Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Πανσέληνος στον Σκορπιό

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/night_of_the_pink_moon_by_azalonozul-Πανσέληνος-Σκορπιός-Κάρμα-Πλούτωνας-Αστρολογία.jpg

Κάθε εβδομάδα οι πλανήτες προσφέρουν πολλές αφορμές για δημιουργία άρθρων από εμάς τους αστρολόγους. Περνάνε σε διαφορετικά ζώδια, σχηματίζουν όψεις, αλλάζουν πορεία… Όμως συμβαίνει ορισμένες φορές να παρατηρώ έναν χάρτη θέλοντας να γράψω ένα άρθρο για το γεγονός και ο χάρτης να έχει τόσα πολλά να μου προσφέρει, τόσες πολλές πτυχές άξιες προς ανάλυση. Ένα τόσο αξιοσημείωτο γεγονός θεωρώ πως είναι η Πανσέληνος στις 30 Απριλίου 2018. Μπορεί κάποιος να σκεφτεί: μα είναι απλώς μια Πανσέληνος, ένα γεγονός με αρκετή ενέργεια σίγουρα, αλλά που επαναλαμβάνεται κάθε σχεδόν 29 ημέρες. Τι τόσο αξιοσημείωτο έχει;  – Κι όμως πολλά! Ορίστε κάποια από αυτά:

α. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Σελήνη βρίσκεται στον Σκορπιό και ο Ήλιος στον Ταύρο. Δύο ζώδια αντικριστά μεταξύ τους. Η Σελήνη στον Σκορπιό λέγεται πως βρίσκεται «σε πτώση» ένας όρος που μπορεί να ακούγεται ίσως τρομακτικός, αλλά σημαίνει απλώς πως εκφράζεται κάπως… παραμορφωμένα θα έλεγα. Όπως και να ‘χει, κυβερνήτες του Σκορπιού είναι ο Πλούτωνας με τον Άρη. Και ένα από τα πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικά της Πανσελήνου αυτής είναι πως κατά τη διάρκεια που συμβαίνει συναντάμε τους δύο αυτούς κυβερνήτες να βρίσκονται σε σύνοδο στον Αιγόκερω. Να ενώνουν πραγματικά τις δυνάμεις τους, να ισχυροποιούν όλα τα Σκορπίσια τους χαρακτηριστικά.

 

β. Κυβερνήτης τους Αιγόκερου (που βρίσκονται τώρα ο Πλούτωνας με τον Άρη), είναι ο Κρόνος, ο οποίος ανάδρομος σχηματίζει όψη τόσο με τον Ήλιο, όσο και με τη Σελήνη κατά τη στιγμή της έκλειψης. Ο Κρόνος είναι ο κύριος του Κάρμα.

 

γ. Κάτι ακόμα που κάνει την Πανσέληνο αυτή να ξεχωρίζει, είναι πως σχηματίζει τετράγωνα με τους Δεσμούς της Σελήνης, φτάνοντας έτσι να δημιουργείται ένας μεγάλος σταυρός στα σταθερά ζώδια (Ταύρος – Λέων – Σκορπιός – Υδροχόος). Οι δεσμοί της Σελήνης σχετίζονται επίσης με το Κάρμα.

 

Τι πρωταγωνιστεί σε όλο αυτό το πλανητικό σκηνικό; Οι Επιθυμίες

 

Καθώς ο Πλούτωνας κυβερνά τον Σκορπιό και το δίπολο Λέων – Υδροχόος είναι εκείνο που τέμνει τον Σκορπιό μέσα από τους δεσμούς της Σελήνης, υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της βαθιάς επιθυμίας, της ψυχής αλλά και του τραύματος, με την αποστασιοποίηση του Υδροχόου. Όταν βρούμε λοιπόν τον εαυτό μας να ακουμπά τις πτυχές της Πανσελήνου και να γίνεται ένα με τις επιθυμίες του είναι σαν ξαφνικά κανείς να βρίσκει και να απολαμβάνει την εμπειρία μιας χρόνιας επιθυμίας για πρώτη φορά. Για παράδειγμα: Πάντα ήθελες να επισκεφθείς την Ιαπωνία. Φαντάσου τι όμορφο συναίσθημα όταν ξαφνικά βρίσκεσαι πράγματι εκεί. Ζεις την εμπειρία, μυρίζεις τα ροζ άνθη της κερασιάς, γεύεσαι τοπικά πιάτα, μαθαίνεις για τον πλούσιο πολιτισμό τους. Αυτό γυρεύει η Πανσέληνος. Διεκδίκησε όσα θέλεις. Τι ζητάς μέσα σου πραγματικά;

 

Όταν το καταφέρεις να ικανοποιήσεις την επιθυμία,  να περιμένεις να δημιουργηθεί μια ρωγμή στα μέρη του εαυτού σου που σχετίζονται με αυτή. Η επιθυμία δεν αντανακλά σχεδόν ποτέ την ίδια την πραγματικότητα της εμπειρίας. Πως ακριβώς ισορροπούμε μέσα μας της διαφορά αυτή; Αυτό είναι μέρος της προσωπικής μας «δουλειάς» που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κατά την Πανσέληνο αυτή, της εξέλιξης, της κατάστασης στην οποία ερχόμαστε πιο κοντά με τον ανώτερο εαυτό και το πεπρωμένο. Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι να επανασυνδεθούν κομμάτια του εαυτού μας που κοιμόντουσαν μέχρι νωρίτερα. Όταν δεν είμαστε σε επαφή με τις επιθυμίες μας, τότε βιώνουμε κάτι σαν εσωτερική διάσπαση, σα να μην ξέρουμε που βρισκόμαστε και που βαδίζουμε. Αυτό μπορεί να περιγράφει ακόμα και ολόκληρη ζωή σε ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι σε μια σχέση, σε μια εργασία ή σε ένα περιβάλλον που δεν επιθυμούν. Σαν να μην μπορεί η ψυχή να εκφραστεί μέσα από την προσωπικότητα που διαθέτει. Έτσι έρχεται αυτή η εσωτερική διάσπαση, η αναγκαστική αποστασιοποίηση της ψυχής από την εμπειρία της ενσάρκωσης. Αυτό θα προσπαθήσει τώρα η Πανσέληνος να αποφύγει.

 

Υπάρχει επίσης συχνά, όταν δεν βρισκόμαστε σε ευθυγράμμιση με τις επιθυμίες μας, αυτή η αίσθηση πως ο κατώτερος εαυτός δεν μπορεί απαραίτητα να καταλάβει ή να ανακατευτεί σε αυτές. Φυσικά ο καθένας διαθέτει την ικανότητα με τον κατώτερο εαυτό να κρίνει τις ανάγκες, να τις αρνηθεί ή να τις φοβηθεί ακόμα. Αλλά γίνεται επίσης να τις διευκολύνει να υλοποιηθούν. Όταν καταφέρουμε αυτό, τότε ξεκινάμε να ερχόμαστε σε επαφή με την Πανσέληνο στον Σκορπιό. Τότε ακολουθούμε τον Πλουτώνιο τρόπο ζωής. Μια καλή ευκαιρία να φροντίσουμε το αρχέτυπο του Πλούτωνα με τον τρόπο που φροντίζουμε τον Ήλιο και τη Σελήνη. Για την Πανσέληνο αυτή, η ψυχική εξέλιξη είναι απαραίτητη. Με το να αγνοείς τις επιθυμίες διατηρείς τη στασιμότητα, παραμένεις το ίδιο.

 

Τροφή για σκέψη: Όταν αποκτήσουμε τον έλεγχο των επιθυμιών μας, τότε είναι που συμβάλουμε στο να οδηγήσουμε μαζί με την ψυχή, την τωρινή μας ενσάρκωση.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.