Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ερμής στον Τοξότη 2018

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/10/Ερμής-Τοξότης-γνώσεις-οράματα-ωροσκόπος-αστρολογία-ζώδια-πνευματική-ανάπτυξη-αυτογνωσία.jpg

Την τελευταία μέρα του Οκτώβρη ο Ερμής αφήνει τον κάτω κόσμο και περνά στο ζώδιο του Τοξότη. Είναι σαν μια διακριτή μεταβολή της ενέργειας μεταξύ του Οκτώβρη και του Νοέμβρη, όσον αφορά το πνευματικό επίπεδο. Φαντάζομαι τη μετάβαση αυτή από τον Σκορπιό στον Τοξότη για τον Ερμή σαν να αναδύεται από τα βάθη των σκοτεινών νερών της αυτογνωσίας προς ανώτερα μονοπάτια ανάπτυξης, γνώσης, ευφορίας, χιούμορ και κατανόησης όσων συνέβησαν και τώρα θα συμβούν.

Δες το άρθρο για τον Ερμή στον Τοξότη του 2017 ΕΔΩ

Το κατά πόσο θα είναι καρποφόρα η παραμονή του Ερμή στον Τοξότη για τον καθέναν μας, εξαρτάται από το πόσο αξιοποιήσαμε την παραμονή του στον Σκορπιό (09.10-31.10.18). Πως θα καταλάβει κανείς αν το έκανε αυτό; Με το αν βρέθηκε στα βάθη του ασυνείδητου, έτοιμος να αντιμετωπίσει τους φόβους του. Όσο πιο χαμηλά πριν, τόσο πιο ψηλά τώρα, ο Ερμής θα μπορέσει να επεξεργαστεί τα δεδομένα με σκοπό την αυτογνωσία και την εξελιγμένη φιλοσοφία με την οποία το ζώδιο του Τοξότη σχετίζεται. Όταν η κάθοδος δεν ήταν αρκετά βαθιά κι εσωτερική, τότε η διέλευση του Ερμή από τον Τοξότη τείνει να είναι πιο δογματική ή να προβάλλει τους πιο καλά κρυμμένους φόβους και ζητήματα μέσα στην αντίληψη της αλήθειας. Ο Τοξότης είναι ζώδιο με ποιότητα Μεταβλητή και έτσι είναι αρκετά εγκεφαλικό σε σημείο όμως που μπορεί να μεταβάλλει την ίδια την πραγματικότητα βάση των φόβων του ή αντίστοιχα των ευχών του. Ο Ερμής τον βοηθά αρκετά σε αυτό.

 

Ένα Αρχέτυπο ταιριαστό με τον Ερμή (μεταφορά) στον Τοξότη (εμπειρίας) είναι αυτό του Προμηθέα. Ο Προμηθέας είναι άνθρωπος, γιός όμως Τιτάνα και άρα αθάνατος, μας έδωσε τα γράμματα, τους αριθμούς, την καλλιέργεια της γης, την εξημέρωση των ζώων που έγιναν κατοικίδια, τη ναυτιλία, την ιατρική, όλες τις γνώσεις που μάθαμε μόνοι μας ως άνθρωποι και δεν πήραμε δηλαδή από τους θεούς, τις απέδιδαν στον Προμηθέα. Χρωστάμε πολλά στον Προμηθέα, ουσιαστικά δηλαδή στην δική μας πρόνοια για εξέλιξη. Είναι σημαντικό αυτό ως μήνυμα τώρα για την διέλευση του Ερμή από το πύρινο ζώδιο του Κένταυρου.

 

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα την διέλευσή του μέσα από λήψη οραμάτων/ κατανόηση μύθων/ αφομοίωση γνώσης  – ο Ερμής είναι άλλωστε ο αγγελιοφόρος και ο Τοξότης είναι το σημάδι φωτός. Από πού προέρχονται τα οράματα ή η κατανόησή μας; Από κάτι ανώτερο; από το ίδιο μας το ασυνείδητο που εκφράζεται τώρα ευκολότερα; Ό,τι κι αν συμβαίνει, σημασία έχει πως μας προσφέρει μια αίσθηση νοήματος για τη ζωή, μαζί με έναν ενθουσιασμό. Πίστη στις ικανότητές μας ή σε κάτι ανώτερο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στις 17.11 (με το που ολοκληρώνει την αναδρόμηση της η Ανάδρομη Αφροδίτη δηλαδή) όσο βρίσκεται στον Τοξότη. Ο ανάδρομος Ερμής θα παραμείνει έως 06.12 που θα έχει επιστρέψει και πάλι στον Σκορπιό. Θα δημοσιευτεί άρθρο για την ανάδρομη κίνησή του λίγες μέρες πριν αυτή ξεκινήσει.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.