Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/09/Πανσέληνος-Κριός-Σεπτέμβρης-2018-γενναιότητα-συναίσθημα-προβλέψεις-αστρολογία-ζυγός.jpg

Ας είμαστε ξεκάθαροι! Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι απαιτητική κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο. Τα πράγματα δεν είναι παίξε – γέλασε όταν η Σελήνη σχηματίζει σύνοδο με τον Χείρωνα, τετράγωνο με τον Κρόνο, ενώ ταυτόχρονα και ο Άρης (κυβερνήτης της Πανσελήνου) είναι πάνω στον Νότιο Δεσμό. Είναι όλες τους σχεδόν προκλητικές ευθυγραμμίσεις. Ασφαλώς μπορούν να δώσουν δρόμο σε θετικές εμπειρίες και ανακαλύψεις αλλά αξίζει να μελετήσουμε λίγο πιο προσεκτικά έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις πιθανές εκφράσεις της έντονης ενέργειας.

 

Έχετε ακούσει πως ορισμένοι προκειμένου να μας πείσουν κάνουν έκκληση στη λογική ή έκκληση στο συναίσθημα…Η Πανσέληνος στον Κριό λειτουργεί όπως το βλέπω ως έκκληση στο θάρρος. Το θάρρος έχει να κάνει με την συνειδητοποίηση της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε. Πολύ συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες προσωπικές διαδρομές που αφορούν την ίδια μας την ανάπτυξη. Τότε καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις και να δράσουμε. Συχνά όμως πριν τα καταφέρουμε νιώθουμε σα να είμαστε έτοιμοι να υποδηλωθούμε στον φόβο ή την ίδια μας την ανασφάλεια – λες και θα ήταν εφικτό ποτέ να προχωρήσουμε μπροστά με πλήρη σιγουριά. Όπως περιγράφω το συναίσθημα μπορεί να ακούγεται απλοϊκό, ίσως πως χάνουμε το νόημα του τι το θάρρος πράγματι σημαίνει – που είναι στη βάση του γενναιότητα μπροστά στην πρόκληση.

 

Σημειώστε πως το τετράγωνο του Χείρωνα με τον Κρόνο είναι έντονα ενεργό, μία όψη που σχετίζεται με την εύρεση του «κλειδιού» που θα ανοίξει τη λύση στα δύσκολα προβλήματα ή στις αδύνατες καταστάσεις. Η Πανσέληνος μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε εγκλωβισμένοι, σα να μπλεχτήκαμε σε ένα συναισθηματικό αδιέξοδο.

Διάβασε περισσότερα για το τετράγωνο του Κρόνου με τον Χείρωνα ΕΔΩ

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε την Πανσέληνο στον Κριό ώστε να υπερβούμε τα αρνητικά συναισθήματα που εμφανίζονται;

  • Ας αναγνωρίσουμε αρχικά πως η κάθε κατάσταση είναι αρκετά υποκειμενική και άρα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να οδηγήσει στην εξέλιξη και την ανάπτυξή μας.
  • Ας εξετάσουμε τα διάφορα σήματα που το Σύμπαν (ή η ζωή αν προτιμάτε) φέρνει στο δρόμο μας σχετικά με το τι είναι και δεν είναι σωστό. Πως αξιοποιούμε τα μηνύματα αυτά; Είμαστε έτοιμοι, όχι από φόβο αλλά από αποφασιστικότητα, να επιτρέψουμε στον εαυτό μας (θαρραλέα) να κάνει το επόμενο βήμα που τα σήματα ορίζουν – ακόμα κι αν δεν θέλουμε τόσο – θα μένουμε απλώς να κρατάμε το κλειδί στεκόμενοι μπροστά από την κλειδαριά;
  • Ας αποδεχτούμε το κάλεσμα προς τη γενναιότητα στον τομέα εκείνον που αισθανόμαστε κομπάρσοι μέσα στο ίδιο μας το ηρωικό ταξίδι. Μία έκφραση της Πανσελήνου σχετίζεται με την κατανόηση της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε και της επιλογής να την αντιμετωπίσουμε ούτως ή άλλως. Το να μένουμε συγκλονισμένοι να κοιτάζουμε το εμπόδιο δίχως να προχωράμε είναι ο χειρότερος εχθρός του αρχέτυπου του Κριού.

 

Ποιους επηρεάζει η Πανσέληνος; Μα όλους φυσικά! Λίγο περισσότερα τα Παρορμητικά ζώδια των πρώτων ημερών! Ποια είναι τα Παρορμητικά ζώδια; Δες ΕΔΩ.

Τέλος, αξίζει να σημειώσω το πώς η Πανσέληνος αυτή σχετίζεται με τις σχέσεις. Ο Ήλιος περνάει στον Ζυγό κατά την Φθινοπωρινή Ισημερία της Κυριακής, το ζώδιο που κυβερνά το «εμείς». Αυτή η αντίθεση Ήλιου – Σελήνης (απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να δημιουργηθεί το φαινόμενο της Πανσελήνου) μας θυμίζει πως ερχόμαστε στη ζωή μόνοι, όπως ακριβώς και μόνοι φεύγουμε. Όμως έχουμε ανάγκη την ανθρώπινη επαφή, ανθρώπους γύρω μας να δεθούμε, να συμπορευτούμε. Οι σχέσεις είναι αυτό που κάνουν τη ζωή άξια να τη ζούμε. Δύσκολες ή εύκολες, ερωτικές ή απλές συναναστροφές, σημασία έχει πόσο τους επιτρέπουμε να μας επηρεάζουν, να μας στεναχωρούν ή να μας εξελίσσουν. Το όλο θέμα των ερωτικών σχέσεων ειδικότερα είναι αρκετά «καυτό» τούτες τις μέρες, μιας που προκαλεί τώρα ευκολότερα απογοήτευση, μια προδιάθεση βαθύτερης επικοινωνίας και την ανάγκη να βιώνονται έντονα. Εκμεταλλευόμενοι κάθε στιγμή μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ζώντας το παρόν μαζί τους, καταφέρνουμε έτσι να αξιοποιήσουμε την Πανσέληνο αυτή. Καθώς η ενέργειά της, παρά τις απαιτητικές επιρροές τις οποίες διαθέτει, στη βάση της αναζητά την επαφή. Τι πιο θαρραλέο άλλωστε από το να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να έρθει σε μία αληθινή σχέση με έναν συνάνθρωπό μας; Να ξεγυμνώσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο όπως συχνά μπορεί άλλοτε να περηφανευόμαστε για την νοητική μας οξυδέρκεια.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.