Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ωροσκόπος: Δίδυμοι ♊

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2022/01/ωροσκόπος-Δίδυμος-wroskopos-didumos-didumoi-δίδυμοι-αστρολογία-γνώσεις-Αστρολογικό-Καπέλο-τι-ωροσκόπο-έχω-1280x800.jpg

Ο ωροσκόπος σαν έννοια είναι κάτι που όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει, γνωρίζουμε ίσως και σε ποιο ζώδιο ανήκει ο δικός μας. Όμως τι είναι πραγματικά;

Ο ωροσκόπος είναι το σημείο εκείνο του ζωδιακού που ανατέλλει την στιγμή της γέννησής μας. Όταν δηλαδή ανατέλλουμε κι εμείς. Είναι το σημείο που αν μπορούσαμε να δούμε παντού γύρω μας ανενόχλητοι κατά την στιγμή της γέννησης, το σημείο που βρίσκεται εντελώς ανατολικά, στον ορίζοντα.

Έτσι, το ζώδιο που ανατέλλει, το σημείο εκείνο, μας βοηθά κι εμάς να ανατείλλουμε και μας χρωματίζει. Δεν μας καθορίζει (όπως ΤΙΠΟΤΑ δεν μας καθορίζει) αλλά επηρεαζόμαστε ευκολότερα ως προς την εμφάνισή μας, ως προς το πως εμφανιζόμαστε στον κόσμο. Όπως τα αστέρια και οι πλανήτες εμφανίζονται στην ανατολή και ξεκινούν να ανεβαίνουν, έτσι κι εμείς, εμφανιζόμαστε από την μήτρα της Γης και εμφανιζόμαστε στον κόσμο.

Είναι ο ωροσκόπος εκείνο το σημείο που μαρκάρει ολόκληρο τον χάρτη, που του δίνει προσανατολισμό. Είναι η λεγόμενη οικοθεσία, οι οίκοι που λέμε του χάρτη. Ο ωροσκόπος είναι η ακμή (το ξεκίνημα) του 1ου οίκου (υπάρχουν σύνολο σε όλους τους χάρτες 12 οίκοι, όσα και τα ζώδια).

 

Οι Δίδυμοι έχουν για κυβερνήτη τον Ερμή, όπως και η Παρθένος. Το πρώτο ζώδιο, ο Κριός, κυβερνάται από την αρσενική Αρχή, τον Άρη, και ο Ταύρος που είναι το δεύτερο, κυβερνάται από την θηλυκή Αρχή, την Αφροδίτη. Οι Δίδυμοι κυβερνιούνται από την ερμαφρόδιτη αρχή, τον Ερμή. Το αρχέτυπο που ενώνει το θηλυκό με το αρσενικό. Αν έχεις ωροσκόπο στους Δίδυμους δεν σημαίνει πως είσαι Δίδυμος , αλλά είσαι παιδί του Ερμή. Και πάντα συμβουλεύω να διαβάζεις τις προβλέψεις για τον ωροσκόπο καθώς συνήθως έχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια από το ζώδιό σου (αυτό ισχύει γενικά, όχι μόνο για τους Δίδυμους). Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία να κοιτάξεις που βρίσκεται ο Ερμής στον γενέθλιο χάρτη σου. Σε ποιο ζώδιο, σε ποιόν οίκο; Τι όψεις σχηματίζει;

 

Γενικά ο ωροσκόπος στους Δίδυμους σε γεμίζει περιέργεια. Όχι με την έννοια του κουτσομπολιού (καθόλου) αλλά πως θέλεις να μαθαίνεις πράγματα. Η ζωή είναι μια συνεχής εμπειρία μάθησης. Αυτό το παρατηρούμε και στον ωροσκόπο Τοξότη (το ακριβώς απέναντι ζώδιο) όμως εκεί που αυτοί το κάνουν αόριστα, οι Δίδυμοι ενδιαφέρεστε για συγκεκριμένες πρακτικές γνώσεις. Κάτι που μπορεί να αποτελέσει εργαλείο.

 

Με ωροσκόπο στους Δίδυμους κάνεις ερωτήσεις, είσαι κοινωνικός και αεικίνητος. Έτσι συχνά βλέπω άτομα με αυτόν τον ωροσκόπο που δεν ηρεμούν και καταλήγουν να κουράζονται. Ενώ υπάρχει έλλειψη υπομονής. Πιο πιθανό να είναι ο πρώτος που θα βαρεθείς περιμένοντας στην ουρά.

 

Ταυτόχρονα όμως, όλη αυτή η εγγενή περιέργεια, σε καθιστά από τους πιο έξυπνους ωροσκόπους. Σε βαθμό που μπορείς να αντιληφθείς μάλιστα πως ναι, δεν είσαι και τόσο έξυπνος. Για τους υπόλοιπους είσαι, αλλά ένας πραγματικά έξυπνος άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί τις αδυναμίες του. Βέβαια αυτό ενέχει τον κίνδυνο να βγει στην επιφάνεια και η σκιά του ωροσκόπου, που λέει πως ο ωροσκόπος Δίδυμος ταυτίζεται τόσο με την εξυπνάδα του, που αμελεί τις προσωπικές του σχέσεις και αλληλεπιδράσεις. Έτσι οι άλλοι μπορεί να νιώσουν πως τους παραμελείς. Πως δεν νοιάζεσαι πραγματικά.

 

Η βασική σκιά του ωροσκόπου σου είναι μια έλλειψη ζεστασιάς που βγάζεις στους άλλους. Φυσικά όταν σε γνωρίσουν καλύτερα θα μπορέσουν να δουν πως ο ίδιος αυτός ωροσκόπος Δίδυμος είναι επίσης που σε κάνει ευαίσθητο. Οι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν όμως όταν σε ακούν να μιλάς με τόση σιγουριά. Δεν βλέπουν τα πιο εύθραυστα κομμάτια σου. Δεν πειράζει – δεν είναι για όλους. Πάντως οι σχέσεις με άτομα που υπερτερεί το στοιχείο του Νερού είναι αρκετά δύσκολες. Όμως άτομα με έντονο το στοιχείο του Αέρα φτάνουν να εκτιμούν την εξυπνάδα και την ταχύτητα της σκέψης σου.

 

Κάτι που καλό να προσέξεις με ωροσκόπο στους Δίδυμους, είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που εμπνέεις. Είναι για αυτό που έχει καταλήξει το ζώδιο αυτό να είναι από τα πιο μισητά (φυσικά αν ρωτάς την αστρολόγο, είναι αξιολάτρευτο!). Οι Δίδυμοι διαθέτουν Μεταβλητή Ποιότητα – κάτι που σε βοηθά να προσαρμόζεσαι σε κάθε είδους περιβάλλον. Όμως οι άνθρωποι που δεν το έχουν αυτό – το μεταφράζουν ως κάτι ψεύτικο και υποκριτικό. Για παράδειγμα: Έχεις δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους παρέες. Όταν κάποιος από την μία γνωρίσει την άλλη παρέα, μπορεί να πέσει από σύννεφα γιατί δεν σε φανταζόταν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Και αντί να το θεωρήσει φυσιολογικό (που είναι), οι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν σε κουτάκια τους υπόλοιπους ανθρώπους και αν ξαφνικά παρεκκλίνουν από εκεί που τους έχουν κατατάξει, τότε βιάζονται να χαρακτηρίσουν την έντονη Μεταβλητή Ποιότητα στον χάρτη ως κάποιον που λέει ψέματα ή είναι ψεύτικος. Εν τω μεταξύ ο Δίδυμος (και ο ωροσκόπος) ως αρχέτυπο, κάθε άλλο παρά ψεύτικος είναι!

Η Μεταβλητή Ποιότητα

Κάτι ακόμα που έχω παρατηρήσει, είναι πως καταλήγεις να εξηγείς πράγματα. Είσαι αυτός που συνεχώς μιλάει, κάνει χιούμορ και είναι γρήγορος στις αποκρίσεις. Είσαι αυτό που λέμε “κουλ” ατομάκι. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί με ωροσκόπο Δίδυμο (από τον άλλον Δίδυμο μάλλον) που παρουσιάζονται λιγότερο ευχάριστοι. Δεν θα ξεκινήσουν να λένε ανέκδοτα, αλλά έχουν έτοιμα τα λογοπαίγνια που λίγοι πιάνουν και το πιο μαύρο χιούμορ. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, η παρατηρητικότητα και η σβελτάδα είναι χαρακτηριστικά σου.

 

Ο Ερμής σε σπρώχνει να βγάλεις νόημα από τον κόσμο. Κάνει το μυαλό να κινείται γρήγορα (αν και ξαναλέω, το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ερμής έχει μεγάλη σημασία!) και σχεδόν πάντα έχεις κάτι έξυπνο ή καυστικό να πεις. Είναι εύκολο όμως να αφαιρεθείς αφού η περιέργειά σου είναι μεγάλη, το μυαλό γρήγορο και ο χρόνος που μπορείς να μείνεις προσηλωμένος σε ένα θέμα – μικρός.

 

Στις σχέσεις αναζητάς προσωπική ελευθερία. Δεν αντέχεις ούτε να σε πνίγουν, ούτε πνίγεις εσύ τον άλλον. Σου αρέσει να συζητάς διάφορα θέματα, ιδέες και να ενώνεσαι πνευματικά. Χρειάζεται πάντως να υπάρχει ενδιάμεσα χώρος να αναπνέεις. Λέγοντας αυτό δεν υπονοώ το παραμικρό για τάση απιστίας. Αυτό φαίνεται από άλλους δείκτες πέραν του ωροσκόπου. Ο βαθμός ελευθερίας έχει να κάνει με το να διατηρεί ο καθένας τις παρέες του και την ζωή του σε έναν βαθμό – κάτι που είναι απολύτως υγιές στην τελική.

 

Αυτά είναι τα γενικά χαρακτηριστικά για τον ωροσκόπο των Διδύμων . Η θέση του Ερμή όπως ανέφερα είναι πολύ σημαντική από ζώδιο και οίκο, όπως επίσης και οποιοσδήποτε πλανήτης πάνω στον Ωροσκόπο ή σε όψη με τον ωροσκόπο, διαμορφώνουν αντίστοιχα τα χαρακτηριστικά αυτά.

Ο Ερμής στα 12 Ζώδια

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Δες και για τους άλλους ωροσκόπους ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.