Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομος Ερμής – Κανένα πρόβλημα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/08/αναδρομος-Ερμής-επικοινωνία-φόβος-καθυστερήσεις-ζώδια-αστρολογία-ατυχία-πρόβλημα-Αύγουστος-Αστρολόγος-Φαίδρα-1014x487-1.jpg

Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος την Κυριακή 13 Αυγούστου στο ζώδιο της Παρθένου. Το θέμα είναι πως ο Ερμής είναι ο ίδιος κυβερνήτης της Παρθένου, πράγμα που σημαίνει πως ο πλανήτης εδώ βρίσκεται στο σπίτι του, εκφράζει όλα του τα χαρακτηριστικά με μεγαλύτερη ευκολία. Και άρα ναι – ο ανάδρομος δεν τον επηρεάζει με τον χειρότερο για εμάς τρόπο.

 

Γιατί αν ένας ανάδρομος Ερμής συνήθως φέρνει καθυστερήσεις, στην παρθένο γίνεται οργανωτικός και προνοεί πάντα ετοιμοπόλεμος να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.

 

Φυσικά και υπάρχουν ορισμένα άλλα σημεία τα οποία αξίζει να προσέξουμε. Καθώς ο ανάδρομος Ερμής θα βρίσκεται τις περισσότερες μέρες του Αυγούστου απέναντι από τον εξίσου ανάδρομο Ποσειδώνα, είναι εύκολο να μας εξαπατήσουν. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά όταν πρόκειται να υπογράψουμε κάποιο έγγραφο ή να συνάψουμε μια συμφωνία. Όχι πως ξαφνικά αρκετός κόσμος επιθυμεί να ξεγελάσει τον διπλανό του λόγω της αντίθεσης των ανάδρομων Ερμή και Ποσειδώνα. Αυτό που συμβαίνει είναι πως εμείς με αυτή την όψη γινόμαστε ευκολότερα θύματα εξαπάτησης. Έχω γράψει και ένα παράδειγμα για μία αρνητική όψη του Ερμή με τον Ποσειδώνα εδώ.

 

Η συγκεκριμένη αναδρόμηση του Ερμή μας συμβουλεύει σε θέματα υγείας. Μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε τα μπλοκαρίσματα του σώματος μέσα από συμπεριφορές ή αντιδράσεις τις οποίες διατηρούμε. Ο ανάδρομος Ερμής μας καθοδηγεί στο να εντοπίσουμε μέσα μας το πρόβλημα, να θεραπεύσουμε όχι απλώς το σύμπτωμα, μα τη βαθύτερη πληγή. Τις επόμενες εβδομάδες ευνοούνται ιδιαίτερα εναλλακτικές πρακτικές οι οποίες ασχολούνται με το άτομο ως σύνολο (ομοιοπαθητική, σιάτσου, theta healing, reiki κλπ). Που ενδιαφέρονται να θεραπεύσουν όχι μόνο το πάσχον σημείο αλλά τη ψυχολογία, το πνευματικό, το νοητικό και τέλος το σωματικό κομμάτι με το οποίο συνδέεται.

 

Όσο ο Ερμής παραμένει ανάδρομος αξίζει να επανεξετάσουμε και το ζήτημα της εργασίας μας. Ειδικά όσο δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό. Η ενέργεια του ανάδρομου κοντινότερου στον Ήλιο πλανήτη, μας βοηθά να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους, τα όνειρα, τις επιθυμίες μας και να προσπαθήσουμε να τις ευθυγραμμίσουμε με τον σκοπό της ζωής μας, με μια υψηλότερη και βαθύτερη Αλήθεια.

 

Ξαναλέω πως ο ανάδρομος Ερμής, ειδικά η συγκεκριμένη αναδρόμησή του, δεν σκοπεύει να δημιουργήσει προβλήματα. Το Σύμπαν απλώς μας καλεί να ρίξουμε λίγο τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας (ευτυχώς που είναι Αύγουστος) και να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Να μην πάρουμε κάποια σημαντική απόφαση για το μέλλον, αντίθετα να σκεφτούμε τί σημαντικές αποφάσεις χρειάζεται να πάρουμε ειδικότερα όσον αφορά την υγεία και την εργασία.

 

Τέλος, θέλω να σημειώσω πως παρατηρώ μέσα στον χάρτη, σε αρκετά σημεία του, την έννοια της έκφρασης του φόβου. Αν και όλοι μας έχουμε φόβους, υπάρχει ένα ταμπού όσον αφορά το να τους μοιραζόμαστε. Λες και ο φόβος μας καθιστά αδύναμους επειδή δεν έχει “λογική” . Ασφαλώς και δεν έχει! Όταν πρόκειται για κάτι που μας κατακλύζει με αυτό το αρνητικό συναίσθημα, ξεχνάμε τον ορθολογισμό. Στο μυαλό αναβοσβήνουν κόκκινα λαμπάκια με την ένδειξη «ΚΙΝΔΥΝΟΣ» «ΚΙΝΔΥΝΟΣ»! κανένας φόβος δεν είναι χαζός ή μικρό πράγμα όταν μας εμποδίζει να πάμε παρακάτω ή να ευχαριστηθούμε τη ζωή. Κι ενώ ο ανάδρομος Ερμής δεν μας πιέζει να τον αφανίσουμε, μας βοηθά να τον αντιμετωπίσουμε , και αυτό συμβαίνει ξεκινώντας από την αναγνώριση για το μοίρασμα. Όλοι βαθιά μέσα μας άλλωστε γνωρίζουμε πως η άλλη πλευρά του νομίσματος του φόβου, είναι η ελευθερία.

 

Ο Ερμής θα επανέλθει σε ορθή πορεία στις 5 Σεπτεμβρίου. Έως τότε το Σύμπαν μας ζητά να σταθούμε επαναπροσδιορίζοντας το που θέλουμε να φτάσουμε, διορθώνοντας τυχόν λάθη που κάναμε τους τελευταίους μήνες και φυσικά βοηθώντας μας είναι έρθουμε πιο κοντά στην αυτογνωσία. Είτε αναγνωρίζοντάς την πηγή της ασθένειας ή δυσφορίας, ομολογώντας τις φοβίες, είτε διαπιστώνοντας τι είναι αυτό που μας κάνει τελικά ευτυχισμένους.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.