Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Γιατί ο Αστρολόγος ΔΕΝ πρέπει να αποκαλύπτει το ζώδιό του

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/05/Ζώδιο-Αστρολόγου-Ζώδια-Αστρολόγων-Άποψη-Φαίδρα-Αστρολογικό-Καπέλο.jpg

Μια ερώτηση που μου θέτουν συχνά είναι «ΕΣΥ τι ζώδιο είσαι;», ενδιαφέρον να μαθαίναμε το ζώδιο του αστρολόγου, έτσι; Αλλά γιατί; Ομολογώ πως καθώς καταλάβαινα τα αρχέτυπα μου «άρεσε» κατά κάποιο τρόπο το ζώδιο το οποίο ανήκω κι απαντούσα δίχως δεύτερη σκέψη. Κάποιοι ενθουσιάζονταν, ορισμένοι απογοητεύονταν κι εγώ ένιωθα ίσως και όμορφα που το μοιραζόμουν.

 

Καθώς όμως εισχωρούσα βαθύτερα στον κόσμο της αστρολογίας και των αρχετύπων, διαπίστωσα πως η ζημιά του να αποκαλύπτει ο αστρολόγος το ζώδιό σου είναι μεγαλύτερη από το να μην το κάνει. Σίγουρα το να αρνηθεί κάποιος να απαντήσει σε μια τόσο απλή ερώτηση δεν είναι ότι πιο ευγενικό, όμως φροντίζω πάντα να εξηγώ τους λόγους για τους οποίους δεν το κάνω και θα τους γράψω σε αυτό το άρθρο σήμερα επίσης.

Δες επίσης: Η αντίληψη του αστρολόγου για τα ζώδια

Διαπίστωσα λοιπόν κάποια στιγμή πως καθώς ο κάθε ένας διατηρεί την δική του άποψη για το κάθε ζώδιο -το οποίο βασίζεται κυρίως σε προσωπικές του εμπειρίες με διάφορους εκπροσώπους- πως αν το ζώδιο το οποίο έδινα ως απάντηση δεν ήταν «ικανοποιητικό», αυτομάτως ο συνομιλητής μου είχε μια αρνητική προκατάληψη απέναντι στο πως θα αντιμετωπίσω εκείνον. Για παράδειγμα σκεφτόταν: «μπορεί ένας Κριός να με καταλάβει πραγματικά; η πρώην μου ποτέ δεν με κατάλαβε και ανήκε στο ίδιο ζώδιο»

 

Επίσης, ένα πολύ συχνό φαινόμενο αφορά την προκατάληψη του κατά πόσο ταιριάζουν τα ζώδια μεταξύ τους. Όταν ο αστρολογικός τσελεμεντές αναφέρει ότι για παράδειγμα ο Κριός δεν ταιριάζει με τον Παρθένο, αναρωτιούνται συχνά: «μπορώ να δημιουργήσω αρμονική σχέση μεταξύ πελάτη – αστρολόγου με έναν Κριό;»

 

Στις παραπάνω περιπτώσεις έδωσα παραδείγματα κατά τα οποία δημιουργείται λοιπόν εξ’ αρχής μια αρνητική προκατάληψη δίχως καν ο αστρολόγος να έχει ξεκινήσει να δουλεύει. Και μόνο η γνώση που θεωρεί πως κρατά ο καθένας για τα ζώδια διαθέτει πολύ ισχυρή επιρροή στο πως αντιμετωπίζει τον κόσμο και παρατηρώ συχνά πως όσοι πλησιάζουν έναν αστρολόγο, θεωρούν πως γνωρίζουν λίγη αστρολογία. Είναι ανόητο να κρίνουμε έναν άνθρωπο βάση ζωδίου αλλά καθώς γνωρίζω εκ πείρας πως αρκετοί το κάνουν (όπως αναφέρω και σε προηγούμενο άρθρο, στο παρελθόν ανήκα κι εγώ στην κατηγορία αυτή), η πιο ασφαλής λύση είναι να μην αναφέρεται τίποτα σχετικά.

 

Αυτό δεν συμβαίνει όμως στην πράξη…

Έχω διαπιστώσει πως οι περισσότεροι αστρολόγοι δεν σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, φτάνοντας στο σημείο να «διαφημίζουν» μάλιστα για το πόσο καλά π.χ. μπορούν να καταλάβουν τους πελάτες τους επειδή είναι Τοξότες, ή διαθέτουν το ένστικτο του Ιχθύ. Έχω δει αστρολόγο ο οποίος έχει φτάσει στο σημείο να δημοσιεύει μόνο τον αστρολογικό του χάρτη αντί για το βιογραφικό του  –  δυστυχώς δεν αστειεύομαι.

 

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως κανένας δεν μπορεί να είναι πραγματικά «περήφανος» για το ζώδιό του με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το γεγονός πως ανήκουμε σε μια συγκεκριμένη ομάδα αίματος (π.χ. Α+). Είτε το επιλέξαμε είτε όχι, η στιγμή της γέννησής μας, μας καθορίζει μέχρι ενός σημείου, εφοδιάζοντάς μας σε συνδυασμό πάντα με την εποχή και το πολιτιστικό, κοινωνικό και οικογενειακό περίγυρο. Σίγουρα για παράδειγμα μια γυναίκα Κριός τη δεκαετία του ’20 είχε άλλες αναζητήσεις από μια Κριαρίνα του σήμερα. Νομίζω όλοι το αποδεχόμαστε αυτό.

 

Όπως και να ‘χει, αφαιρώντας τις αρνητικές προκαταλήψεις, τι γίνεται όταν ο Κριός αστρολόγος του παραδείγματός μας είναι απέναντι σε έναν Δίδυμο ο οποίος έχει να πει τα καλύτερα για το ζώδιο του Κριού; Το να αποφεύγει ο αστρολόγος να αναφέρει το ζώδιό του δεν είναι συμφέρον μόνο στη περίπτωση της αρνητικής προκατάληψης, αντίθετα θωρακίζει τη σχέση που δημιουργεί με τον πελάτη και από άλλες πλευρές. Έστω λοιπόν πως όλοι λατρεύουν τους Κριούς (κάτι που βρίσκω απολύτως λογικό 😂), κι όμως κατά κάποιο τρόπο η σχέση διαλύεται. Είναι σα να γνωρίζουμε τα ψυχολογικά προβλήματα του ψυχολόγου ή τις παθήσεις που έχει το σώμα ενός ιατρού. Χρησιμοποιώ εδώ μια αναλογία η οποία δεν αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό που θέλω να πω, όμως ελπίζω να γίνεται σαφές το ουσιαστικό μήνυμα που προσπαθώ να μοιραστώ.

 

 

  • Αν εξακολουθεί κάποιος να έχει απορία ως προς τα ζώδια των αστρολόγων, μπορώ να σας πω πως έχω κυριολεκτικά συναντήσει αστρολόγους που ανήκουν και στα 12 ζώδια – είναι όλα εξίσου υπέροχα άλλωστε!
  • Να γνωρίζετε πως κάθε φορά που «μαντεύετε» κάποιο ζώδιο, δείχνει την αναγνώριση των δικών σας στοιχείων που αντικατοπτρίζονται στον άλλον.
  • Ας θυμόμαστε πως ακόμα κι αν κάποιος είναι Κριός στο ζώδιο, αυτό υποδεικνύει μόνο πως ο Ήλιος βρισκόταν στο ζώδιο του Κριού κατά τη στιγμή της γέννησής του. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα πλανητικά σώματα; με τον Ωροσκόπο και τη Σελήνη που ανάλογα τη περίπτωση μπορούν να προσφέρουν εντονότερα στοιχεία στην προσωπικότητα; Τι γίνεται όταν δεν μπορεί καν να εκφράσει και να συνδεθεί με το Ηλιακό του αρχέτυπο;
  • Η αστρολογία δεν χρειάζεται διαίσθηση αλλά γνώσεις, οπότε το ένστικτο του Σκορπιού δεν βοηθά όσο η μεθοδικότητα του Αιγόκερου.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.