Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Ολική Έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα

Η Νέα Σελήνη του Αυγούστου στέκεται ακριβώς ανάμεσα στη Γη και στον Ήλιο, δημιουργώντας έτσι το φαινόμενο της Ηλιακής Έκλειψης. Τόσο ο Ήλιος, όσο και το Φεγγάρι βρίσκονται στο ζώδιο του Λέοντα ♌ και μαζί ευθυγραμμίζονται με τη Γη, ευθυγραμμίζονται με τον πυρήνα μας. Συχνά κυριαρχεί ένας φόβος γύρω από τις εκλείψεις αλλά ο μόνος λόγος για να ανησυχήσει κανείς τώρα είναι εάν αρνείται πεισματικά την αλλαγή. Γιατί η αλλαγή θα έρθει. Το θέμα είναι πόσο εύκολα θα της το επιτρέψουμε εμείς.

 

Η ευθυγράμμιση των δυο Φώτων μέσα στον Λέοντα (που κυβερνάται ούτως ή άλλως από τον Ήλιο και άρα είναι το πιο φωτεινό ζώδιο) δίνει μια ευκαιρία για ανανέωση, προσφέρει μια καθαρή οπτική στα αρχετυπικά πρότυπα τα οποία ακολουθούμε κι επαναλαμβάνουμε μέσα στην δική μας ύπαρξη. Καθώς όλα τα ζώδια αντιστοιχούν σε ένα στάδιο της εξέλιξή μας, ο Λέων αντιπροσωπεύει εκείνο στο οποίο η σπίθα της ζωής γίνεται ισχυρή και διαρκή. Η ανανέωση, η αναζωπύρωση της φλόγας είναι αναγκαία ανά διαστήματα. Η ηλικιακή συσχέτιση είναι 28-35 ετών, τότε που έρχεται η πλήρης ωριμότητα. Ελεύθερο το άτομο ακόμα από τη κρίση της μέσης ηλικίας, μπορεί να συνειδητοποιήσει πλήρως τον εαυτό του. Και αφού ολοκληρωθεί το στάδιο αυτό, μπορεί να δημιουργήσει – γι’ αυτό θεωρείται επίσης η ηλικία της μητρότητας, αυτός είναι ο λόγος που ο Λέων και ο 5ος οίκος συμβολίζουν τα παιδιά, τη δημιουργία, τη γέννηση.

 

Μόλις η φωτιά αναζωογονηθεί, φέρνει μαζί μια βαθύτερη αίσθηση του σκοπού. Ο περιβόητος σκοπός της ζωή μας αλλάζει. Δεν γεννηθήκαμε για να φέρουμε εις πέρας μόνο μια αποστολή. Αλλάζουμε εμείς, εξελισσόμαστε και μαζί αλλάζουν και οι περιπέτειες που ζούμε. Αλλά η φωτιά παραμένει πάντοτε η σύνδεσή μας με το πνεύμα. Δίχως εσωτερικό σκοπό, η πρόθεση της ψυχής αγωνίζεται να εκφραστεί. Δίχως όραμα δε μπορούμε να δημιουργήσουμε τη πραγματικότητα. Χρειάζεται πρωτίστως να συνδεθούμε με αυτό που μας δίνει πάθος, με τη κινητήρια μας δύναμη, την εσωτερική μας φλόγα. Αυτή που τώρα η έκλειψη αναζωπυρώνει.

 

Λόγω και των πολλών ανάδρομων πλανητών αυτή τη περίοδο (Ερμή, Κρόνο, Ποσειδώνα, Πλούτωνα και τον Ουρανό που σχετίζεται άμεσα με αυτήν την Ηλιακή έκλειψη), είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση πιστεύοντας στον εαυτό μας. Δε γίνεται να περιμένουμε την γενναιότητα να εκφραστεί επειδή κάποιος άλλος μας αντιμετωπίζει έτσι. «Εγώ ξέρω πως είμαι ικανός, διαλύω κάθε ανασφάλεια και κάθε αμφιβολία πιστεύοντας στον εαυτό μου. Δεν περιμένω πλέον να πιστέψει κάποιος άλλος σε εμένα. Αντλώ αυτή την ενέργεια εσωτερικά, όποτε τη χρειαστώ. Εκεί που είναι σίγουρα αυθεντική και συναντάται σε αφθονία.»

 

Καθώς οι εκλείψεις συμβαίνουν πάντα σε ζεύγη, η Ηλιακή έκλειψη στις 21 Αυγούστου διαδέχεται την έκλειψη Σελήνης που προηγήθηκε στις 07/08 στον Υδροχόο. Μαζί οι δυο αυτές εκλείψεις φέρνουν την έκφραση και τη φροντίδα του εαυτού. Τονίζουν την ανάγκη του να λάβει Aγάπη από τον εαυτό του. Συμβάλουν στην αυτονομία, την άνθιση της προσωπικότητας, στην εξέλιξη, στην ανάδειξη του ταλέντου. Είναι εκλείψεις που μας επηρεάζουν όλους, και το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ενέργεια θα γίνει αντιληπτή για τα επόμενα 2 χρόνια περίπου, ειδικά σε όσους έχουν γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου τους. Σίγουρα αν είσαι Κριός, Ταύρος, Λέων, Ζυγός, Σκορπιός και Υδροχόος θα το αισθανθείς ακόμα πιο έντονα, ίσως έχεις ήδη νιώσει τη φλόγα να σιγοκαίει μέσα σου.

 

Όλοι έχουμε νιώσει να απομακρυνόμαστε από το Φως. Το χάος εισβάλει απευθείας στο αδύναμο μυαλό και στην πληγωμένη καρδιά γεμίζοντάς τα με περιττές ανησυχίες, τροφοδοτώντας το μυαλό με περισπασμούς και φόβους, ενθαρρύνοντας το ένστικτο της επιβίωσης, υποβάλλοντάς τα σε μια διαρκή κατάσταση αρνητικότητας. Από τη γέννησή μας ήδη μας ενθαρρύνουν να βγούμε έξω από τον εαυτό μας και να αποδεχτούμε την οπτική κάποιου άλλου για το ποιοι είμαστε. Ένας μέτριος μαθητής, κάποιος που μοιάζει με τον πατέρα του, ένας επιπόλαιος, περίεργος και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί που φτάσαμε να πιστεύουμε και οι ίδιοι επειδή εισχώρησε η ιδέα μέσα μας χωρίς να την φιλτράρουμε. Έχοντας όμως επίγνωση πως είμαστε ευάλωτοι, μπορούμε να ξεκινήσουμε την αντιστροφή.

Να συρθώ μέσα στην Αλήθεια. Να ζω καθοδηγούμενος από το εσωτερικό και συμπαντικό Φως που τώρα γίνονται και πάλι ένα. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το μονοπάτι μου. Πλημμυρισμένος με την αυθεντικότητά μου. Ήμουν πάντα εγώ. Δε χρειάζεται να γίνω κάποιος άλλος. Σταματάω να με υποτιμάω και ξεκινώ άμεσα να πιστεύω στις δυνατότητές μου. Ήμουν πάντα Εγώ και επιτρέπω στον εαυτό μου να αισθανθεί την ακεραιότητα της Αλήθειας μου.

 

Όταν είμαι αληθινός μέσα μου, όταν διανύω το μονοπάτι μου, αφήνω χώρο και στους άλλους να εκτιμήσουν τον δικό τους σκοπό. Φανταστείτε αν όλοι δεχόμασταν ο ένας τον άλλον, δημιουργώντας το περιθώριο να είμαστε όλοι ο εαυτός μας. Να εκφράζουμε πραγματικά τη καρδιά μας, ανοιχτά κι ελεύθερα. Να εξωτερικεύουμε την εσωτερική μας ομορφιά. Πόσο πιο γαλήνιος θα ήταν τότε ο κόσμος; Αν κάθε ψυχή ήταν ελεύθερη να δημιουργήσει…

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.