Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Μύθοι για τα ζώδια που δεν ισχύουν

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/01/μύθοι-ζώδια-αστρολογία-αστρολόγος-φήμες-ψέματα-Αιγόκερος-Παρθένος-Δίδυμος-Τοξότης.jpg
(μα όλοι επαναλαμβάνουν)

 

Αφού ξεκαθαρίσαμε πως μετά τα 30 ΔΕΝ γινόμαστε ο Ωροσκόπος μας και λύσαμε άλλες αστρολογικές παρεξηγήσεις, ήρθε νομίζω η ώρα να ασχοληθώ με τη μεγαλύτερη φήμη που διαδίδεται για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Γνωστά χαρακτηριστικά για το κάθε ζώδιο, τα οποία θεωρούνται λίγο- πολύ «δεδομένα», και τα οποία απλώς – δεν ισχύουν! Αφού το διαβάσεις τέρμα οι δικαιολογίες και θα πρέπει να ζητήσεις και συγνώμη από όσους παρεξήγησες όλα αυτά τα χρόνια!

 

Ο Κριός μπορεί να γίνει βίαιος.

Χα! Σίγουρα ξέρετε Κριούς που δεν μπορείτε να τους φανταστείτε να πειράζουν κανέναν – κι όμως αυτό δεν σταματά την φήμη από το να διαδίδεται. Όλα ξεκινάνε από τον κυβερνήτη του Κριού φυσικά, τον Άρη. Καθότι θεός του πολέμου, υπάρχει η εντύπωση πως ο Κριός θα είναι πολεμοχαρής και θα εκδηλώνει τα νεύρα του με τη χρήση λεκτικής ή και σωματικής βίας. Αν και ο Κριός μπορεί να γίνει οξύθυμος, το να του προσδίδονται χαρακτηριστικά του Άρη κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι σαν να λέμε πως όλοι οι Ταύροι είναι όμορφοι επειδή κυβερνιούνται από την Αφροδίτη! Ο Άρης δίνει στον Κριό, υπό συνθήκες πάντα, αποφασιστικότητα, ικανότητα και αντοχή. Ενώ αν κάπου είναι επιθετικός είναι στην ορμή του να τα καταφέρει!

 

Ο Ταύρος αγαπάει πολύ το φαγητό.

Από τα 12 κυριότερα κλισέ που κυκλοφορούν για το κάθε ζώδιο, η σχέση του Ταύρου με το φαγητό, και ιδιαίτερα με τη σοκολάτα, αποτελεί εξαίρεση των «μύθων». Ναι, αυτό είναι 100% αλήθεια, οι Ταύροι λυγίζουν μπροστά στα φαγητά και ειδικά στα γλυκά και ακόμα ειδικότερα στη σοκολάτα. Είναι κάτι σαν τον μύθο του κόκκινου πανιού αλλά πραγματικός (γιατί ναι – το γεγονός πως τους αληθινούς ταύρους τους κεντρίζει το κόκκινο είναι πράγματι μύθος). Αν συναντήσετε κάποιον Ταύρο που δεν έχει την εν λόγω αδυναμία – συγχαρητήρια! – μόλις εντοπίσατε την εξαίρεση του κανόνα αλλά να γνωρίζετε πως δεν είναι αυθεντικός εκπρόσωπος του ζωδίου του.

 

Οι Δίδυμοι είναι αναξιόπιστοι.

Υπάρχουν μύθοι που αξίζει να τους πάρουμε στα σοβαρά και άλλους που δεν μπορώ καν να τους τιμήσω με τη προσοχή μου. Ορισμένα από τα πιο τίμια άτομα ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων και τους πονά που οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν συχνά ως αναίσθητους εκμεταλλευτές. Οι Δίδυμοι πληγώνονται πολύ και βαθιά όταν οι Άλλοι προδίδουν την εμπιστοσύνη τους. Γιατί οι ίδιοι σπάνια θα το κάνουν. Ανήκουν ανάμεσα στα πιο παρεξηγημένα ζώδια και για αυτόν τον λόγο συμπονέστε αυτά τα παιδιά του Ερμή. Δεν κοιτάζουν μόνιμα, όπως ο κατεργάρης κυβερνήτης τους κάνει, να σας τη φέρουν. Αλλά αν δε τους έχετε εμπιστοσύνη, εεεε τότε ευχαρίστως να σταθούν στο ύψος της γνώμης σας! Άντε!

 

Ο Καρκίνος είναι υπερευαίσθητος.

Λοιπόν εδώ τα πράγματα περιπλέκονται καθώς αρκετοί Καρκίνοι είναι πράγματι πολύυ ευαίσθητοι. Αλλά όχι όλοι. Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό ένας που έχει γεννηθεί κάτω από αυτό το ζώδιο να εκφράζει το ακριβώς αντίθετο – πλήρη αναισθησία. Ο κυβερνήτης τους, η Σελήνη, τους προικίζει συχνά με ευαισθησία και γενικά μια τάση για συναισθήματα – τραμπάλα που στη στιγμή αλλάζουν από γέλια σε νεύρα. Όμως η θέση της Σελήνης σε όσους γεννήθηκαν στο ζώδιο του Καρκίνου είναι ιδιαίτερα σημαντική για το πώς αυτή θα εκφραστεί ή όχι. Μην κρίνετε λοιπόν τους Καρκίνους για υπερευαισθησία γιατί αν πράγματι είναι τότε δεν μπορείτε να καταλάβετε την έκτασή της. Κι αν δεν είναι – τότε γέρνουν στο άλλο άκρο. Όπως και να ‘χει – δεν πρόκειται εύκολα να παραδεχτούν τίποτα από τα δύο. Δες επίσης: η Σελήνη στα 12 ζώδια

 

Ο Λέων είναι εγωιστής.

Όχι, δεν είναι. Θέλω να πω, ασφαλώς και όλοι μας ενδιαφερόμαστε για τον εαυτό μας, να τον ικανοποιούμε και να του παρέχουμε φροντίδα. Αυτό λέγεται αυτοεκτίμηση! Έτσι και οι Λέοντες, ασφαλώς και δε θέλουν να «ρίξουν» τον εαυτό τους. Αυτό λέγεται αξιοπρέπεια. Όμως να που συχνά παραμερίζουν τα θέλω τους, συχνά κρύβουν συναισθήματα εγκατάλειψης πίσω από μια μάσκα αυταρχική και ίσως κάπως εγωιστική σε μια προσπάθεια να μην βιώσουν και πάλι στιγμές από ένα αρνητικό παρελθόν. Μην τους κατηγορείτε. Πλησιάστε τους να τους καταλάβετε.

 

Ο Παρθένος έχει εμμονή με την τακτοποίηση.

ΟΚ. Αυτό το αστείο πρέπει να σταματήσει. Ασφαλώς και ένας Παρθένος μπορεί να ζει σε έναν τακτοποιημένο χώρο ή σε έναν εντελώς ακατάστατο. Όπως και κάθε ζώδιο άλλωστε. Τα φρικιά της τακτοποίησης του ζωδιακού είναι συνήθως μερικοί – μερικοί ζωδιακοί γείτονες (γκούχου- ζυγός – γκούχου). Ο Παρθένος όμως ξέρει πάντα που να βρει το κάθε τι ακόμα κι αν χρειαστεί να το ξεθάψει ανάμεσα από πεταμένα ρούχα και χαρτιά. Γιατί τον ενδιαφέρει η τάξη στο μυαλό. Εκεί πρέπει όλα να είναι κατηγοριοποιημένα σωστά. Το κλισέ της καθαριότητας από την άλλη που τον ακολουθεί, μάλλον συνηθίζουν να το επαναλαμβάνουν ορισμένοι που κατά τον Παρθένο «τρώνε με βρώμικα χέρια και αλλάζουν μαξιλαροθήκες μια φορά το εξάμηνο». Ποιος έχει το πρόβλημα;

 

Ο ειρηνοποιός Ζυγός αποφεύγει τις συγκρούσεις.

Η αλήθεια είναι πως η σύγκρουση είναι ανεπιθύμητη, αλλά κάποιες φορές είναι αναπόφευκτη και ίσως απαραίτητη! Ναι, ο Ζυγός μπορεί να καταλάβει πότε κάποιος έχει διάθεση για διάλογο και συμβιβασμό και πότε όχι. Αλλά σας έχω νέα..! Και οι Ζυγοί εκνευρίζονται! Λένε για τους Κριούς πως πάνε γυρεύοντας για καυγά (δες παραπάνω στον Κριό) και για τους Ζυγούς πως είναι άρχοντες του συμβιβασμού. Αλλά όταν ένας Ζυγός πατήσει πόδι, τότε θα γίνει πυρ και μανία. Και αυτή είναι η τυχερή αντιμετώπιση που θα λάβεις. Η άτυχη είναι να σε αγνοήσει. Τότε έχεις πραγματικά πρόβλημα. Ααα και λένε πως οι Ζυγοί είναι αναποφάσιστοι, ε; Αν όμως αποφασίσουν να σε αγνοήσουν – τότε θα είναι όντως αποφασισμένοι να το κάνουν.

 

Ο Σκορπιός είναι εθισμένος στο sex.

Αυτός ο μύθος ξεκινά καθώς η σεξουαλική πράξη συνδέεται με τον 8ο οίκο που ο Σκορπιός κυβερνά. Από τον ίδιο οίκο είναι συνυφασμένα επίσης η αυτοεκτίμηση, ο θάνατος, η διερεύνηση, τα κοινά κεφάλαια και πόσα ακόμα πράγματα… Όμως το σεξ «πουλάει». Ο Σκορπιός μοιάζει μυστηριώδης κι έτσι κάπως οδηγούνται πολλοί στη γνωστή καραμέλα που συνδέει τον Σκορπιό με το σεξ. Να σας πω κάποια άλλα ζώδια που είναι στη πραγματικότητα επίσης συνδεδεμένα με τη σεξουαλική πράξη; Ο Τοξότης που κάνει συνήθως περισσότερο απ’ όλους, ο Υδροχόος που μοιάζει να το ανακαλύπτει συνεχώς και ο Παρθένος που ζητά να ευχαριστήσει το σώμα, που κυβερνάται από το ζώδιό του, του οποίου η παρθενία του καθόλου στην έλλειψη της πράξης δεν αναφέρεται. Όπως και να ‘χει, οι Σκορπιοί δεν είναι ούτε εθισμένοι στο σεξ, ούτε ύπουλα πλάσματα που θέλουν να σας ελέγχουν. Είναι ψυχούλες που πληγώνονται εύκολα και θέλουν να εκφράζουν το βάθος των συναισθημάτων τους.

 

Ο Τοξότης είναι άπιστος.

Τα ίδια λένε και για άλλα ζώδια βέβαια, όπως ας πούμε για τον Υδροχόο. Αλλά ας σοβαρευτούμε. Η απιστία δεν είναι χαρακτηριστικό κανενός ζωδίου. Το ότι ο Τοξότης θέλει να βιώνει νέες εμπειρίες και τον εξάπτει το καινούργιο, δε σημαίνει αυτόματα πως θα οδηγηθεί στη μοιχεία. Αυτό είναι επιλογή του καθενός και αν υπάρχει η τάση από τον γενέθλιο, τότε δεν αρκεί η θέση του Ήλιου (το ζώδιο κάποιου) για να τη συμπεράνουμε. Το γεγονός πως ο Τοξότης είναι ίσως το πιο ερωτικό ζώδιο, τον κάνει μάλιστα να απαρνιέται πολύ περισσότερες προτάσεις από όσες υποκύπτει – αν υποκύψει.

 

Ο Αιγόκερως ενδιαφέρεται πάνω απ’ όλα για τη καριέρα.

Αυτός είναι ένας από τους πιο κλασσικούς μύθους, το πιστεύουν και το επαναλαμβάνουν συνεχώς σε σημείο που ένας Αιγόκερως μπορεί κάλλιστα να το πιστέψει για τον εαυτό του! Όχι, ένας Αιγόκερως λίγο ενδιαφέρεται για το πως φαίνεται ή για το κοινωνικό του στάτους. Το γεγονός πως προσπαθεί να επιτυγχάνει σε ό,τι κάνει ή πως έχει μυαλό και το χρησιμοποιεί δε σημαίνει πως βάζει τη καριέρα πάνω απ ’όλα. Περισσότερο μάλιστα τον νοιάζει η δική του αυτοεκτίμηση, η προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξη.

 

Ο Υδροχόος είναι αναίσθητος

Μάλιστα, αυτό το ακούω συχνά, πως οι Υδροχόοι αποστασιοποιούνται, δεν μπορούν πραγματικά να καταλάβουν τον πόνο ή τη χαρά του άλλου. Ακόμα και στα δικά τους συναισθήματα – λένε – έχει πέσει πάγος. Η φήμη παίρνει τόσο μεγάλες διαστάσεις που ρωτάνε: έχει δει εσύ Υδροχόο να κλαίει; Χα χα χα! Ας γελάσουμε καλύτερα γιατί ο Υδροχόος είναι πολύ πιο ευαίσθητος από μερικούς άλλους, μπορεί να γίνει περισσότερο ρομαντικός κι από τον Ταύρο (ή εντάξει το ίδιο – ας μην υπερβάλλουμε!) και ενδιαφέρεται αληθινά για τους άλλους. Αρκεί να βρεις έναν Υδροχόο φίλο ή έναν Υδροχόο γονέα για να δεις μέχρι που μπορεί να φτάσει για να ευχαριστήσει τους άλλους! Δεν χρειάζεται να γράψω κανένα παράδειγμα, αρκεί να σκεφτεί κανείς όποιον Υδροχόο ξέρει και θα καταλάβει αμέσως!

 

Οι Ιχθύες ζουν στον κόσμο τους.

Εντάξει… αυτό δεν είναι εντελώς μύθος, έχει μια βάση. Από την άποψη πως τους αρέσει να ξεφεύγουν και να φαντάζονται τον κόσμο στην εκδοχή που τους συμφέρει. Όμως ο Ιχθύς το ίδιο εύκολα θα προσγειωθεί στη πραγματικότητα, θα δουλέψει σκληρά σαν τον πιο λογικό άνθρωπο και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Ποιος ονειροπαρμένος θα το κατάφερνε αυτό αν δε μπορούσε να συγκεντρωθεί στο τώρα; Προσπαθήστε την επόμενη φορά να δείτε τον κόσμο από την οπτική του και θα διαπιστώσετε πως για οποιονδήποτε άλλον θα ήταν δύσκολο μετά να στερηθεί την ομορφιά που εκείνος βιώνει στο μυαλό του, ώστε να επιστρέψει στον κόσμο των υπολοίπων – εκείνον της «πραγματικότητας».

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Βοήθησε το Αστρολογικό Καπέλο να ανυψώσει την δόνησή του, μοιράζοντας το άρθρο με κάποιον φίλο που δεν αντέχει πλέον αυτές τις αστρολογικές φήμες!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.