Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Πανσέληνος στον Καρκίνο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2022/01/πανσέληνος-στον-Καρκίνο-2022-Ιανουάριος-Πλούτωνας-Αστρολογικό-Καπέλο-Αιγόκερως-Ήρα-Juno-1280x800.jpg

Είναι η πρώτη πανσέληνος του 2022 και συμβαίνει στο υδάτινο ζώδιο του Καρκίνου. Την ενέργειά της αισθανόμαστε ήδη ΟΛΟΙ αλλά κυρίως όσοι έχουν Ήλιο (ζώδιο), ωροσκόπο, Σελήνη ή άλλους προσωπικούς πλανήτες στις τελευταίες μοίρες του Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερου.

Το χαρακτηριστικό της πανσελήνου αυτής είναι πως ενώ συνήθως η Σελήνη στον Καρκίνο αισθάνεται άνετα και έχει μια απαλή ενέργεια, τώρα αυτό αλλάζει επειδή δημιουργεί όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα (και τον αστεροειδή της Ήρας). Έτσι, η πανσέληνος είναι εμποτισμένη με Πλουτώνια ενέργεια. Δηλαδή έρχονται στην επιφάνεια θέματα εξουσίας, μια ενέργεια αποπνικτική σχεδόν και να νιώσουμε αποδυναμωμένοι.

Χρειάζεται να κάνουμε συνειδητή προσπάθεια να διατηρήσουμε την ακεραιότητά μας, να μην μας ξεζουμίσουν συναισθηματικά αλλά και να μην μας χειραγωγήσουν. Αυτά θεωρώ είναι τα 3 πιο “επικίνδυνα” πράγματα να μας συμβούν. Είναι ευκολότερο τώρα να πειστούμε και να γίνουμε υποχείριο κάποιου πιο εξουσιαστικού ανθρώπου. Να επηρεαστούμε και να μας χαλάσουν την διάθεση. Αλλά και να λυγίσουμε χάριν κάποιον άλλου στις προσωπικές μας αξίες.

Αν κάτι από αυτά συμβεί, χρειάζεται να έχουμε την δύναμη να πάρουμε πίσω τον έλεγχο της ζωής μας. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει το πως νιώθουμε εκτός από εμάς. Κανείς δεν μπορεί να μας επηρεάσει στο τι θα κάνουμε αν δεν τον αφήσουμε. Και φυσικά, κανείς δεν μπορεί να μας πείσει εκμεταλλευόμενος την αγάπη που του έχουμε, στο να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε. Με την πανσέληνο αυτή, είναι σημαντικό να σηκωθούμε και να αρπάξουμε μόνοι μας το τιμόνι της ζωής μας.

Αυτή την ενέργεια την νιώθουμε εντονότερη μέσα από τις προσωπικές μας σχέσεις. Υπάρχει μια πίεση εδώ που χτίζεται εδώ και καιρό με την ανάδρομη Αφροδίτη και τώρα με τον ανάδρομο Ερμή. Πολλοί νιώθουν στριμωγμένοι σε μια δύσκολη κατάσταση, ένα αδιέξοδο.

Ανάδρομος Ερμής

Η πανσέληνος αυτή μοιάζει να χειροτερεύει την κατάσταση αλλά το λέω ειλικρινά πως μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση να κυριαρχήσουμε εμείς οι ίδιοι στην ζωή μας. Αν νιώθεις οποιαδήποτε ενέργεια να προσπαθήσει να κυριαρχήσει επάνω σου, γνώριζε πως εσύ έχεις τον έλεγχο. Από εσένα εξαρτάται το τι θα κάνεις και το πως θα νιώθεις.

 

Υπάρχει και μια άλλη πτυχή της πανσελήνου, πιο βαθιά, που φέρνει στην επιφάνεια ένα αίσθημα απογοήτευσης πως σπαταλήσαμε τον χρόνο μας, πως προσπαθήσαμε πολύ να χωρέσουμε σε έναν στόχο που δεν ταίριαζε στην φύση μας ή θυσιάσαμε άσκοπα τον εαυτό μας χωρίς να λάβουμε πίσω αυτό που περιμέναμε. Υπάρχει πάντως εδώ η ενέργεια της απογοήτευσης, πως κάπου σφάλαμε. Και σίγουρα, η πρώτη αντίδραση σε αυτό μας έχουν μάθει πως είναι να στεναχωριόμαστε. Ο εγωισμός θίγεται που έκανε λάθος. Αλλά υπάρχει πάντα η πιο ώριμη αντιμετώπιση που μας λέει ότι το οποιοδήποτε λάθος, είναι χάρτης για το πως πραγματικά να εξελιχθούμε μέσα από τα λάθη και τις αποτυχίες μας. Η αυτογνωσία άλλωστε τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει μέσα από άνετα σενάρια αλλά αντιμετωπίζοντας όσα μας ενοχλούν, μέσα από εκείνα που δεν πάνε όπως τα περιμέναμε.

Η σύνοδος Ήλιου – Πλούτωνα – Ήρας στον Αιγόκερω (σε αντίθεση με την Σελήνη καθώς είναι) μας σπρώχνει σε μια βαθιά δέσμευση με την αριστεία που συμβαίνει μόνο ξεπερνώντας τους περιορισμούς μας. Δηλαδή; Θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο όταν αντιμετωπίσουμε τα σκοτάδια μας, μόνο όταν έρθουμε αντιμέτωποι με τις ενστικτώδεις και ίσως τρομακτικές επιθυμίες.

 

Όσοι με διαβάζετε ή με παρακολουθείτε γενικά, ξέρετε πως μου αρέσει να δίνω τον sabian συμβολισμό της μοίρας κάθε νέας Σελήνης ή πανσελήνου. Έτσι τώρα, η 28η μοίρα του Καρκίνου (27-28) έχει την ερμηνεία: Μία Ινδιάνα, γνωρίζει τον λευκό εραστή της στην φυλή της.

Δείχνει ακριβώς την τάση να αψηφάμε τους νόμους και τις νόρμες. Να κάνουμε αυτό που η δική μας επιθυμία προστάζει. Βρίσκοντας τρόπο να εναρμονίσουμε το παρελθόν με το μέλλον, χωρίς να προδώσουμε αυτό που είμαστε. Η Ινδιάνα εδώ (εμείς), δεν αφήνει να την χειραγωγήσουν στο τι οφείλει να κάνει. Μένει πιστή στην δική της ακεραιότητα που πηγάζει από την επιθυμία. Μένει πιστή στις αξίες της που μιλούν για ενσυναίσθηση.

Υπάρχει όμως εδώ και η έννοια της φυλής έντονη. Σε συνδυασμό με την ενέργεια της παρούσας πανσελήνου, θέλει μια προσοχή για έξαρση αισθήματος “υπερηφάνειας” που οδηγεί αυτόματα σε διαχωρισμούς και ρατσισμό απέναντι σε μειονότητες. Οποιαδήποτε συνειδητοποίηση μιας τέτοιας στάσης, είναι αυτόματα εξέλιξη. Έχουμε συνηθίσει να δεχόμαστε ορισμένα πράγματα και καταστάσεις που τελικά δεν ισχύουν, που τελικά καταπατούν δικαιώματα, που τελικά δείχνουν πως ίσως κι εμείς οι ίδιοι φτάνουμε να γίνουμε εκείνοι που χειραγωγούν τους άλλους.

 

H Πανσέληνος συμβαίνει την Τρίτη 18.01 στις 01:48πμ (δηλαδή το βράδυ της Δευτέρας θα φαίνεται ολόγιομο το φεγγάρι). Τόσο από την Ελλάδα (για όσους βρίσκονται τότε στην Ελλάδα) όσο και από την Κύπρο συμβαίνει στον 9ο οίκο και έχει ωροσκόπο Σκορπιό.

Δες επίσης: Πλούτωνας στον Αιγόκερω

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.