Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/10/Πανσέληνος-Ταύρος-Σκορπιός-Ωροσκόπος-αστρολογία-σχέσεις-ανάδρομη-Αφροδίτη-ζώδια.jpg

Τι Πανσέληνος! Ο χάρτης είναι μια ομορφιά σχεδόν αντάξιος με το ίδιο το θέαμα. Σχεδόν. Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν πραγματικά με το να απολαμβάνει κανείς το ολόγιομο φεγγάρι μια ανέφελη νύχτα. Η ενέργεια της Πανσελήνου της Τετάρτης σίγουρα πάντως προσπαθεί. Η Σελήνη στο αγαπημένο της ζώδιο του Ταύρου σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ουρανό και ο Ήλιος να έχει περάσει μόλις στον Σκορπιό και σε σύνοδο με τον ανάδρομη Αφροδίτη.. Σαν αυτά να μην ήταν αρκετά, η Πανσέληνος τετραγωνίζει με απόλυτη ακρίβεια τους Δεσμούς της Σελήνης, ενώ σχηματίζει επιπλέον τρίγωνο με τον Κρόνο. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

 

Έγραψα πριν από λίγες μέρες ένα άρθρο για το πέρασμα του Ήλιου στον Σκορπιό και σε αυτό ανέφερα επίσης για την αντίθεσή του με τον Ουρανό και τη σύνοδο με την Αφροδίτη. Μπορείς να το διαβάσεις ΕΔΩ. Αυτές οι όψεις εντείνονται με την Πανσέληνο στον Ταύρο, η Σελήνη ρίχνει όλο το μεγαλειώδες Φως της καθώς ενώνεται με το αρχέτυπο του Ουρανού και μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε προσωπικές συγκρούσεις μέσα μας οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα το να αποδυναμωνόμαστε, να σαμποτάρομε οι ίδιοι τον εαυτό μας γιατί δεν διανοούμαστε τελικά πως αξίζουμε την αφθονία. Φυλακιζόμαστε στη σκέψη της μετριότητας πως «είτε θα έχεις το ένα, είτε το άλλο». Είτε καριέρα, είτε αγάπη. Είτε τιμιότητα, είτε φήμη. Είτε ευτυχία, είτε χρήματα. Περιορίζουμε ουσιαστικά οι ίδιοι τον εαυτό μας από το να απολαύσουμε, να δεχτούμε τη χαρά στη ζωή μας γιατί δεν πιστεύουμε πραγματικά πως γίνεται να διατηρηθεί η ισορροπία. Αν η μία σκάλα βαρύνει, η άλλη θα πρέπει αναγκαστικά να είναι άδεια. Η ενέργεια της Πανσελήνου λοιπόν μας στρίβει το κεφάλι να αντικρίσουμε την εναλλακτική τροπή που μπορεί να έχει η ζωή μας όταν σταματήσουμε να είμαστε μόνιμα με το ένα πόδι κολλημένο στο φρένο.

 

Η ισχυρή στην ενέργεια της Πανσελήνου παρουσία της ανάδρομης Αφροδίτης τονίζει επιπλέον ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά και τις σχέσεις. Αν και η Αφροδίτη είναι ανάδρομη από την αρχή του Οκτώβρη, η δυναμική της είναι αρκετά ισχυρή ακόμα, περισσότερο όσο περνούν οι μέρες και φτάνει να περάσει πάνω από τον Ήλιο (26.10). Η ανάδρομη Αφροδίτη πιέζει τις σχέσεις στις οποίες δεν υπάρχει ευθυγράμμιση των αναγκών και μπορεί ακόμα και να φέρει μια ενέργεια διάλυσης σε εκείνες που μειώνεται η προσωπική αξία. Είναι μια ενέργεια που μας προκαλεί να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κάτι ελαττωματικό ή απλώς να αποδεχτούμε πως δεν αξίζει τον χρόνο και την προσπάθεια, στρέφοντάς μας στην αναζήτηση του νέου.

 

Ο συμβολισμός της μοίρας της Πανσελήνου (1° του Ταύρου) ερμηνεύεται ως μια «ηλεκτρική καταιγίδα». Και πράγματι η όλη πίεση της ενέργειας των πλανητών μοιάζει σαν μια καταιγίδα που έρχεται κατά πάνω μας.

  • Τις μέρες πριν την Πανσέληνο υπάρχει η ηρεμία που πάντα προηγείται. Μετά καθώς πλησιάζουμε την κορύφωσή της τα καταπιεσμένα συναισθήματα ξεκινάνε να φουντώνουν, όπως ο αέρας δειλά-δειλά ξεκινά να ξεσηκώνει τα Φθινοπωρινά φύλλα προμηνύοντας αυτό που έρχεται μέχρι που είναι πλέον όλα μακριά από το έδαφος.
  • Στη συνέχεια ξεκινά το ξέσπασμα, πολύ ήρεμα στην αρχή. Κάνει εμφανή τη παρουσία του το Νερό (Ήλιος και Αφροδίτη στον υδάτινο Σκορπιό) που συμβολίζει την αρχή της έκρηξης, το κλάμα, τα νεύρα, η πληγή πως η αξία δεν αναγνωρίστηκε όπως χρειαζόταν, κάπου είχα πάρει λάθος στροφή και η ζωή χρειάζεται ευθυγράμμιση. Φυσικά σιγά σιγά όλη αυτή η ενέργεια μπορεί να φουντώσει σε κάτι πολύ δυνατό, που ο άλλος σίγουρα δε το περιμένει.
  • Ξεκινάει ο θόρυβος, η βροχή πλέον δεν συμβολίζει τη θλίψη αλλά την οργή, και μας θυμίζει γιατί οι αρχαίοι λαοί φοβόντουσαν το φαινόμενο σε σημείο να το αποδώσουν στον ισχυρότερο θεό τους (Δίας/Θορ/Ίντρα κλπ).
  • Ο θόρυβος συνεχίζει καθώς έρχονται τα αστραπόβροντα που έχουν το χαρακτηριστικό σε μια ηλεκτρική καταιγίδα πως δεν σταματάνε εύκολα. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη και χρειάζεται κάπως να εκτονώσει την συσσωρευμένη της ενέργεια.

Που μπορεί να «χτυπήσει» η καταιγίδα της Πανσελήνου τη ζωή σου; Στις σχέσεις, στα οικονομικά, στα επαγγελματικά, γενικά σε οποιοδήποτε τομέα αισθάνεσαι ήδη τη πίεση. Αν και κάποιες καταιγίδες μας αιφνιδιάζουν και χρειάζεται απλώς να είμαστε ετοιμοπόλεμοι να αντιδράσουμε στην πρόκληση της ζωής, το καλύτερο που έχουμε τώρα να κάνουμε με τόσο έντονη τη Σταθερή Ποιότητα στον χάρτη, είναι να ηρεμήσουμε, να βρούμε την δική μας «ηρεμία πριν την καταιγίδα» και να συγχρονιστούμε μαζί της. Ακόμα καλύτερα, να συγχρονιστούμε με το ήρεμο μέλλον, τότε που όλα έχουν κοπάσει, η φύση έχει τραφεί και το ουράνιο τόξο έχει πλέον ανατείλει.

 

Είναι σίγουρο πως η καταιγίδα της Πανσελήνου κάπου θα εκδηλωθεί; Αν και είναι το πιθανότερο να το κάνει, εξαρτάται κατά πολύ από τον κάθε γενέθλιο χάρτη. Αν έχεις πλανήτες στις πρώτες μοίρες των ζωδίων ή αν η Πανσέληνος «πέφτει» μέσα σε γωνιακούς οίκους του χάρτη σου, τότε η ενέργειά της γίνεται πιο αισθητή.

 

Και τι θετικό έχει; Κάθε καταιγίδα, ακόμα και η πιο άγρια ηλεκτρική, έχει ως σκοπό να εξαγνίσει και να καθαρίσει την ψυχή μας. Αν τη βιώσεις ή αν το νιώθεις ήδη (που είναι αρκετά πιθανό), δες το ως ευκαιρία να ξεφορτωθείς βρομιές που λεκιάζουν τη ζωή σου. Όλες οι καταιγίδες κάποια στιγμή υποχωρούν και φεύγουν. Η συγκεκριμένη είναι κάπως απότομη αλλά έχει το χαρακτηριστικό πως ενεργοποιεί καρμικά/κομβικά σημεία της ζωής, οπότε ουσιαστικά μας βοηθά να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε. Ας παραμείνουμε ήρεμοι και εστιασμένοι στο μετά. Το Νερό που έπεσε καθάρισε και απορροφάται πλέον, μεταμορφώνεται (Σκορπιός) στα υπόλοιπα 3 στοιχεία. Η Γη θα είναι πιο ανθισμένη καθώς αναδεικνύει τα αρώματά της. Ο Αέρας θα έχει κοπάσει. Τα χρώματα (Φως/Φωτιά) γύρω μας είναι πιο λαμπερά λόγω του ουράνιου τόξου. Είναι δύσκολο, αλλά αξίζει κανείς να το περάσει.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.