Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Νέα Σελήνη στην Παρθένο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/09/Νέα-Σελήνη-Σεπτεμβρίου-Παρθένος-Ιχθύες-φαντασία-ζώδια-αρχέτυπο-αστρολογία.jpg

Την Κυριακή 09.09, ημέρα πρώτη της εβδομάδας και αφιερωμένη στον Ήλιο (Sun-day), πραγματοποιείται η μηνιαία Νέα Σελήνη για τον Σεπτέμβρη. Ένας μήνας που παρακινεί για νέα ξεκινήματα, η Νέα Σελήνη εκλιπαρεί για αυτά, μας δίνει τεράστια ώθηση να εκκινήσουμε τη νέα μας ζωή. Από τα πιο καθημερινά, μέχρι τα πιο σύνθετα.

 

Υπάρχει μια γενικότερη ανάγκη να αδράξουμε τη μέρα. Να κάνουμε κινήσεις χρήσιμες, στρατηγικές και έξυπνες αξιοποιώντας κάθε λεπτό. Αυτό που η Νέα Σελήνη κάνει στη πραγματικότητα δεν είναι τόσο πως μας γεννά αυτή την ανάγκη όμως. Αυτή κυριαρχεί ούτως ή άλλως όταν ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου όπως τώρα. Το ζώδιο της Παρθένου λατρεύει τις πράξεις όσο και την πρακτικότητα αυτών. Αυτό που ο συνδυασμός Ήλιου – Σελήνης στη κρίσιμη μοίρα 17 της Παρθένου αναδύει είναι μια νέα συνείδηση σχετικά με τις συνέπειες των μικρών, καθημερινών πρακτικών μας σε σχέση με τα αποτελέσματα που αυτά δημιουργούν στη πάροδο του χρόνου. Αυτό σημαίνει πως παρατηρούμε με μεγαλύτερη προσοχή το πώς με τα χρόνια αφήνουν πάνω στο σώμα και στη ψυχή το στίγμα τους τα χαμόγελα και πώς ο θυμός. Πώς μας επηρεάζει η γενναιότητα και πως η στασιμότητα. Υπάρχει καλύτερη αντίληψη του αντίκτυπου που η στάση ζωής γεννά.

 

Συμπεριφορές, ο τρόπος που επιλέγουμε να ξοδεύουμε τον χρόνο μας, οι άνθρωποι που μας περιτριγυρίζουν, όλα μας επηρεάζουν μέχρι ενός σημείου και αξίζει κανείς αυτές τις μέρες να αναρωτηθεί πόσο ευθυγραμμισμένος βρίσκεται με το μέλλον που επιθυμεί για τον ίδιον. Εδώ κρύβεται μια παγίδα. Ο εσωτερικός παρατηρητής της αυτογνωσίας, στη Παρθένο μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί σε εσωτερικό αυστηρό κριτή που αντί να διορθώσει τυχόν ανεπιθύμητες συμπεριφορές, να φτάσει να μας τιμωρεί για αυτές. Όταν ο προσανατολισμός μας δεν είναι αυτός που θα επιθυμούσαμε να είναι, το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να αναγκαστούμε να παρεκκλίνουμε ακόμα περισσότερο από τον αληθινό μας δρόμο ως ποινή που καθυστερήσαμε να ανακαλύψουμε τον σωστό. Με άλλα λόγια: Όταν εξασκεί κανείς αυτογνωσία και συνειδητά ανακαλύπτει συμπεριφορές του εαυτού του, είναι αναμενόμενο πως θα αντιληφθεί ορισμένα σημεία καθόλου ευχάριστα. Αυτός είναι και ο σκοπός που εξασκούμε την αυτογνωσία εξ’αρχής! Όταν ανακαλύψουμε μια αποδυνάμωση, τότε είναι που χρειάζεται ισχυροποίηση και εξισορρόπηση. Αυτό που όλα τα ζωντανά πλάσματα έχουν ανάγκη, άρα και ο εαυτός μας επίσης, είναι η αγάπη. Προσοχή λοιπόν για τυχόν συμπεριφορές που εκκινούν από λανθασμένες αντιδράσεις. Κανείς δεν αξίζει να βάζει τον εαυτό του στη διαδικασία να υποφέρει ή να υπομένει συμπεριφορές προκειμένου να γίνει εκκαθάριση των τύψεων που νιώθει. Αυτές είναι τακτικές του μεσαίωνα. Πλέον γνωρίζουμε πως ο πιο άμεσος δρόμος προς το Φως είναι λούζοντας τον εαυτό μας με Αγάπη.

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει μια όψη εξαγώνου με τον Δία από τον Σκορπιό, ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και αντίθεση με τον ανάδρομο Ποσειδώνα από τους Ιχθύες. Αυτά τα γράφω καθώς θέλω να επιμείνω κυρίως στην αντίθεση αυτήν και το πώς μπορεί να είναι ιδιαίτερα ισχυρό να αξιοποιήσει κανείς τη φαντασία του τώρα. Πως; Με το να αντανακλάμε την αντίληψή μας μέσα από φακούς πιο ευαίσθητης απόχρωσης. Ένας καλλιτέχνης ή κάποιος που βρίσκεται σε αρμονία με τη ρομαντική του πλευρά ευκολότερα αισθάνεται την ελευθερία να το κάνει αυτό – αλλά αρχετυπικά αυτή η ενέργεια είναι διαθέσιμη προς αξιοποίηση ακόμα και από εκείνους οι οποίοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως δημιουργοί ή ονειροπόλοι. Η φαντασία μας βοηθά να μετασχηματίσουμε τα τμήματα εκείνα του εαυτού μας τα οποία είναι εθισμένα στην στασιμότητα μιας αρνητικής συνήθειας και να κάνουμε την υπέρβαση προς πιο θετικά κλιμάκια της εμπειρίας μας. Εστιάζοντας στην ομορφιά και σε όσα είναι δυνατόν να συμβούν, η ίδια η πραγματικότητα έρχεται σε καλύτερη προοπτική και μας δείχνει το όμορφο πρόσωπό της.

 

Άρα πως καλύτερα μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο;

  • Επενδύοντας συναισθηματικά σε ένα νέο ξεκίνημα
  • Με το να παρατηρήσει συμπεριφορές που ευνοούν ή βλάπτουν τον εαυτό του
  • Να αξιοποιεί την κάθε μέρα ξεχωριστά προκειμένου να οδηγηθεί στο μέλλον που ονειρεύεται.
  • Να επιβραβεύει την προσπάθεια που ο ίδιος κάνει.
  • Με το να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη να χρωματίσει τη ζωή όπως θα ήθελε να είναι.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.