Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Τετράγωνο Αφροδίτης – Ουρανού

Η Αφροδίτη είναι ο ουραγός της τριπλής συνόδου που πραγματοποιήθηκε μόλις στον Αιγόκερω και συμμετέχουν (εκτός από αυτήν) ο Ήλιος και ο Πλούτωνας. Περισσότερα για την τριπλή σύνοδο στον Αιγόκερω ➡ΕΔΩ. Σίγουρα λοιπόν αφού η Αφροδίτη βρίσκεται στις ίδιες μοίρες με τον Πλούτωνα, καταλαβαίνουμε πως είναι ενεργό επίσης το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Ουρανό και μάλιστα βρίσκεται σε ισχύ εδώ και λίγα χρόνια. Για να μη κουράζω όμως, όλες αυτές οι ενέργειες έχουν ως εκκίνηση έναν αποπροσανατολισμό, ο οποίος φέρνει μία αναδιάταξη που σκοπό έχει να μας αποκαλύψει τρόπους αλλαγής και ανάπτυξης. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό.

 

Η παρουσία της Αφροδίτης εδώ μετακινεί το παιχνίδι στα πιο σκοτεινά σημεία της ψυχής, με σκοπό να καταφέρουμε να απελευθερωθούμε από περιορισμούς που συνεχώς θέτουμε στον εαυτό μας. Συμβαίνει συχνά -και τώρα γίνεται αντιληπτό αν παρατηρήσουμε – να βάζουμε εμπόδια στην ατομική μας πορεία. Είτε από φόβο είτε από λάθος δεν έχει σημασία, αυτό που μετράει είναι πως θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε με τον τρόπο που επιθυμούμε. Κάτι καινούργιο χρειάζεται να αναδυθεί. Τι μπλοκάρει τελικά τις προσωπικές φιλοδοξίες μου; Όταν απαντήσουμε ειλικρινά σε αυτό το ερώτημα θα δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος και οι συνθήκες να το αντιμετωπίσουμε.

 

Ένας απλός τρόπος για να προχωρήσουμε μετά από περιόδους ουσιαστικής απραξίας είναι να προσδιορίσουμε τον προορισμό που θέλουμε να κατευθυνθούμε. Τότε μπορούμε να αξιοποιήσουμε πραγματικά το τετράγωνο του Ουρανού με την Αφροδίτη και τον Ήλιο ώστε να μας καθοδηγήσει αντί να στέκεται εμπόδιο. Και κάτι πολύ σημαντικό – κι ας επαναλαμβάνομαι, θα το αναφέρω: Η ενέργεια του Αιγόκερου (που τώρα κυριαρχεί) μας θέλει να ζούμε σαν ήδη να έχουμε κατακτήσει τους στόχους μας. Έτσι επιτυγχάνουμε όσα επιθυμούμε. Για παράδειγμα: Αν γράφει κάποιος ένα βιβλίο είναι ήδη συγγραφέας και όχι κάποιος που προσπαθεί να γράψει ένα βιβλίο. Η αυτοεκτίμηση και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας είναι πράγματι απαραίτητες για την Αφροδίτη στον Αιγόκερω. Αρκεί να διαθέτουν ρεαλισμό. Όμως ο ρεαλισμός δεν εμποδίζει πραγματικά ούτε το όνειρο, ούτε την αυτοεκτίμηση.

 

Τέλος, το τετράγωνο αυτό έχει άμεση επιρροή στις σχέσεις. Ορισμένοι φοβούνται τον Ουρανό πως κυβερνά το διαζύγιο ή την απιστία οπότε όταν ενώνεται μέσα από μία “δύσκολη” όψη με τον πλανήτη του έρωτα, η φαντασία οργιάζει προς κάθε πιθανό αρνητικό σενάριο. Ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά, όπως ο Αιγόκερως απαιτεί. Ο Ουρανός μπορεί να είναι πρωταγωνιστική φιγούρα συχνά σε διαζύγια, χωρισμούς και απιστίες όμως είναι τελικά η ίδια αυτή ενέργεια που μπορεί να τα αποτρέψει. Όταν όμως η κοινωνία μας τον καταπιέζει μέσα στους θεσμούς των σχέσεων, τότε είναι λογικό να φοβόμαστε έναν ισχυρό Ουρανό ο οποίος ζητά μία ιδανική σχέση στην οποία ο σύντροφος είναι φίλος και συνεργός στην ευχαρίστηση και στην επίτευξη της τελειότητας. Ο Ουρανός στον Κριό δεν αντέχει τον συμβιβασμό και αναζητά συνεχώς το καλύτερο. Η ➡Αφροδίτη έχει τη δύναμη να τον καθησυχάσει όταν αισθανθεί πως αυτό βρέθηκε. Το θέμα είναι αν κάποιος αισθάνεται τις μέρες αυτές ολοένα και πιο πνιγμένος μέσα στη σχέση, πως κάνει συνεχώς περισσότερους συμβιβασμούς να αναρωτηθεί αν αυτό έχει ρεαλιστική βάση, ή αν πρόκειται απλώς για την αναζήτηση μιας νέας έξαψης ή (το πιο πιθανό) ενός Άλλου κατασκευασμένο περισσότερο κατ’ ομοίωσίν του. Οι διαφορές μπορεί να είναι το αλατοπίπερο της σχέσης αλλά συχνά βγαίνουν περισσότερο αλμυρές ή καυτερές απ’ ότι επιθυμούμε. Αυτό δεν είναι από μόνο του λόγος να κλείσουμε τα φτερά της αγάπης μέσα σε τετριμένα κλουβιά. Είναι όμως λόγος να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και στο τι πραγματικά ζητάμε από τη σχέση γνωρίζοντας πως το τέλειο δεν βρίσκεται έτοιμο, αλλά χτίζεται συνεχώς μέχρι να μας ικανοποιεί όσο γίνεται περισσότερο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.