσέληνος), δημιουργεί όψη αντίθεσης με δυο ακόμα ισχυρά θηλυκά αρχέτυπα, την ⏩Λίλιθ, και την ⏩Αφροδίτη από τον Αιγόκερω. Οι μέρες γύρω από τη Πανσέληνο φέρνουν αντικρουόμενες επιθυμίες και η αυτοεκτίμησή μας είναι χαμηλή. Ιδίως οι γυναίκες τείνουν να μην ικανοποιούνται αντικρύζοντας τον εαυτό του στον καθρέφτη αλλά ανεξαρτήτως φύλου, αποζητάμε την αγάπη των άλλων προκειμένου να αισθανθούμε ασφαλείς. Καθώς η παρορμητική ενέργεια κυριαρχεί στον χάρτη, είναι εύκολο να προβούμε σε ξαφνικές αποφάσεις και κινήσεις που θα μας εξασφαλίσουν σποραδικές στιγμές φαινομενικής ασφάλειας. Σοφότερο να αναλογιστούμε τί είναι αυτό από το οποίο χρειαζόμαστε προφύλαξη; Πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια μονάχοι, διατηρώντας την ανεξαρτησία μας;

 

Καθώς κοιτάζω τον χάρτη παρατηρώ ένα «παράπονο» κατά κάποιο τρόπο, καθώς είναι εύκολο να δημιουργηθεί η αίσθηση πως κανείς δε με φροντίζει ή ότι δεν είναι ικανοί να το κάνουν. Ταυτόχρονα αισθανόμαστε πως οι ευθύνες που κουβαλάμε είναι υπερβολικά αυξημένες και έτσι κάπως συγκρούονται οι προσωπικές προσδοκίες δημιουργώντας απογοητεύσεις. Η λύση σε τέτοιες καταστάσεις είναι σχετικά απλή: ο Πλούτωνας μας βοηθά να συνειδητοποίησουμε όσα πραγματικά θέλουμε από τους άλλους και από εμάς τους ίδιους. Το μεγάλο τρίγωνο που δημιουργεί η Σελήνη με τον Άρη/Δία από τη μια και τον Ποσειδώνα από την άλλη, μας παροτρύνει να μοιραστούμε τις συνειδητοποιήσεις αυτές με τους γύρω μας. Αν κάτι μας ενοχλεί χρειάζεται να το αναφέρουμε! Με το να προσποιούμαστε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργηθεί έδαφος για αλλαγή. Άλλωστε η προσμονή μέχρις ότου κάνουμε μια δύσκολη συζήτηση δημιουργεί περισσότερο άγχος από την συζήτηση αυτή καθ’ αυτήν. Η ηρεμία βρίσκεται συχνά μόνο λίγες κουβέντες μακριά.

 

ΥΓ. Η Πανσέληνος αυτή δεν είναι η μοναδική του Ιανουαρίου. Μία ακόμα συμβαίνει στο ζώδιο του Λέοντα στις 31/01 (η οποία θα είναι και Σεληνιακή έκλειψη!), αφήνοντας έτσι ολόκληρο τον Φεβρουάριο δίχως καμία Πανσέληνο. Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο και δε θα επαναληφθεί ξανά μέχρι το έτος 2572!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.