Η Πανσέληνος στον Αιγόκερω έχει πολύ ατόφια την ενέργεια του ζωδίου. Αυτό συμβαίνει καθώς η Σελήνη όχι απλώς βρίσκεται εκεί, αλλά σχηματίζει ταυτόχρονα σύνοδο με τον Κρόνο, ο οποίος είναι ο φυσικό κυβερνήτης του ζωδίου. Αυτό σημαίνει πως ταυτόχρονα ο Ήλιος από τον Καρκίνο σχηματίζει όψη αντίθεσης εκτός από την Πανσέληνος (απαραίτητη προϋπόθεση Πανσελήνου) και με τον Κρόνο.
Η Πανσέληνος του Ιουνίου ονομάζεται επίσης και Πανσέληνος της φράουλας ή και τριανταφυλλένια Πανσέληνος λόγω της συγκομιδής του φρούτου και της πλήρης άνθισης του άνθους. Η Πανσέληνος του Ιουνίου πραγματοποιείται την αυγή της Πέμπτης 28.06, οπότε θα φαίνεται εκθαμβωτική και απαστράπτουσα την Τετάρτη το βράδυ για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το φως της με μια νυχτερινή Καλοκαιρινή βόλτα. Επηρεάζει όλα τα ζώδια αλλά κυρίως ζώδια, ωροσκόπους και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στις πρώτες 10 μοίρες στον Κριό, Καρκίνο, Ζυγό και Αιγόκερω.
Από αστρολογικής άποψης, το συνειδητό Εγώ ελέγχεται από τον Ήλιο, ενώ η σύγκρουση ανάμεσα στα ένστικτα της ανθρώπινης ψυχής και τη διαδικασία μάθησης που τα συνοδεύει συμβολίζεται από τον Κρόνο. Άρα η λειτουργία του Κρόνου στην ανθρώπινη ψυχή αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερο τη διαδικασία μορφοποίησης του συνειδητού Εγώ, από όσο το ίδιο το συνειδητό Εγώ (ο Ήλιος). Στη διάρκεια αυτής της μορφοποίησης δεν είναι δυνατόν να αποδίδει κανείς όλες τις ασυνείδητες παρορμήσεις σε απίστευτα παντοδύναμα πλάσματα και πνεύματα έξω από αυτόν. Ο Κρόνος (και η Πανσέληνος αυτή συγκεκριμένα) μας αναγκάζει να αναλάβουμε μόνοι μας την ευθύνη των πράξεών μας και τις συνέπειες αυτών. Ακούγεται τρομακτικό; Μόνο για όσους ζουν μέσα στις ενοχές. Για εκείνους που πραγματικά προσπάθησαν και διατήρησαν μια ώριμη στάση, η Πανσέληνος αυτή θα γίνει πολύ ευχάριστα αντιληπτή.
Διάβασε επίσης: Ανάδρομος Κρόνος 2018
Καθώς αναπτύσσεται το Εγώ, απελευθερώνεται μια τεράστια ποσότητα ψυχικής ενέργειας. Προέρχεται από τις ενστικτώδεις τάσεις και γίνεται προσιτή στη συνειδητή νόηση (καθόλου τυχαία συναντάμε τον Πλούτωνα ανάδορμο στον Αιγόκερω και τον Άρη επίσης ανάδρομο στον Υδροχόο). Η Πανσέληνος αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί για την επίτευξη των ατομικών στόχων, την ικανοποίηση αιτημάτων και επιθυμιών. Όμως οπωσδήποτε, η συγκεντρωμένη ενέργεια που κατευθύνεται προς κάποιο σκοπό απαιτεί έλεγχο και διαρρύθμιση. Απαιτεί προσπάθεια και προσήλωση στον στόχο. Ας σκεφτούμε: ποιος είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να φτάσω τον προορισμό μου; Σε ποιο τομέα μπορώ να αξιοποιήσω την υπευθυνότητα και την συνέπεια ώστε να βελτιωθώ περισσότερο;
Καθώς αυτή είναι η τελευταία Πανσέληνος πριν τις 3 εκλείψεις του Καλοκαιριού και παρατηρώντας τον χάρτη, μου γεννάται η αίσθηση σα να βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο αλλαγής. Αυτό επιβεβαιώνει και το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Ουρανό από τον Ταύρο. Η όλη αλλαγή συμβολίζει και από το ίδιο το ζώδιο του Αιγόκερου άλλωστε, το υβρίδιο του ζωδιακού με σώμα κατσίκας και ουρά ψαριού, αν και γήινο ζώδιο διαθέτει έντονα χαρακτηριστικά νερού, διδάσκοντάς μας πως από τα πιο σκοτεινά βάθη μέχρι τις πιο ψηλές κορυφές, η απόσταση είναι μικρή όσο διατηρείται η υπομονή και η συντήρηση. Φυσικά ο Αιγόκερως ξέρει πως και το αντίθετο είναι επίσης εύκολο να συμβεί, η ρήξη, η πτώση είναι μέρος του φυσικού κύκλου της ζωής. Το θέμα είναι νομίζω πως όταν κανείς ακούει για προσπάθεια και συγκράτηση (έννοιες που συμβολίζει ο Αιγόκερως), σκέφτεται τον περιορισμό. Όμως ο Αιγόκερως, το «κέρας αίγας» δηλαδή, το κέρας της κατσίκας, συμβολίζει επίσης το κέρας της Αμάλθειας από το οποίο έρεε η αμβροσία.
Παρατηρώ ακόμα μια τάση να εκφράζουμε ειρωνεία. Ο κυνισμός είναι υπερεκτιμημένος στις μέρες μας. Στη πραγματικότητα ο Ήλιος τώρα από τον Καρκίνο θα επαναστατήσει δηλώντας πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ασπίδα πίσω από την οποία κρύβονται συχνά οι άνθρωποι έχοντας τη λανθασμένη πεποίθηση πως τους κάνει να φαίνονται αδιάφοροι, δυνατοί και ακλόνητοι. Αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του δεν χρειάζεται να κρύβεται ή να βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά σε αυτή. Μπορεί πάντοτε να την αλλάξει. Τουλάχιστον μπορεί να αλλάξει τα άτομα που έχει δίπλα του, όσα ανέχεται από το περιβάλλον, την φροντίδα που προσφέρει στον εαυτό του, τη διαχείριση όσων του ανήκουν. Όταν κάποιος είναι σε ευθυγράμμιση με τις επιθυμίες του, τόσο λιγότερο εκφράζει πικρία, νεύρα και θλίψη. Τόσο περισσότερο καταφέρνει να χαίρεται όσα έχει, τόσο περισσότερο ζει.
Τέλος, η παρορμητική φύση υπερτερεί στον χάρτη και φυσικά αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως μια τάση να πράττουμε δίχως να σκεφτόμαστε πρωτύτερα, αλλά θεωρώ πως μπορούμε τώρα να αξιοποιήσουμε την παρορμητική ποιότητα. Αντί δηλαδή να την εκφράσουμε ως απερισκεψία, ας εκδηλωθεί ως θάρρος, ως ανάγκη να εμπιστευτούμε το ένστικτο που μπορεί μεν να λαμβάνει αποφάσεις γρήγορα, αλλά σπάνια μας προδίδει.
Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.