Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/03/Εαρινή-Ισημερία-Κριός-Ταύρος-Δίδυμοι-Δίδυμος-Άρης-ερμηνεία-τεταρτημόρια-αστρολογία-ζώδια.jpg

Ο Ήλιος περνά στον Κριό σήμερα 20.03 στις 18:16 εγκαινιάζοντας την Άνοιξη, η φύση γιορτάζει και μαζί της γιορτάζουμε κι εμείς! Ο Κριός εκκινεί το πρώτο τεταρτημόριο του ζωδιακού και φέρνει μεγάλο δυναμισμό και κίνηση μετά από τον έναν μήνα ωκεάνιας ηρεμίας του Ιχθύ. Αν ο Ιχθύς είναι το όνειρο, ο Κριός είναι η στιγμή που ξυπνάμε και σηκωνόμαστε από το κρεβάτι ώστε να ξεκινήσουμε την ημέρα. Αν ο Ιχθύς είναι η μήτρα, ο Κριός είναι η γέννηση.

 

Αστρολογικά λοιπόν η Άνοιξη αντιστοιχεί στο πρώτο τεταρτημόριο το οποίο αντιπροσωπεύει τον εαυτό και την αυτογνωσία. Εγκαινιάζει ολόκληρο τον Ζωδιακό και πραγματικά η μηδενική μοίρα του Κριού, η πρώτη-πρώτη μοίρα του κύκλου, είναι η πιο ισχυρή απ’ όλες! Χρειάζεται άλλωστε μια ιδιαίτερη ενέργεια προκειμένου να γεννηθεί, να ξεπροβάλει.

 

Όσο θα βρισκόμαστε στο ζώδιο του Κριού (έως 20.04), η σημασία του τεταρτημορίου μέσα από την παρορμητική ποιότητα εκδηλώνεται ως την καλλιέργεια και ακόμα την κάθαρση του εαυτού μέσω της οποίας θα επιτευχθεί η ενότητα με το Σύμπαν. Καθώς ο Κριός εστιάζει επίσης στην ιερότητα των ιδεών και στην προσωπική ελευθερία, για να κρατήσουμε συχνά την ταυτότητά μας ακέραια το διάστημα αυτό, επιδιώκουμε την απομόνωση από τον κόσμο των περιορισμών. Φέτος λόγω και της αναδρόμησης του Ερμή στο ίδιο ζώδιο του Κριού μέχρι 14.04, η απόσυρση είναι συχνά μια φυσική αντίδραση.

 

Περνώντας στο ζώδιο του Ταύρου ♉ (έως 21.05), τονίζεται η σωματική αίσθηση έναντι της δράσης. Ενώ τον προηγούμενο μήνα, ο Κριός δηλαδή επικεντρώνεται στην εξωτερική δράση, ο Ταύρος περιβάλλεται από τις εισερχόμενες αισθήσεις κι επικεντρώνεται στην ποιότητα της ζωής και τα προσωρινά γνωρίσματα.  Η επιδίωξη της αυξανόμενης αίσθησης της αξίας είναι ιδιαίτερα σημαντική και δεν είναι καθόλου τυχαίο που κυβερνάται από την Αφροδίτη, την υποκειμενική θηλυκή δύναμη της οποίας το ρητό του ζωδίου του Ταύρου «Έχω», συνοδεύεται από εκείνη με τη φράση «το καλύτερο που μπορεί η ζωή να μου προσφέρει».

 

Τέλος, καθώς ο Ήλιος περνά στους Διδύμους (για να παραμείνει έως τις 21.06 που θα πραγματοποιηθεί το Θερινό Ηλιοστάσιο), η εστίαση συμβαίνει στην ανάγκη μας να κατανοούμε και να επικοινωνούμε με μικρούς κύκλους φίλων και συνεργατών. Η ανταλλαγή πληροφοριών και οι εμπορικές συναλλαγές κυριαρχούν. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το πώς η παραμονή του Ήλιου στη θέση αυτή έχει την ικανότητα να επιφέρει αλλαγές στο προσωπικό περιβάλλον και στα ταλέντα μας καθώς η προσωπική αύρα έλξης δυναμοποιείται και διαμορφώνεται σύμφωνα με τη σκέψη και τη πρόθεση.

 

Την ώρα που ο Ήλιος περνά στον Κριό, ο κυβερνήτης του Άρης, σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ήλιο. Επειδή ταυτόχρονα ⏩ο Άρης μόλις πέρασε στον Αιγόκερω, το τετράγωνο αυτό μας δίνει την απαραίτητη ορμή να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του νέου. Η κίνηση δεν εμποδίζεται δηλαδή με το τετράγωνο αυτό. Και αν κάποιο εμπόδιο εμφανιστεί μπροστά μας, η σωστή αντιμετώπιση δεν είναι η απογοήτευση αλλά η έξυπνη προσπέρασή του. Μέρα και νύχτα αποκτούν ίση διάρκεια, ευθυγραμμίζονται και ισορροπούν. Έτσι σταθεροποιούμαστε ευκολότερα ψυχικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

Διάβασε το άρθρο για την Φθινοπωρινή Ισημερία του 2017
Διάβασε το άρθρο για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο του 2017

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.