Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ποσειδώνας Ανάδρομος 2018

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/06/ανάδρομος-Ποσειδώνας-διαλογισμός-Αστρολογία-ζώδια-συμβουλές-Δίας-Ιχθύες-Ιχθύς-Φαίδρα.jpg

Ο πλανήτης του χάους, της περιπλάνησης και των ονείρων παραμένει στάσιμος 18-20 Ιουνίου πριν ξεκινήσει να κινείται ανάδρομος. Όταν ένας πλανήτης μένει στάσιμος – ακίνητος δηλαδή στον ουρανό από την οπτική της Γης – η ενέργειά του δυναμώνει. Τώρα φαίνεται πως επιβραδύνει ώστε να κρυσταλλωθεί και στρέφει τη προσοχή μας πάνω του. Η ενέργεια του Ποσειδώνα είναι εσωστρεφής, διαισθητική  και κάπως ποιητική. Τη νιώθεις; Η λαχτάρα, η ελπίδα, η απογοήτευση, η συγχώρεση, η έκσταση αλλά και η σύγχυση, όλα τώρα μεγεθύνονται. Είναι για καλό; Αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του. Θέλουμε να αισθανόμαστε εξίσου έντονα την λαχτάρα και την απογοήτευση ή να παραμένουμε ασυγκίνητοι μέσα στην ουδετερότητα όσο είναι δυνατόν; Πάντως τώρα ο Ποσειδώνας προσπαθεί να μας στρέψει προς την πρώτη επιλογή ενώ ταυτόχρονα μας γεμίζει με αισιοδοξία.

Κατά τη στιγμή της στάσης του ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να σχηματίζει τρίγωνο με τον ανάδρομο Δία, όψη για την οποία μπορείς να διαβάσεις περισσότερα ΕΔΩ.

Ο Ποσειδώνας θα παραμείνει ανάδρομος έως 24 Νοέμβρη που θα ξαναπαραμείνει στάσιμος έως τις 26.11 όταν τελικά επανέρθει στην ορθή του πορεία. Όλο αυτό το διάστημα μας επιτρέπει να επαναξιολογήσουμε την πνευματική μας πυξίδα, τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Αυτό δεν σημαίνει πως ξαφνικά θα στραφούμε προς κάποια θρησκευτική πρακτική, αλλά σίγουρα φλερτάρουμε με την ιδέα της αφοσίωσης σε κάτι ανώτερο ή πιο βαθύ. Αντιλαμβανόμαστε με μεγαλύτερη διαύγεια περίπλοκες έννοιες που σχετίζονται με φιλοσοφικές, μυθολογικές και πνευματικές έννοιες, οπότε μπορεί ο καθένας ευκολότερα να ξεκινήσει εβδομαδιαίο -ή ιδανικά ημερήσιο- διαλογισμό ώστε να ηρεμήσει τη σκέψη και να θρέψει το σώμα. Τα οφέλη της εστίασης (καθοδηγούμενης ή μη) σε θετικά συναισθήματα και έννοιες είναι πλέον γνωστά στις μέρες μας, σε βαθμό που αξίζει κανείς να αναρωτηθεί γιατί δεν αφιερώνουμε όλοι λίγα λεπτά καθημερινά στην Ποσειδώνια, επιπλέουσα και μυστικιστική εμπειρία του διαλογισμού. (Υπάρχουν πολλές μελέτες για τα επιστημονικά οφέλη του διαλογισμού, δίνω ενδεικτικά ένα σύντομο βιντεάκι με ελληνικούς υπότιτλους ΕΔΩ)

Διάβασε αν θες το άρθρο που είχα δημοσιεύσει για την περσινή αναδρόμηση του Ποσειδώνα επίσης στους Ιχθύες ΕΔΩ. Αν και η ενέργεια διαφέρει, έχει συχνά ενδιαφέρον να παρατηρούμε το πώς ο ίδιος πλανήτης, στο ίδιο ζώδιο εκφράζεται διαφορετικά ανάλογα τις μοίρες που διανύει και τις ενέργειες των υπόλοιπων πλανητών. Έχει άλλωστε επίσης ορισμένα κοινά που σχετίζονται κυρίως με την κατανόηση του περιβάλλοντος και την αξία που δίνουμε στον εαυτό μας.

Σε τι μπορεί ο ανάδρομος Ποσειδώνας να βοηθήσει τους επόμενους μήνες;

Φυσικά αυτό διαφέρει για τον κάθε έναν ανάλογα τη θέση που ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη, τις όψεις που σχηματίζει σε εκείνον αλλά και το μέρος του γενέθλιου που τώρα ανάδρομος θα διελαύνει. Έτσι ενδεικτικά πάντως ο ανάδρομος Ποσειδώνας τους 5 αυτούς μήνες ενθαρρύνει:

  1. Την αμφισβήτηση πεποιθήσεων που δεν εξυπηρετούν την ψυχική εξέλιξη παρά μας οδηγούν προς τον φόβο
  2. Την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης που πηγάζει από εμάς τους ίδιους
  3. Την μείωση του άγχους που φαίνεται να είναι περισσότερο μεταδοτικό από το περιβάλλον, παρά να γεννάται από την δική μας καθημερινότητα
  4. Την δέσμευση σε μια πνευματική πρακτική μέσα από την οποία βρίσκουμε εκείνο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε ατομικά αλλά και μας ενώνει με όλους τους υπόλοιπους
  5. Την παύση προσωπικής εθελοντικής θυματοποίησης, προσκαλώντας πάνω μας στεναχώρια με την ψευδή ελπίδα πως αυτό θα φέρει κάποια μελλοντική ευτυχία
  6. Την βελτίωση της ψυχικής υγείας
  7. Την αναγνώριση των θαυμάτων που συμβαίνουν συνεχώς γύρω μας και μας ανοίγουν την προοπτική σε μια βαθύτερη, πιο ουσιαστική πραγματικότητα στην οποία υπερισχύει η αίσθηση πνευματικής σύνδεσης.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.