Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Πανσέληνος στους Ιχθύες 2017

Η Πανσέληνος την Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου συμβαίνει στο ζώδιο του Ιχθύ με τον Ήλιο να βρίσκεται ακριβώς απέναντι στο ζώδιο του Παρθένου. Η ακριβής ώρα της Πανσελήνου είναι 9 το πρωί, οπότε σημειώστε οι πιο ρομαντικοί ότι μπορείτε να απολαύσετε τη φεγγαράδα ήδη από το βράδυ της Τρίτης κοιτώντας ψηλά! Ωραία η μελέτη των κινήσεων των πλανητών, αλλά τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με την παρατήρηση των αστεριών τις νύχτες.

 

Επιστρέφοντας στα δικά μας, η Πανσέληνος αυτή είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε πως στη πραγματικότητα τα πάντα παραμένουν συνδεδεμένα, πως το μονοπάτι της ζωής μας δεν είναι γραμμικό, αλλά πολυδιάστατο. Όλα είναι ένα και συνδέονται με την τόσο ισχυρή παρέμβαση του Ποσειδώνα. Γιατί εκτός του ότι ο πλανήτης κυβερνά τους Ιχθύες που θα βρίσκεται τώρα η Πανσέληνος, βρίσκεται και ο ίδιος πολύ κοντά της σχηματίζοντας σύνοδο, πρωταγωνιστώντας στην ενέργεια που εκπέμπεται. Το θέμα είναι πως ο Ποσειδώνας ταυτόχρονα δημιουργεί όψη αντίθεσης με τον Ήλιο, κάτι που μας βάζει σε διλλήματα, μας ωθεί από τη μια να αισθανθούμε την ενότητα του Ιχθύ, από την άλλη τις διακρίσεις της Παρθένου.

 

Το χάος συγκρούεται με την τάξη, η πραγματικότητα με την ουτοπία. Χρειάζεται τώρα να ελέγξουμε προς τα πού κλίνουμε και στη συνέχεια να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε τις δυο αυτές – ίσως και όχι τόσο – αντιφατικές ενέργειες. Εάν κανείς βρίσκεται ψηλά στα σύννεφα ονειρεύοντας μια καλύτερη ζωή δε θα μπορέσει ποτέ να την επιτύχει αν δεν προσγειωθεί στη Γη, στη πράξη και στη προσπάθεια που θα τον συνδέσει τελικά με το όνειρο. Ή εάν βρίσκεται κανείς εντελώς στο επίπεδο της Γης, σκεπτόμενος ρεαλιστικά και πρακτικά, θα μπορέσει σίγουρα να ωφεληθεί μετατρέποντας ακόμα και τα απλά, βαρετά καθημερινά καθήκοντα σε προσευχή, σε ελπίδα. Μερικές φορές το όνειρο φαίνεται να είναι το μόνο που μας κρατά και μας ωθεί να συνεχίσουμε με θετική αύρα αφού η πραγματικότητα μοιάζει επώδυνα σκληρή. Μα η ζωή θέλει το όνειρο με τη πραγματικότητα να έρχονται σε συμφωνία. Οι προσδοκίες μας να είναι ρεαλιστικές και η καθημερινότητα να βασίζεται στα όνειρά μας.

 

Ο Ποσειδώνας όμως δεν είναι ο μόνος πλανήτης ο οποίος επηρεάζει αυτή την Πανσέληνο. Ο Δίας βρίσκεται ακριβώς πάνω στην ανατολή του ωροσκοπίου της Πανσελήνου από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου σχηματίζοντας εξάγωνο με τον Κρόνο, θυμίζοντάς μας πως η τόλμη και η επιμονή να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας θα φέρει την επιτυχία.

 

Τέλος, προσθέτοντας και τον ανάδρομο Πλούτωνα σε θετική όψη και κοιτάζοντας τον χάρτη συνολικά πρέπει να αναφέρω πως το κυρίως θέμα το οποίο παρατηρώ είναι η «συγχώρεση». Η συγχώρεση η οποία μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή και έχει την ικανότητα της λύτρωσης. Το να κρατάει κανείς κάποιου είδους κακία ή να εξακολουθεί να κριτικάρει εκκινεί από μια θεμελιώδη προσωπική αίσθηση έλλειψης ή ατέλειας. Περιττό να αναφέρω πως το να κρατάμε μέσα μας τον θυμό είναι αυτοκαταστροφικό και σίγουρα δεν μπορεί ποτέ να αποτελέσει λύση. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η ευθυγράμμιση με την εσωτερική αρμονία, έχουμε ανάγκη τη συγχώρεση. Όλες οι μεγάλες θρησκείες ή οι πνευματικές πρακτικές προσφέρουν βοήθεια στα μονοπάτια της. Αλλά στη τελική είναι κάτι εύκολα προσβάσιμο σε όλους μας. Η συγχώρεση είναι επιλογή για την δική μας γαλήνη. Η συγχώρεση δε συνεπάγεται με τίποτα πως επιτρέπουμε να πέσουμε θύματα εξαπάτησης ή χειρισμού στο μέλλον. Συγχωρώ σημαίνει αποδιώχνω τα αρνητικά συναισθήματα που μολύνουν τη καρδιά και τη ψυχή μου και πλέον μπορώ με δύναμη να αντιμετωπίσω μελλοντικές καταστάσεις δίχως να ξανακολλήσω το μικρόβιο του θυμού. Γιατί πρόκειται όντως για μικρόβιο και μάλιστα μεταδοτικό το οποίο τρέφεται από την εκάστοτε ατομική αύρα της Αγάπης, εξαλείφοντάς την σταδιακά.

 

Η συγχώρεση φέρνει ηρεμία της ψυχής. Εκεί που κάποτε όλα ήταν λάθος, το μονοπάτι καθαρίζει και όλα είναι πια σωστά. Είναι μια πράξη εξισορρόπησης που συνδυάζει τον εορτασμό της ζωής και την Αγάπης. Σκέψου τα φυτά ενός κήπου. Δεν υπάρχει κάποια παρόρμηση να τους φωνάξουμε ή να τους κρατήσουμε κακία εάν δεν μεγαλώνουν αρκετά. Αντίθετα προσπαθούμε να καταλάβουμε το γιατί και το πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την άνθισή τους. Τα αντιμετωπίζουμε ευγενικά και με Αγάπη. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τους άλλους. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τον εαυτό μας.

 

Είθε η Πανσέληνος να φωτίσει τις καρδιάς μας και να μας βοηθήσει να ισορροπήσουμε.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.